ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА НАКОН ВЕЖБЕ Задовољан сам спремношћу војске, 11 година од Бриселског споразума који није спроведен а држе нам ПРИДИКЕ

Председник Србије Александар Вучић обраћа се јавности након обављене вежбе Војске Србије Вихор 2024.
РТС принтскрин
Фото: РТС принтскрин

„Честитам нашој војсци, свим припадницима наше армије на успешно изведеној вежби. Морамо да се ослободимо принципа четири бригаде и ово је начин како би то требало да изгледа у будућности. Оно што смо данас могли ново да видимо то је много нове технике, чак и тенкови из резерве, тако треба да нам изгледају тенкови, модернизовани. Видели сте више типова дронова, од извиђачких, дронова камиказа, комараца и осица. Сада улазимо у снажнију производњу тог типа дронова. Задовољан сам што су дронови из приватних компанија обавили добар посао. На добром смо путу да створимо индустрију дронова, могли сте да видите све типове ваздухоплова у налету и бојевом гађању. Задовољан сам спремношћу наше војске. Морамо много да радимо, поправљамо, купујемо, да се ослањамо довољно на нашу наменску индустрију. Још једном желим да вам честитам. Ово је готово све ново у односу на претходних 10 година и то показује колико је Србија напредовала и колико је успешнија, колико је улагала у војску.

Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Председник Вучић говорио је и о Бриселском споразуму.

- Данас је 11 година од усвајања Бриселског споразума. 11 година у којима се Србија развијала и напредовала брже од других али и 11 година неистина и терора који су на нама спроводили, 11 година свакодневних бесмислица, измишљања разлога и тражења кривице, 11 година неиспуњавања онога што су потписали, Брисел, ЕУ. Да кажу 11 месеци, недеља па није мало, 11 година бруталних лажи. После тих 11 година поставља се питање какво то поверење можемо да имамо и градимо. Јуче, нема ко није реаговао због тога што кажу да су задржана 4 аутобуса, задржано је двоје или троје лица и сви су пуштени. Срам вас било све заједно, 10 месеци, 300 дана траје блокада сваке робе која из централне Србије треба да дође на КиМ.Онда кажете страшан је проблем, један је био припадник тзв. војске Косова и сумњало се да је починио неки злочин, другог задржали 24 сата и то је био највећи проблем на свету. Са тим лицемерјем, одвратним приступом према једној слободарској земљи каква је Србија на то ћемо морати да се навикнемо и то се очигледно неће променити. Наше је да ми снажимо, ми да јачамо и да наша земља економски напредује и расте. Да бринемо о ЕКСПО, о свим пројектима, и увек о снажењу наше армије, да би били довољно јаки да можемо да се заштитимо.

Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ

О моралним придикама министра спољних послова БиХ на рачун Срба и јучерашњег скупа

- То је заједнички принцип за све оне који раде против Србије. Када говоре нешто најпоквареније што сам видео, није ти било много људи на митингу, ево било је 100 људи, то је зато што су им фрижидери празни, а знају да се на митингу не пуни фрижидер. Да подсетим да су у Сарајеву пре 10 година имали 100 евра већу плату, а сад имају 150 евра мању него у Србији. Наслушао сам се глупости свих ових година...

О присуству команданта Кфора

- Наслушали смо се бројних лажи и мислим да је важно што је био овде. Имамо коректну сарадњу. Наставићемо ту врсту сарадње, то је у интересу обеју страна и немам шта томе да додам. То су војници који свој посао обављају професионално.

О доласку у Нови Пазар

- За мене је важно да увек и у сваком тренутку позовем Бошњаке и Србе, хвала свим људима који разумеју да морамо да живимо заједно и свака моја иницијатива биће усмерена на даљи развој Пазара и Тутина. Сви који мисле да могу да наруше мир и спокој који постоји и наду да можемо да живимо боље неће имати подршку државних органа и надлежни ће реаговати у складу са законом. Када имате скуп у Сарајеву свих Бошњака да ли сте видели да је неко од нас увредио Зукорлића? Ми реч нисмо рекли, а нема кога нису вређали.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести