light rain
18°C
25.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0917
usd
104.5929
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОГЛАСИО СЕ РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ: "Репрезентација је светиња, покренућемо дисциплински поступак против играчица Црвене звезде"

25.09.2024. 18:54 19:10
Пише:
рсс
Извор: Рукометни савез Србије

Након што се рукометашице Црвене Звезде нису појавиле на окупљању репрезентације, уследила је порука разочараног селектора, затим саопштење београдског прволигаша, а данас се огласио и Рукометни савез Србије.

Селектор Урош Брегар је тада рекао да неке играчице не само да се нису појавиле, него се чак нису ни јавиле да ће одсуствовати, што је Црвена звезда демантовала, тврдећи да су, као озбиљан клуб, на време доставили и разлоге због којих играчице не могу да дођу на окупљање репрезентације.

Данас се о свему огласио и Рукометни савез Србије, чије саопштење преносимо у целости:

„Последњих дана сведоци смо незапамћених и нефер радњи којима је изложен целокупан рукометни спорт, са више страна. Очигледно је да потреба рукометног спорта за увођењем реда у организацију и консолидација стања, као и стабилизација односа не наилазе на одобравање ретроградних и суревњивих појединаца, који су увек желели да имају сва права а никада одговорност.

Оно што је најболније сазнање је да рукометне репрезентације Србије, које сваком пристојном и честитом спортском раднику и ентузијасти треба да служе на понос и част, сада већ очигледно ''сметају'' управо онима који би требало по сопственим хтењима и оствареним резултатима у последње време да буду главни носилац развоја и свеукупног бољитка рукометног спорта.

Најсвежија дешавања, веома тешко прихватљива сваком иоле разумном бићу, која доводе до тога да се играчице водећег тима нису одазвале позиву репрезентације Србије! Под слоганом „ја могу све” један моћник тог клуба је покушао и овог пута да манипулише играчицама, али и јавности, међутим то му овог пута неће поћи за руком, јер ће Рукометни савез Србије увек и прво изнад свега заштити репрезентацију Србије, највећу светињу спорта.

Човек који се позива на српство је не тако давно, пре свега неколико месеци желео да истера своју правду мислећи да има велику улогу у српском рукомету кад је у Зрењанину покушао да одведе своје играчице са припрема репрезентације. Тек кад му је било предочено да ће репрезентативке сносити последице према правилнику РСС, он је уз најприземније увреде и претње одустао од намере.

Међутим, сада су се његове намере поновиле обесхрабривањем играчица, репрезентативки, да се не одазивају позивима за државну репрезентацију, без икаквих скрупула и тражењем кривице у свему и свакоме само не у самима себи. Недопустиво је да се један човек, лидер клуба и моћник, како за себе мисли, тако опходи ни према репрезентацији, ни према својим играчицама, које ће на крају једине сносити одговорност.

Рукометни савез Србије биће принуђен да покрене дисциплински поступак против играчица Црвене звезде јер се нису одазвале позиву и спреман је да драконски, правилником прописаним максималним новчаним казнама изрекне и суспензије за играчице, а после поменутог инцидента у Зрењанину, оне су далеко ригорозније. Овим поступком РСС ће на овај начин предупредити овакве нефер и невитешке поступке острашћених појединаца, па макар они били и најзначајнији чиниоци наших понајбољих клубова. Жеље и амбиције, ма какве год биле, за спортским постигнућима и острашћеност за добијање функција су једно, а национални спортски интереси и наступи за државне репрезентације су ипак оно чему сви тежимо и чиме се поносимо и ту не сме бити никакве површности нити исказивања личних интереса. Гледајући рукометно, рукометне репрезентације Србије су најважније и најпосебније, оно што нас везује и оно што волимо.

Невероватно је да младе рукометашице, а то је управо случај у овом тренутку, немају представу о значају и одговорности да је изузетна спортска и лична врлина бранити боје државне репрезентације. И не само врлина, већ највећа част и обавеза, јер здрав патриотски набој и емотиван однос према државним репрезентацијама је нешто о чему свако, од тренутка кад постане свестан, и сања и жели.

Бахатом понашању и разним тортурама од челника шампионског тима су месецима изложени многобројни рукометни радници, судије, делегати, селектор репрезентације Србије, као и водећи људи Рукометног савеза Србије, који ће овог пута једном за свагда томе стати на пут.

Управни одбор Рукометног савеза Србије“

Извор:
Dnevnik.rs
Аутор:
Пошаљите коментар
СКАНДАЛ У СВЕТУ РУКОМЕТА Двојица српских судија ДОЖИВОТНО СУСПЕНДОВАНИ, ево о коме се ради

СКАНДАЛ У СВЕТУ РУКОМЕТА Двојица српских судија ДОЖИВОТНО СУСПЕНДОВАНИ, ево о коме се ради

24.09.2024. 14:56 15:08