ГРЕНЕЛ КАЖЕ ИСТО ШТО И ЗУРОФ Истина је да није сваки ратни злочин случај геноцида

ВАШИНГТОН: Бивши специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је данас да је сагласан са оценом директора Центра "Симон Визентал" Ефраима Зурофа о Сребреници ''да није сваки ратни злочин случај геноцида'', додајући да називање злочина геноцидом умањује важност ''онога што је Немачка урадила 1941''..Гренел је на свом налогу на мрежи X поделио текст који је Зуроф написао за Џерузалем пост, и навео да се слаже с Зурофовом оценом да ''није сваки ратни злочин случај геноцида''.
sd
Фото: Youtube printscreen/ KUSI News

''То је тако истинито. Немци гурају резолуцију УН да означе геноцид 29 година после. Не треба све ратне злочине означити као геноцид. Гурање неких других ратних злочина у ознаку геноцид, слаби оно што је тадашња немачка влада урадила 1941. године. Треба држати политику даље од осетљивог, али важног етикетирања'', написао је Гренел на мрежи X.

Зуроф је раније ове седмице за Џерузалем пост написао текст под насловом ''Није сваки ратни злочин геноцид", поводом резолуције о геноциду у Сребреници у Генералној скупштини УН.

''Последњих година често се сусрећемо са разним покушајима људи који су погођени историјским трагедијама или имају намеру да воде кампању за тобоже 'хуманитарне' циљеве, да тврде да је њихово питање еквивалентно Холокаусту или да је у ствари случај геноцида", навео је Зуроф.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести