clear sky
14°C
24.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0717
usd
104.8278
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЖЕНЕ „ПАДАЈУ“ И НА ВИРТУЕЛНОГ БРЕДА ПИТА?! Ухапшени преваранти који су се представљали као славни глумац ИЗНУДИЛИ СТОТИНЕ ХИЉАДА ЕВРА ОД ЛАКОВЕРНИХ ДАМА

23.09.2024. 19:55 20:00
Пише:
ц
Извор: YT screenshot/Pixabay.com

У Шпанији је ухапшено пет особа које су изнудиле 325 хиљада евра од две жене, представљајући се као познати амерички глумац Бред Пит, објавило је данас Министарство унутрашњих послова те земље на званичном сајту.

Током истраге испоставило се да су криминалци контактирали своје жртве преко интернет странице за обожаватеље америчког глумца, задобили њихово поверење и навели их да поверују да су започели романтичну везу са Бредом Питом.

Тада су, лажно се представљајући, навели жртве да улажу у "комерцијалне пројекте".

"Успели смо да пронађемо, блокирамо и вратимо 85 хиљада евра од укупног износа украденог новца од две жртве", наводи се у саопштењу шпанске Цивилне гарде.

Полиција је извршила пет претреса кућа и запленила неколико мобилних телефона, банковних картица, припејд телефонских картица, два лична рачунара и документацију, укључујући роковник, који је садржао фразе које су преваранти користили да обману своје жртве.

Операција "Бралина" почела је у августу 2023,  када је једна жена пријавила да јој је украдено 175.000 евра. Као резултат истраге, агенти су открили да постоји још једна жртва у провинцији Бискаја која је такође преварена истом методом.

Сајбер криминалци су, да би намамили жртве, претходно проучили њихове друштвене мреже и урадили психолошки профил, чиме су открили да су обе жене рањиве особе, са емоционалним слабостима и у депресивном стању.

 Преко платформи за размену тренутних порука убедили су жртве да се забављају са самим Бредом Питом, који им је обећао романтичну везу и заједничку будућност.

банана
Извор: Pixabay.com

Када је степен поверења између превараната и жртава био на највишој тачки, лажни глумац је предложио да са њим улажу у разне комерцијалне пројекте. Обе жртве су извршиле бројне трансфере новца док нису откриле да су преварене и пријавиле случај полицији.

Акција је спроведена је у провинцијама Алмерија, Малага, Бискаја, Барселона, Гранада, Мадрид, Уелва и Севиља.

Цивилна гарда је открила да су сајбер криминалци створили мрежу банковних рачуна регистрованих са фалсификованом документацијом људи афричких националности као што су Нигерија, Гана, Сенегал и Сијера Леоне на које је примљен новац стечен преваром.

Током истраге, истражитељи су открили и да је син жртве из Гранаде направио три лажне пријаве са банковном картицом своје мајке и од ње украо 17.000 евра, због чега је ухапшен.

Полиција искључује да син има било какве везе са разбијеном криминалном организацијом.

Организација је оптужена за кривична дела превара, прање новца, фалсификовање докумената и чланство у криминалној групи.

Извор:
Танјуг
Аутор:
Пошаљите коментар
(ФОТО, ВИДЕО) ФРАЈЕР НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ Изабран наследник Данијела Крејга! Овај ЏЕЈМС БОНД је толико леп да кажу да је и БУДУЋИ БРЕД ПИТ

(ФОТО, ВИДЕО) ФРАЈЕР НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ Изабран наследник Данијела Крејга! Овај ЏЕЈМС БОНД је толико леп да кажу да је и БУДУЋИ БРЕД ПИТ

19.03.2024. 16:25 16:33
У ВИНУ ЈЕ (БРАЧНА) ИСТИНА Бред Пит тужио Анђелину Џоли због власништва над виноградима у Француској

У ВИНУ ЈЕ (БРАЧНА) ИСТИНА Бред Пит тужио Анђелину Џоли због власништва над виноградима у Француској

16.03.2024. 19:37 19:38
НИЈЕ НИ БРЕД ПИТ, А НИ КЛУНИ Научници утврдили: Његове ЦРТЕ ЛИЦА се 92, 15 одсто поклапају с ИДЕАЛНИМ Овај глумац је НАЈЛЕПШИ МУШКАРАЦ на свету (ФОТО)

НИЈЕ НИ БРЕД ПИТ, А НИ КЛУНИ Научници утврдили: Његове ЦРТЕ ЛИЦА се 92, 15 одсто поклапају с ИДЕАЛНИМ Овај глумац је НАЈЛЕПШИ МУШКАРАЦ на свету (ФОТО)

30.01.2024. 19:13 19:23