light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КАКВИ СМО ТО ЉУДИ?

МУКЕ С ПАРКИРАЊЕМ И (НЕ)ОПРАВДАН БЕС КОМШИЈА Кад се паркира „пунто“ ломе му брисаче, а кад на исто место стане „бесан“ BMW сви се праве блесави

17.09.2024. 09:38 09:57
Пише:
аутомобил
Извор: Pixabay.com

Паркирање у Београду је ноћна мора возача, људи често паркирају где стигну, а сваки парче тротоара је драгоцено у ужем и ширем центру.

Свако ко пролази кроз градско језгро зна колико је тешко, а често немогуће наћи паркинг. Стари град, Врачар, Звездара, и генерално сви старији делови престонице постали су кошмар.

Паркирање додатно отежавају комшије који мисле да "поседују" паркинг места на улици зато што се налазе испред њихове куће. Постављају цигле, чуњеве, канте за воду, метле, делове лежећих полицајаца и свих других ствари које им допру под руку.

А као да то није довољно, појавила се потреба да другим комшијама подижу брисаче, каже за Телеграф девојка која је вечерас нашла полупале брисаче, после само 15 минута проведених на паркингу. Ово је њена прича.

- И то се све некако преживи док не дођеш до ситуације да неки "Београђанин", који се јуче доселио у наш лепи град у улицу Љубе Давидовића на Звездари није решио да сломи брисаче на ауту који се уредно на исто место паркира од кад је власница, пре пет година, добила возачку дозволу. Одувек у улици постоје "паркинг места" некако смо сви природно заузели своје позиције и комшије знају ко се где паркира, па не заузимају туђа места. Када сам положила вожњу и купила свој први ауто једно једино паркинг место било је слободно и "припало је мени". Логично временом се доселило много више људи и почели смо да се паркирани ко где стигне - испричала је изнервирана власница (25) старог "пунта" на коме су вечерас сломљени брисачи.

аутомобил
Извор: Pixabay.com

- Није проблем подизање брисача, али због тога сам пре пар дана остала без једног и морала сам да купим нови. Сада морам да купим нова два и да се надам да ћу моћи да заменим јер су их потпуно искривили. Они имају знак за "забрањено паркирање" због гараже, али она се не користи јер је унутра бетон прекривен биљкама које су зарасле, а старим станарима није сметало да се ту паркирам. Они ми нису рекли да им то смета, немају кола. Увек станем на друго место, ако има места, али данас сам у кућу ушла на 20 минута да се пресвучем, кад сам се вратила до аута видела сам сломљене брисаче. Звала сам маму и покуцала им на врата, али они су само појачали музику, као класичне кукавице - испричала је власница возила и додала.

аутомобил
Извор: Pixabay.com

Желим само да им кажем да када су већ мушкарци то и буду и имају храбрости да се суоче са последицама свог понашања - закључила је она.

У међувремену се јавио и познаник девојке којој су сломљени брисачи. Он vozi BMW, неретко паркира на том месту, али на његовом ауто није "ни длака" фалила.

друштвене мреже
Извор: Screenshot Instagram

Између осталог, у статусу је поручио:

"Што тако не ломи брисаче на BMW аутомобилима кад су паркирани на истом месту, али зато ломи на "пунту"?

Питање на које многи знају одговор...

(Telegraf.rs)

Извор:
Telegraf.rs
Аутор:
Пошаљите коментар
ВОЗАЧИ У ЧАЧКУ ОД ПЕШАЧКЕ ЗОНЕ БРЗО НАПРАВИЛИ ПАРКИРАЛИШТЕ Надлежне службе хитно реаговале и поставиле стубиће (ФОТО)
пешачка зона ЧА

ВОЗАЧИ У ЧАЧКУ ОД ПЕШАЧКЕ ЗОНЕ БРЗО НАПРАВИЛИ ПАРКИРАЛИШТЕ Надлежне службе хитно реаговале и поставиле стубиће (ФОТО)

12.09.2024. 13:53 14:02
БАХАТИ ВОЗАЧИ ВЕЛИКИХ ТЕРЕНАЦА СВИМ ДОЗЛОГРДИЛИ Париз планира да утростручи тарифе за паркирање СУВ возила

БАХАТИ ВОЗАЧИ ВЕЛИКИХ ТЕРЕНАЦА СВИМ ДОЗЛОГРДИЛИ Париз планира да утростручи тарифе за паркирање СУВ возила

08.12.2023. 20:07 20:10
БАХАТОСТ НА ДЕЛУ Погледајте како је паркиран аутомобил опозиционара Боре Новаковића у Новом Саду (ВИДЕО)

БАХАТОСТ НА ДЕЛУ Погледајте како је паркиран аутомобил опозиционара Боре Новаковића у Новом Саду (ВИДЕО)

21.03.2024. 07:52 08:20