clear sky
5°C
22.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0275
usd
107.7403
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПЕШИЋ О ОДЛУЦИ ДА ОСТАНЕ НА МЕСТУ СЕЛЕКТОРА „ОРЛОВА“ Страст према кошарци и одговорност према играчима су ме задржали да останем

21.10.2024. 23:13 23:15
Пише:
Фото: Youtube Printscreen/Sport Light/Svetislav Pesic

БЕОГРАД: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је вечерас да су га страст према кошарци и одговорност према играчима задржали на селекторској функцији.

Пешић је у недељу на ванредној конференцији за медије Кошаркашког савеза Србије саопштио да ће и у наредних годину дана бити селектор Србије. 
 

Он је вечерас, гостујући на у емисији "Око" на Радио-телевизији Србије, истакао да му је драго да су навијачи препознали жељу играча, приказану у претходном периоду.
 

Код нас се по први пут у историји славила бронза, јер се иначе славило само злато. Очигледно је међутим да су сада јавност и навијачи препознали огромну жељу и квалитет ових момака који су донели медаље из Маниле и Париза. Током читаве каријере наилазите на препреке и сам процес надилажења тих препрека нас чини бољим и повезанијим, изјавио је Пешић за РТС.
 

Селектор Србије је додао да су страст према кошарци и одговорност према играчима били кључни приликом доношења одлуке да продужи селекторски мандат.
 

Нисам се осећао дужним према српској кошарци, али осећам одговорност према играчима са којима смо прешли све ове препреке, а било је и пораза на том путу. Ми тренери стално говоримо да је тим на првом месту и стога не треба тренер да буде тај који одустаје. Бити тренер Србије је част и обавеза, али и огромно задовољство. Рекао сам и челним људима у савезу да ћу остати, све док ми не ускраћују задовољство, рекао је Пешић.
 

Он је нагласио је и да иза новог председника Кошаркашког савеза Србије Небојше Човића стоје добри резултати.
 

Разговарао сам највише са Небојшом Човићем и са потпредседником Филипом Сунтурлићем. Председник формира нови тим и са великим очекивањима, али и одговорношћу улази у нове изазове. О Небојши можеш да причаш и овако и онако, али иза њега су резултати. Он има начин на који до њих стиже, али и њему је потребна помоћ, не само моја, већ читаве кошаркашке Србије, додао је селектор Србије.
 

Пешић је поручио да је далеко Европско првенство и да репрезентација Србије прво треба да прође квалификације.
 

Ја врло добро знам да немамо злато од Индијанаполиса. Јавност је та која поставља циљеве и моје је да их испуним. Југославија је често прескакала квалификације, али се систем променио и сада морамо да их играмо. Очекују нас дуели са Данском 21. новембра у гостима и три дана касније овде. Фиба није нашла добро решење, па се на пример 21. новембра игра меч између Звезде и Партизана у Евролиги, изјавио је Пешић.
 

Он је рекао да је заговорник српске професионалне лиге, коју сматра неопходном за развој српске кошарке.
 

Ја сам југоносталигчар који је рођен у Србији и увек сам за то да се уједињујемо. Међутим, Србија мора да има своју професионалну лигу. Треба да играмо са клубовима из других земаља, али кроз европске купове. Остали српски клубови морају да играју европска такмичења, а то није био случај у послдњих 10 до 15 година. Кошарка ће нам се у супротном свести на Звезду и Партизан и због тога смо у затвору и не знамо шта се дешава споља. То би пре свега било добро за популаризацију кошарке, али и за то да млади остају овде. Добра ствар је наравно и да Партизан и Звезда буду квалитетни, али кошарка мора да се развија и у другим градовима, рекао је Пешић.
 

Селектор Србије је додао да је за цео тај пројекат неопходна подршка државе.
Надам се да ће председник Александар Вучић ово да чује. Он воли кошарку и држава је помагала у претходном периоду. Међутим, мораће да поведу рачуна и о овим стварима и биће неопходна подршка како би се тај пројекат остварио, изјавио је Пешић.
 

Извор:
Танјуг
Аутор:
Пошаљите коментар
НЕБОЈША ЧОВИЋ ПОСЛЕ ПОТПИСИВАЊА УГОВОРА: Разговори са Пешићем трајали неко време,драго ми је да смо договорили сарадњу; Никада нисам био за то да медаље покрију оно што није добро
covic

НЕБОЈША ЧОВИЋ ПОСЛЕ ПОТПИСИВАЊА УГОВОРА: Разговори са Пешићем трајали неко време,драго ми је да смо договорили сарадњу; Никада нисам био за то да медаље покрију оно што није добро

20.10.2024. 14:38 18:15