НИКОЛА ЈОКИЋ ОТКРИО СВОЈЕ ОМИЉЕНО ЈЕЛО: Мислите да је бурек? Ово једе само кући у Сомбору (ВИДЕО)
Да ли знате које је омиљено јело Николе Јокића? Због тога што је као мали стално јео бурек, многи су претпоставили да је то у питању, а заправо је традиционално српско јело које је најбоље код његове мајке у Сомбору.
Добро је познато да је Никола Јокић велики гурман и да га прати глас да воли добро да једе, посебно због тога што се често прича и о томе да не изгледа као типичан кошаркаш - и увек је ту који килограм вишка. Оно што пак многи не знају је да се током сезоне увек придржава ригорозних дијета и не жели да дозволи да му то засмета на професионалном плану, а како сам каже највише наравно ужива у српским јелима.
Проблем је пак што у Сједињеним Америчким Државама не може да једе баш "домаћа јела", тако да увек једва чека да дође лето и време за повратак у родни Сомбор, па тако ужива у јелима које спреми његова мајка Николина. Али, да ли знате које је то омиљено јело Николе Јокића?
У интересантном интервјуу који је пре неколико месеци дао Кејси Атени, иначе новинарки која је пореклом Српкиња, открио је да је то за њега рибљи паприкаш. И то је одговорио као из топа.
Н: "Никола, хоћу да те ово питам на српском, али немам добру граматику. Надам се да ћеш да разумеш. Које је ваше омиљено српско јело и да ли имате прилику да уживате у њему у Денверу?"
Ј: "Омиљено српско јело је рибљи паприкаш. И не можемо да га једемо овде јер нема рибе, односно није исто као код куће".
Насмејала се на ове речи новинарка и извинила због свог српског језика, али је добро знала о чему Јокић прича.
Шта још воли да једе Никола Јокић?
Све је наравно другачије када оде у родни Сомбор где обично прведе читаво лето, а у интервјуу за документарац "Човек који прави разлику" од пре неколико година, признао је да је добар део живота био дебељуца и да је свашта јео.
"Био сам дебељуца до прошле године. Волео сам свашта да једем и нисам ништа одбијао. Јео сам све, колаче, паприкаш, жута супа са мало више масти. Пред сваку утакмицу поједем нешто што не бих требао. Да ли комадић пице, кокице нешто само да је нездраво. Против урока", рекао је Јокић.
Али, зар Јокић не обожава бурек?
Од када је био тинејџер, уз Николу Јокића се везивала љубав према буреку, па смо виђали и како сада када дође у Сомбор наврати у локалне пекаре. Али, то је само "стара љубав", о чему је сведочио и његов некадашњи тренер Дејан Милојевић који је о њему увек имао урнебесне анегдоте.
"Ангажовали смо нутриционисту и наш кондициони тренер Марко Ћосић у Меги, који је заиста врхунски тренер, направио је фантастичан програм рада. Друго, одредио је режим исхране, а ми смо се убили радећи на томе, али видели смо да то не иде у очекиваном смеру. И онда схватимо да он доручкује пола киле бурека и попије флашу кока-коле за цео дан. Тада схватиш да то мора да се промени. Са Ћосом је много променио тело и Ћоса је много заслужан што је он дошао на ниво да може да се бави професионалним спортом", причао је Милојевић у ранијем интервјуу.
"Када неко има мишиће, вама изгледа као јак човек. Снага је у куковима, трупу и ногама. Имао сам много дуела са људима које када видите помислите да су јаки као звер. Али узак струк, слабе ноге и у контакту то није тако. Људи греше код Николе. Он је изузетно јак човек. То што га људи доживљавају као дебељуцу који трчкара по терену... То није истина. Он је изузетно јак човек, са сјајним 'боди фрејмом'. Јачи је од већине центара. Иако изгледају јачи, они у дуелу нису јачи од њега", рекао је Дејан Милојевић.
Како је смршао Никола Јокић?
Имао је Јокић у једном тренутку и преко 135 килограма и био је најтежи кошаркаш у НБА лиги, међутим већ годинама то није случај. За то је "крива" посебна дијета које се и дан-данас вероватно придржава како би задржао линију, а сви који прате кошарку јасно на први поглед могу да виде да није ни близу свог рекорда.
"Не једем глупости, слаткише, масно и зачињено", открио је Никола Јокић у једном интервјуу, а за његов данашњи изглед и форму су пре свега заслужни кондициони тренери Стив Хес и Фелипе Ајхенбергер.
"Мислио је да су безалкохолна пића и слаткиши са високим садржајем шећера у реду. То је проклети отров, али када смо га покренули, био је спреман да крене ка променама. Његова исхрана се током година драматично побољшала. Препоручили смо му да једе здравије, да једе шест малих оброка и да вежба два пута дневно. Током година изгубио је 22 килограма, остварио је изванредан подвиг. Он је један од најскромнијих људи које сам икада срео у свом животу", рекао је Хес у једном интервјуу за "СИ".
"Мислим да је тај губитак килограма једна од најбољих ствари које сам учинио у каријери. Хес ми је помогао да уравнотежим килажу и сада једем шест до осам пута дневно - протеинске шејкове, салате, пилетину, рибу и све је припремљено на здрав начин", додао је Јокић.