Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СПРЕМИТЕ РИБУ НА ОВАЈ НАЧИН И ОДУШЕВИЋЕТЕ ГОСТЕ: Ово су трикови које мора да зна свака домаћица

18.11.2024. 12:35 12:41
Пише:
riba
Фото: pixabay.com/ilustracija

Рибу можете пећи у комаду, али чини се да је још укуснија ако вам у рибарници исеку рибу на филете.

Можда је печење рибе на роштиљу најукусније, али овакав начин печења можете увек да примените у својој кухињи.

Рибе као што су бранцин, орада, лосос па и лосос пастрмка најсочније су када се испеку у рерни.

Рибу можете пећи у комаду, али чини се да је још укуснија ако вам у рибарници исеку рибу на филете. Ствар је свачијег укуса.

Потребна вам је свежа риба, папир за печење, неколико зачина и мало времена.

Састојци:

свежа риба ( по жељи, бранцин, орада, лосос, лосос -пастрмка)
маслиново уље
2-3 чена белог лука
мало першуна
со и бибер
1 лимун

Припрема:

Оперите рибу која треба да буде и очишћена (обично је чисте у рибарници). Уколико риба није исечена на филете, засеците је три пута ножем са обе стране.

Рибу премажите уљем, посолите је и побиберите са обе стране и унутра. Исецкани бели лук помешајте са маслиновим уљем и лимуновим соком и тиме премажите унутрашњост рибе, а може да се стави и на горњу површину. Уколико вам је остало лимуновог сока и маслиновог уља, слободно прелијте рибу са остатком.

Пеците рибу око пола сата, зависи од величине рибе и јачине рерне.

Извор:
Дневник, Еспресо
Пише:
Пошаљите коментар