clear sky
15°C
10.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0298
usd
106.672
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) БОЉЕ ОД СЕКСА? Ово је једина ствар коју мушкарац ЖЕЛИ ВИШЕ ОД ИНТИМНИХ ОДНОСА, али већина њих НЕ БИ ТО ПРИЗНАЛА ни за живу главу

09.10.2024. 19:15 19:24
Пише:
seks
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Колико сте пута чули фразу: "Све што мушкарац жели је секс?" Када сам имао 17 година, био сам сигуран да је то истина. Када сам напунио 37 година почео сам сумњати у то. Сада када имам 73 године, са сигурношћу тврдим да то није истина!

Немојте ме погрешно разумети, сексуална интимност може бити лепа у било ком периоду живота, али постоји нешто - много важније. То је нешто што већина мушкараца тешко признајте, а жене га дају мушкарцима.

До овог закључка нисам дошао одмах, већ након година размишљања и запажања. Све ово време сам пажљиво гледао своје вршњаке: о чему су говорили, шта их чини срећним, како их обликује живот. Редовно сам се сретао са шест момака пуних 38 година, а секс је био једна од најважнијих тема током наших разговара уз чашу пива.

Ништа ново: као и сви мушкарци ми смо причали о својим "победама", жалили се када "нисмо успели" код неке жене и тд. Али најважније је било да смо били потпуно искрени једни према другима, односно ништа није било измењено или улепшано. Разговарали смо о конфузијама, страховима, сумњама, комплексима...

секс
Фото: pixabay.com

"Он је слабић..."

Од раног детињства, речено нам је да је бити мушкарац синоним за "желим секс". Морете бити буквално опседнути овим да би вас сви сматрали за алфа мужјака. Сећам се да је у средњој школи једна девојка коју сам заиста волео о нашем зеједничком другу рекла: "он је некако необичан". Када сам је питао у чему је ствар, објаснила ми је да он од првих сати познанства није ни покушавао да је додирне или тако нешто, као што то раде сви нормални мушкарци.

Она је управо због тога била некако огорчена. Њена пресуда је била: "Он је слабић". На основу овог, закључак је био: "Ако сте прави мушкарац, онда заиста морате одмах, од првог минута састанка желети само једно - интимност. Ако сте понашате другачије, то значи да сте слабић."
Памтио сам овај разговор целог живота, а сви каснији догађаји само су потврђивали да већина жена тако мисли. За њих је главни знак мушкости стална жеља да се девојку одвуче у кревет. Испада да је мнго боље да наваљујете на жену, све док она не пожели секс - е, тек тада ће вас доживљавати као правог мушкарца.

Па, шта је то што мушкарци желе више од секса? Сви смо чули, више пута, да жена мора да се осећа вољеном како би пристала на секс, али за мушкарца вреди супротно: потребан му је секс да би се осећао вољеним.

Шта мушкарци добијају када воде љубав? Наравно, физичко задовољство. Али постоји дубља потреба коју они желе да задовоље. Ја бих то назвао потребом за сигурном луком.
Свет мушкарца је свет сталног ривалства и такмичења. Ово је природни инстинкт: борити се са другим мушкарцем за жену. Посао сваког мушкарца је да стално показује како је најбољи, а да жена онда одлучи кога жели.

секс
Фото: pixabay.com

"Ни мање, ни више од овога"

Наравно, данас се ова борба не одвија на тако примитиван начин, али мушкарац попут пауна, шепуре се около покушавајући да се представи у најбољем светлу како би га жена одабрала.

Када мушкарац поседује жену, то уноси осећај мира и сигурности. Као да сте код куће и да нисте у опасности. А тај осећај надилази пуко сексуално задовољство.

Када старимо, сталан и жестока конкуренција је непријатна и напорна. Све за чим жудимо је сигурна лука у којој можемо бити то што јесмо, без претварања. Желимо да будемо са женом која нас прихвата такве какви јесмо. Ни мање ни више. Са оним која ће нас привући не само својим телом, већ срцем и душом.

Другим речима, желимо да се осећамо збринути, вољени и обавијени топлотом. Желимо да осетимо оно што и можда нисмо добили када смо били деца. Али признати то значи призанти да смо дубоко у себи остали они мали дечаци и да нисмо снажни и јаки мушкарци.

Стога одабирамо лакши начин па демонстрирамо сексуалност и мушкост. Али када се нађемо "унутар" наше жене, тек тада можемо да се опустимо. У томе се састоји наша скривена жеља када водимо љубав.
Ја само обожавам једну ствар. То је случај када ставим главу у крило моје жене и она ме лагано милује. У таквим тренуцима осећам се као да сам на најсигурнијем месту на свету. И не морам да водим љубав са својом женом да бих то постигао. Тада осећам да ме воли, прихвата, разуме.

секс
Фото: pixabay.com

Жене имају своја правила

А зашто је нама изузетно тешко да женама признамо тако нешто? За то постоје три разлога:

Пре свега, жене имају своја правила по којима играју. Оне верују да би мушкарац требао да буде мушкарац. Ако он не тражи секс, онда се оне брину да нису довољно пожељне.

Друго, ако жени кажеш да ти је потребна пажња, онда оне имају осећај да су у браку или вези са дечаком, а не са мушкарцем. Жене желе храброг човека са којим ће поделити добро и зло, а не друго дете.

Треће, жене се плаше мушкарца који се не осећају храбро. Онда не знају с ким имају посла.

Верујте ми, само храбри мушкарци могу својој жени да признају да им је потребна љубав и пажња, сигурна лука и то више од секса. Е ту сада на сцену ступа мудрост жене. Она би требало да превазиђе своје предрасуде о мужевности и буде отворена према свом човеку који је све ризиковао и показао јој своју рањивост.

С друге стране, жена мора бити сигурна у себе, мора волети себе толико да би постала сигурна лука једног мушкарца.
 

Извор:
Стил Курир
Аутор:
Пошаљите коментар
СЕКС-СКАНДАЛ у Турској добија нове обрисе ПРЕЛЕПА СУТКИЊА ЖЕСТОКО ОДГОВОРИЛА НА ОПТУЖБЕ Ево кога криви за 18+ ВИДЕО
Елиф Караарслан

СЕКС-СКАНДАЛ у Турској добија нове обрисе ПРЕЛЕПА СУТКИЊА ЖЕСТОКО ОДГОВОРИЛА НА ОПТУЖБЕ Ево кога криви за 18+ ВИДЕО

09.10.2024. 18:53 19:05