light rain
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТАКМИЧИЛИ СЕ МЛАДИ У НОВОМ САДУ Рекордан број такмичара у бадминтону за ПРОМОЦИЈУ града

25.06.2024. 10:12 10:16
Пише:
Извор: Youtube Printscreen/Badminton savez Srbije

НОВИ САД: Традиционални међународни турнир у бадминтону "Сербиан У17 & Youth Интернатионал", који је одржан од 19. до 23. јуна у Новом Саду, окупио је скоро 450 такмичара и 1.000 учесника из 23 државе, саопштено је из Бадминтон савеза Србије.

Турнир је одржан уз подршку Министарства спорта, Министарства туризма и омладине, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Града Новог Сада, а под окриљем Европске бадминтон конфедерације.

Најбољи и перспективни такмичари Европе у категоријама до 9, 11, 13, 15 и 17 година надметали су се у мушкој и женској појединачној конкуренцији, као и у конкуренцији мушких, женских и мешовитих парова.

Српски играчи освојили су пет медаља. Алекса Радовановић и Данило Стевановић освојили су сребрну медаљу у конкуренцији мушких парова до 15 година. Радовановић је стигао и до бронзе у појединачној конкуренцији.

Сребрну медаљу освојиле су и Марија Савић и Николина Вулић у женском дублу у У11 категорији.

Још једно одличје за Србију избориле су и Милица Томић и Нађа Тодоровић, које су биле треће у конкуренцији женских парова до 13 година. Софиа Табакман освојила је бронзу у конкуренцији играча до девет година.

Румунија је остварила најбоље резултате на турниру "Сербиан YOUTH Интернатионал", пошто је освојила 13 медаља у категоријама У11, У13 и У15, док је на "Сербиан У17 Интернатионал" најуспешнија била Турска са девет одличја.

"И ове године, додељена су посебна признања за најистакнутије такмичаре. Стилијанос Јорданус са Кипра је добио признање за најмлађег учесника, а Максим Јакоб за најуспешнијег такмичара 'YOUTH турнира'. Елифнур Демир из Турске је проглашена за најуспешнијег У17 такмичара са златним медаљама у женском синглу и женским паровима. Моцан Александру, Нита Драгош, Сирбу Кристина из Румуније и Чарна Михајловић из Србије су добили признање за континуирано учешће на свим турнирима до узрасне категорије У17", саопштено је из Бадминтон савеза Србије.

На свечаној церемонији затварања турнира признања најуспешнијим такмичарима уручили су помоћник министра за туризам Немања Радовић, подсекретарка Покрајинског секретаријата за спорт и омладину Аранка Биндер, председник УО BASS Радомир Јововић, оснивач и члан УО BASS Предраг Вуковић и Предраг Марчетић, привредник и спонзор такмичења.

"Пресрећни смо што смо поново померили границе и показали да је Србија земља спорта и одличан домаћин. 'Serbian Youth' је и одлична увертира за предстојеће ЕП за играче до 15 година, на које одлази наш 'двојац', Радовановић и Стевановић. Турнир за играче до 17 година добио је статус Гран при турнира и званично је најбоље и најмасовније такмичење за младе у Европи, што је и подстицај за млађе категорије да напредују. Наши играчи освојили су пет медаља, што је у овако јакој конкуренцији значајан успех", изјавио је Јововић и упутио велику захвалност покровитељима турнира Министарству спорта, Министарству туризма и омладине, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и граду Новом Саду као и пријатељима такмичења Туристичкој организацији Србије, Туристичкој организацији Војводине, Туристичкој организацији Новог Сада и компанијама пријатељима такмичења на подршци у реализацији овог престижног такмичења.

"Сербиан У17 & YOUTHInternational" званично је манифестација је од значаја за Републику Србију, АП Војводину и Град Нови Сад.

Помоћник министра за туризам Немања Радовић истакао је да су спортске манифестације, поред гастрономских, један од највећих туристичких потенцијала и изазова.

"Ова спортска манифестација угостила је велики број гостију из иностранства и за недељу дана је остварено више од 5.000 ноћења у Новом Саду", рекао је Радовић.

Традиционални турнир "Сербиан У17 & YOUTHInternational Нови Сад 2024" спада међу ТОП три турнира ове врсте на европском нивоу по масовности, нивоу организације, квалитету такмичара и осталим релевантним параметрима, а налази се у званичном календару Европске бадминтон конфедерације.

Организатори бадминтон турнира у Новом Саду били су Бадминтон савез Србије, Бадминтон савез Војводине и Бадминтон клуб Нови Сад.

Аутор:
Пошаљите коментар