СПРЕМИТЕ РИБУ НА ОВАЈ НАЧИН И ОДУШЕВИЋЕТЕ ГОСТЕ: Ово су трикови које мора да зна свака домаћица
Рибу можете пећи у комаду, али чини се да је још укуснија ако вам у рибарници исеку рибу на филете.
Можда је печење рибе на роштиљу најукусније, али овакав начин печења можете увек да примените у својој кухињи.
Рибе као што су бранцин, орада, лосос па и лосос пастрмка најсочније су када се испеку у рерни.
Рибу можете пећи у комаду, али чини се да је још укуснија ако вам у рибарници исеку рибу на филете. Ствар је свачијег укуса.
Потребна вам је свежа риба, папир за печење, неколико зачина и мало времена.
Састојци:
свежа риба ( по жељи, бранцин, орада, лосос, лосос -пастрмка)
маслиново уље
2-3 чена белог лука
мало першуна
со и бибер
1 лимун
Припрема:
Оперите рибу која треба да буде и очишћена (обично је чисте у рибарници). Уколико риба није исечена на филете, засеците је три пута ножем са обе стране.
Рибу премажите уљем, посолите је и побиберите са обе стране и унутра. Исецкани бели лук помешајте са маслиновим уљем и лимуновим соком и тиме премажите унутрашњост рибе, а може да се стави и на горњу површину. Уколико вам је остало лимуновог сока и маслиновог уља, слободно прелијте рибу са остатком.
Пеците рибу око пола сата, зависи од величине рибе и јачине рерне.