НИСТЕ ЗНАЛИ, АЛИ ПИВО ЧУВА СРЦЕ, КОСТИ И ЈОШ МНОГО ТОГА! Код ових 7 здравствених тегоба може помоћи, али само ако га конзумирате овако
Наравно, морамо нагласити да пиво има користи за ваш организам само и искључиво када се умерено конзумира
Да ли је пиво добро за нас? Па, између осталог, добро је за наше срце, а ту је и наука да то подупре. Вино често заузима централну позицију током разговора о здрављу срца. Али немојте потценити предности пива. Према истраживању истраживача са Универзитета у Кембриџу и Универзитетског колеџа у Лондону, студија о кардиоваскуларним болестима је анализирала електронске здравствене податке о скоро 2 милиона здравих одраслих у Великој Британији.
Људи који су УМЕРЕНО конзумирали пиво имали су мање вероватноће да посете лекара за седам стања, укључујући срчане ударе и крвне угрушке од оних који су били тешки алкохоличари или уопште нису пили.
1. Пиво може помоћи код реуматоидног артритиса
Алкохол, укључујући пиво, има антиинфламаторна својства, због чега је вероватно разлог зашто је повезан са позитивним импликацијама за здравље срца, као и друге болести изазване упалом. Студија објављена у часопису „Артхритис & Рхеуматологy“, која је обухватила 1,9 милиона учесника из студије здравствене неге медицинских сестара (НХС), показала је да су жене које су пиле пиво два до четири пута недељно имале 31 посто мањи ризик од реуматоидног артритиса у поређењу са својим колегама.
2. Има антимикробно дејство у нашим устима
Пиво и хмељ (као и црно вино и кафа) садрже антимикробна једињења која могу помоћи у борби против нежељених пероралних клица повезаних са плаком и болестима десни. Док је једна од предности пива здравији осмех, то не значи да би требало потпуно да прескочите прање зуба и чишћење концем. И даље су неопходни за добро орално здравље.
3. Заштита вида
Да ли би пиво могло да вам на неки начин потпомогне виду? Може се рећи. Студија са 3,654 особе објављена у часопису „Америцан Јоурнал оф Опхтхалмологy“ показала је да су учесници са умереном конзумацијом алкохола имали 50% мању учесталост операције катаракте (у односу на оне који не пију) током периода од пет до десет година. Антиоксиданти у вину и пиву могу бити заслужни за ове користи; бројне студије показују да су катаракта и макуларна дегенерација чешће присутне када је исхрана слаба у антиоксидантима.
4. Пиво би могло да смањи ризик камена у бубрегу
Камени бубрези су ситни, чврсти минерални депозити који се формирају унутар бубрега, што може бити резултат дехидратације или одређених избора хране. Ако сте их икада искусили, знате да могу проћи веома болно. Клинички дневник Америчког друштва за нефрологију, који је пратио скоро 200.000 учесника, открио је да они који пију једно пиво дневно имају 41 посто мањи ризик од стварања камена у бубрегу. Истраживачи верују да је то због диуретичких својстава пива и других алкохола.
5. Пиво може помоћи вашим костима
Пиво је богат извор силицијума који је кључни део формирања и одржавања костију у људском телу. Студија коју је спровео Међународни журнал ендокринологије показала је да убацивање силицијума у исхрану има потенцијал да спречи и лечи остеопорозу, посебно код жена у постменопаузи које имају проблема са губитком коштане масе. Остале намирнице које имају силицијум су цела зрна, житарице и мало поврћа укључујући и зелени пасуљ.
6. Здравље мозга
Силицијум који се налази у пиву такође може помоћи вашем мозгу. Штити ваш мозак од спојева који могу довести до когнитивних болести. Постоји и студија која каже да једињење које се налази у хмељу, ксантохумол, подржава неуронске ћелије које могу да помогну у спречавању неуродегенеративних поремећаја као што су Алцхајмерова, деменција и Паркинсонова болест.
Крстарица/Стил.курир