ТЕОДОРА ВУКОЈЕВИЋ ПРВА "ИСПОД ЦРТЕ" ЗА ПАРИЗ: Шеста у троставу на Олимпијским квалификацијама у Рију

Теодора Вукојевић је заузела шесто место у гађању малокалибарском пушком из тростава на олимпијском квалификационом турниру у Рио де Жанеиру, што није било довољно да избори једну од две квоте за Париз.
5
Фото: ССС

Наша млада репрезентативка, која је још увек јуниорка, је данас била веома близу пласмана на ОИ. Остала је „прва испод црте“.

Теодора је у првих 15 метака финала, клечећим ставом, скупила 152,5 кругова и пред лежећи став налазила се на петом месту. После 15 хитацалежећим ставом попела се на  четврто место. Испред ње су биле Норвежанка Јанет Хег Дуештад, која је раније изборила квоту, идве Швајцаркиње Леоне и Јеги. Ни једнаШвајцаркиња у Рио де Жанеиро није дошла са олимпијском визом, али једна земља у истом такмичењу може да добије само једну квоту, па је Вукојевићева, пред последњи стојећи став, и даље имала врло добре шансе да дође до улазнице за ОИу Паризу.

У гађању из стојећег става је забележила је неколико сјајних, али и пар лошијих хитацакоји су је спустили у пласману. Тако је као шеста, после 41. хица је завршила такмичење.

Била је прва „испод црте“ у борби за Париз. Наиме, испред наше репрезентативке, пласиране од првог до петог места остале Дуештад, две Швајцаркиње, Пољакиња Пијетрук и Казахстанка Безрукова. Казахстанка као ни Дуештадова није била у трци за квоту. Дакле, када је Теодора испала, било је јасно да ће квоте отићи једној од две Швајцаркиње и Пијетруковој. Нашу репрезентативку је мање од круга делило од визе, јер Пољакиња је после 41. хица била на четвртом месту са 0,7 кругова предности над Вукојевићевом.

Злато је припало Дуештадовој, а уз Пјетрукову, која је и завршила на четвртом месту, олимпијску улазницу изборила је Емили Јеги, освојивши сребро, испред земљакиње Кјаре Леоне.

Србија за сада има три квоте за Париз. Једну је у Рију изборио Лазар Ковачевић, освајањем злата ваздушном пушком. Претходне две квоте обезбедили су Зорана Аруновић и Дамир Микец.

Теодора Вукојевић, ће као и остали наши репрезентативци, имати још једну шансу – крајем маја и почетком јуна на Европском првенству малокалибарским оружјем у Осијеку.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести