clear sky
16°C
26.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0652
usd
108.1434
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ НА ТВ ПРВА: СНС увек представља Србију и све различитости у њој

26.10.2024. 09:59 10:35
Пише:
Вучић
Фото: ТВ Прва принтскрин

Председник Србије Александар Вучић, гостујући јутрос на ТВ Прва у емисији „Јутро“, рекао је да ниједан разговор претходне недеље није био лак.

- Сви разговори били су важни за земљу, а разговор са Фрицом и Орбаном био ми је међу лакшима - поручио је Вучић, говорећи о питању да ли је Србија за европски пут или БРИКС.

- Приметили сте у претходним данима лажна истраживања. Мање је важно истраживање од суштине, али ми је важно да кажем неколико ствари. У тих 43 посто који су за ЕУ, тачно је 50 посто оних који су за странку чији сам ја члан. У оних 42 посто који су за БРИКС чак је 55 посто оних који су за странку чији сам ја члан. СНС увек представља Србију и све различитости у њој. 

Наша земља је постала поприште хибридног рата свих спољних служби које учествују у сукобу у Украјини, на Блиском истоку, на Пацифику, и сви желе да имају контролу над територијом. Служе се истим методама, техникама, исте политичаре користе, и једнима и другима су пуна уста слободе, а раде за трећу страну - истакао је председник Србије, поручујући да у Србији имамо оштру поделу, против које је изричито, а то је подела на Европску унију и БРИКС.

-То не смемо да радимо, не зато што се некоме додворавамо - поручио је Вучић и додао да је његов сваки дан радни.

Кина је фантастично важан партнер

Истакао је да не би било плата да нам 83.000 људи није запослено у фабрикама, и наглашава да држава храни све телевизије.

- Ниједна није на тржишту сама, већ се снабдева из државног ћупа. Нећу никоме да рушим снове. Хоћете да вам кажем колико пара добијате од државе? Да завршим, Србија се налази на европском путу, и успешно, у готово немогућим условима, чува своје пријатељство и са Русијом и са Кином. Кина је фантастично важан партнер наше земље - рекао је председник.

- Дакле, не можете да водите кампању против Урсуле фон дер Лајен и Аналене Бербок, и да причате ко је прадеда итд. Ти људи запошљавају 83.000 људи у нашој земљи, од тога живи 300.000 људи. Ви, ја, власник ваше телевизије живи од тога. Ми то не бисмо имали да нема тих фабрика. Само неко мора да има мало мозга да разуме. Код нас сви мисле да је то Богом дано. Није, заслужили смо све то тешким радом - рекао је председник.

Данас из СМАТС-е најављују штрајк, а имају плате 750.000 динара, казао је Вучић.

- Има и ових што имају "мале" плате, од 250.000 динара. И једни и други се буне. И кажу траже веће поштовање. Ко год каже то, рачуна колико је пара потребно. А ја мислим да је потребно дати веће поштовање. Да се вратим ја на ово што је важно. Ми морамо да водимо рачуна сваког госта да дочекамо, мала смо земља, а неретко се понашамо као да смо Индија и Кина. Нисмо, а нећемо ни бити то. Године 2050. ћемо имати 5,2 милиона становника, уколико се нешто епохално не деси - казао је он.

Председник је замолио свима који га хвале да му не "помажу" више, и да одлично зна шта ради.

- Да сам најглупљи научио бих све, толико сам дуго у политици. А не мислим да сам најглупљи. Гледам да се сакријемо када су у питању сукоби, и да се отворимо што је могуће више када треба показати EXPO, када је у питању економија и животни стандард. Само хоћу да вам кажем, да ми морамо да водимо своју политику, и то ће се ширити и даље. Биће све снажинији медији који ће бити против Руса, и ови који су против друге стране. Само се питам, ко ће ту стварно остати за Србију - питао је Вучић.

Истиче да су многи у Србији емоционално обојени, и да себе доводимо у опасност због тога.

- Јуче сте видели, нико не разуме како је тешко разговарати са Русима и Европљанима. То могу ја да урадим. Што се тиче Вучевића, није то питање до њега, ништа он лоше није урадио. Суштина је у томе да не може Урсула да поднесе да јој окаче на друштвеним мрежама да се Вучевић састао са руским министром, па онда са њом. За њих је то немогуће, за нас је то потпуно нормално. Ви људи не разумете каква је атмосфера - казао је председник.

Он додаје да у Европи мисле да је много тежак човек, али да знају да увек држи реч и да не говори неистине.

- Пред 25 или 26 председника и премијера су тражили да им објасним како ми не уводимо санкције Русији. Ја сам био сам, они ме сви гледају, и ја онда почнем да се борим. Да се "бијем", узвраћам ударце. Да ли је то лако? Не, много је тешко. Да ли ми је било лако да Путину кажем да нећу доћи у Казањ. А знате ли какве би последице биле да сам отишао и отказао друге састанке. Знате ли какве би последице биле у наредне три и по године. А ја сам сачувао поштовање и једне и друге стране. Политика Србије се не мења у кафани преко ноћи - нагласио је председник.

Извор:
Дневник, И. Р.
Аутор:
Пошаљите коментар