Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СТАВИТЕ ШОЉУ ПИРИНЧА У ОРМАР И РЕШИТЕ СЕ ПРОБЛЕМА Ово вам се сигурно дешава, очекујте чудо

15.08.2024. 12:05 12:19
Пише:
Фото: pixabay.com

Пиринач је главна намирница на трпезама широм света и сви га волимо у пилаву, ђувечу или као прилог омиљеном комаду меса, али има много других сјајних употреба ове намирнице које превазилазе границе кухиње.

Већина га је користила ако би се не дај Боже нашла у ситуацији да је требало да спасава мобилне телефоне од воде и да „извлачи“ воду из њих.

Међутим, да ли сте знали да уз помоћ пиринча можете да отклоните и непријатне мирисе?

Шоља пиринча у неком простору који има непријатан мирис може да направу огромну разлику. Тако да је прављење тегле за отклањање мириса најлакша и најмириснија ствар коју можете да урадите за ваш дом.

Све што вам треба је тегла, кеса пиринча и омиљена мешавина етеричних уља.

Ако имате посла са веома непријатним мирисом за који мислите да се неће уклонити тако лако, можете да пробате са уљем лимунске траве.

А ако желите да додате само пријатан, суптилан мирис, пробајте уље рузмарина, менте или лаванде.

Припрема:

Сипајте 1 до 2 шоље пиринча у стаклену теглу.

Додајте 10 до 20 капи етеричног уља.

Можете да покријете горњи део прозрачном тканином и да је причврстите гуменом траком или једноставно да ставите поклопац на теглу

Теглу добро промешајте или протресите да се уља равномерно распореде.

Овај „изум“ можете да испробате у сваком орману у свом дому, као и у свим малим просторијама које могу да се напуне стварима не баш тако свежег мириса попут вешераја или ходника.

Обавезно га одложите и склоните са пута, поготово ако не стављате поклопац јер постоји „опасност“ да оборите теглу.

Ако више не осећате мирис, поново промућкајте пиринач да боље распореди уља.

У зависности од количине влаге у просторији, шоља пиринча треба да потраје најмање 4-6 месеци.

Пише:
Пошаљите коментар