Ово су нове цене прасића
ПРАСЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ НА БОЖИЋНОЈ ТРПЕЗИ ЋЕ БИТИ ЛУКСУЗ! За 20 хиљада можете добити целу печеницу, а ко нема… "
За прасећим месом је потражња, они имају сада релативно добру цену.
Ове године цена прасећег меса расте пред Божић. То није неуобичајено пред велике празнике. Међутим, цена ће многе који славе одвратити од куповине целог прасета или половине, како је то некад био обичај, па се све чешће купују мањи комади. Како актуелне цене коментаришу одгајивачи свиња и шта нас чека до седмог јануара, проверила је новинарка Курир телевизије, Александра Дражић у Срему, у разговору са својим саговорником Бором Шуљманцем, одгајивачем свиња.
- Откупне цене свиња су сада доста ниске, тако да за свињско месо не би требало да буде проблем. За прасећим месом је потражња, они имају сада релативно добру цену, то је задовољавајућа цена. У будућем периоду, како се Божић буде ближио, цена прасића ће ићи горе. Очекујем да ће бити од 500 до 500 динара по килограму живе мере - рекао је и додао:
- Прасеће печење је луксуз, скупа роба, јако је скупо клање, печење и сечење. Осим основне цене прасића, мораћете да дате 20 хиљада динара да имате печеницу на столу за празнике. Из тог разлога се чешће опредељују за роштиљ или деле на пола, сналазе се.