clear sky
21°C
23.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0717
usd
104.8278
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАСТАВАК СУЂЕЊА “ВРАЧАРЦИМА”

ОПТУЖЕНО 45, ЗВИЦЕР У БЕКСТВУ; “ИШАО ТЕТКИ ДА ОДНЕСЕ ЛЕК” Нисам ја на снимку, уствари јесам

23.09.2024. 17:15 17:21
Пише:
Извор: Viši sud u Beogradu

БЕОГРАД: У Специјалном суду у Београду данас је извођењем доказа настављено суђење припадницима криминалне групе "Врачарци" који се оптужницама терете за три тешка убиства и шест покушаја тешких убистава.

Између осталог данас је приказана писана документација у вези с убиством Драгана Ристића, званог Чађа, 10. септембра 2020. године, а за чије убиство се као директни извршилац терети Вук Урсулов.

У оптужници се наводи да су припадници ове групе Ристића убили јер је његов син сведочио у једном судском поступку на основу ког је, како су веровали оптужени, неколико припадника њихове групе осуђени на дугогодишње казне затвора.

Из порука које су саставни део оптужнице против ове групе произилази да су припадници ове групе планирали и убиство Ристићевог сина.

Урсулов се терети да је тог дана најпре инсценирао удес тако што је аутомобилом који је возио ударио у Ристићев аутомобил, те када је Ристић изашао из возила Урсулов је из пиштоља с пригушивачем испалио осам хитаца у њега.

У судници је приказано неколико видео снимака који су настали на дан Ристићевог убиства, а на једном је Урсулов потрврдио да је он мушкарац који шета улицом.

С друге стране Урсулов је рекао да јесте његов аутомобил "мазда", али да тог дана он није управљао тим возилом, већ да мисли да је реч о "Бобану" којем је дао аутомобил да тестира ради куповине.

Извор: Tanjug video ilustracija

Мушкарац који је изашао из Усуловог аутомобила на себи је имао црни доњи део тренерке, сиви дукс и сламнати шешир са црном  траком. Урсулов је рекао да је мушкарац са снимка виши и крупнији од њега.

Следећи снимак приказује како Урсулов улази око 8.35 часова тог дана у тај аутомобил, а оптужени Урсулов је за говорницом рекао да је то он на снимку.

Суђење се наставља у среду.

На оптуженичкој клупи је 28 оптужених, док је њих 17 одсутно, неки су у бекству, а неколико њих је у затворима у Европи. 

Према наводима из оптужнице вође ове групе су Никола Вушовић, Урош Пиперски и Радоје Звицер, који је иначе означен као вођа "кавачког" клана.

У овом предмету оптужено је укупно 45 особа, док се у одсуству суди 17, међу којима су и вође групе Никола Вушовић, Радоје Звицер и Урош Пиперски.

Вушовић и Звицер су у бекствузбог чега им се суди у одсуству.

Група се терети за убиства 20. марта Александра Халабрина, 10. септембра Драгана Ристића, и 17.октобра 2020. године Александра Шарца.

Покушаји убистава извршени су 7. октобра на сада покојног Лазара Вукићевића, 29. децембра 2019. године на Самира Дивљановића, 11. маја 2020. на Милоша Ниловића, 27. новембра 2020. године на Андрију Зарића као и на Арсенија Стефановића 1. фебраура 2021. године.

Звицер и Вушовић терете се и да су од 2019. до 2022. године организовали групу, чији припадници су између осталог цијанидом покушали да отрују Страхињу Савића који се налазио у притвору у Црној Гори и био је спреман на сарадњу с истражним органима те државе.

Извор:
Дневник, Танјуг
Аутор:
Пошаљите коментар
„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: ОДРЖАНО ПРИПРЕМНО РОЧИШТЕ У ВИШЕМ СУДУ У НОВОМ САДУ Суђење за отмицу тинејџера 2. децембра ТРАЖИЛИ 200.000 ЕВРА

„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: ОДРЖАНО ПРИПРЕМНО РОЧИШТЕ У ВИШЕМ СУДУ У НОВОМ САДУ Суђење за отмицу тинејџера 2. децембра ТРАЖИЛИ 200.000 ЕВРА

18.09.2024. 07:05 07:24
ВОЂА КАВАЧКОГ КЛАНА „ПАО“ У ИСТАНБУЛУ Звицеров човек ухапшен због шверца дроге ВЕЛИКА АКЦИЈА ТУРСКЕ ПОЛИЦИЈЕ (ВИДЕО)

ВОЂА КАВАЧКОГ КЛАНА „ПАО“ У ИСТАНБУЛУ Звицеров човек ухапшен због шверца дроге ВЕЛИКА АКЦИЈА ТУРСКЕ ПОЛИЦИЈЕ (ВИДЕО)

29.07.2024. 09:21 09:34