clear sky
7°C
22.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО, ФОТО, МАПА) ТУКЛА КРУПНА КИША И ГРАД КОД ЗВОРНИКА И КРУПЊА Упозорење због опасних временских појава, у Осечини страдала живина

22.06.2024. 16:45 00:09
Пише:
Извор: Instagram/printskrin

Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење због невремена, тј. на јак грмљавински развој из БиХ који се преко Подриња (Мали Зворник – Крупањ) премешта ка унутрашњости Мачванског округа условљавајући јак пљусак, грмљавину, град и потенцијално јак или олујни ветар.

Како управо наводи РХМЗ, следи наставак јаких пљускова са грмљавином, градом и потенцијално јаким и олујним ветром у деловима Подриња и Мачванског округа (нарочито на потезу Мали Зворник – Крупањ).

Радарски снимци показују како тренутно изгледа та олујна ћелија над Зворником, Крупњем и деловима око Лознице.

Раније је РХМЗ најавио да је данас највећа вероватноћа за непогоде у Војводини и западној Србији, а сутра се зона повећаног ризика проширује и на остале регионе у земљи.

Мионица: Невреме нанело велику штету усевима, воћњацима и домаћинствима

МИОНИЦА: Снажно невреме праћено градом  и обилним пљуском захватило је данас мионичку општину и нанело огромне штете на усевима, аутомобилима, домаћинствима.

Због огромне количине кише која се сручила за кратко време и саобраћајнице су биле под водом, саопштила је општина Мионица.

 Током више од 15 минута град у виду "ледених лопти“ ударао је по аутомобилима, рушио гране, оштетио куће, воћњаке, баште.

 Процењује се да је штета огромна, а највеће оштећења присутна су у центру Бање Врујци, вароши и селу Мионица, Попадићу, Ракарима, Берковцу, Струганику, Паштрићу и околним местима, саопштено је из општине Мионица.

На територији Српске испаљено више од 260 противградних ракета

САРАЈЕВО: Више од 260 противградних ракета испаљено је данас на територији Републике Српске, од реке Уне до Дрине, изјавио је директор Противградне превентиве Републике Српске Тихомир Дејановић.

Дејановић је рекао да је противградна заштита укључена од 15 часова и да ће трајати све док невреме не пређе преко Саве у Хрватску, пренела је РТРС.

Након веома високих температура јако невреме захватило је данас у послеподневним часовима делове Босне и Херцеговине.

У Бањалуци је јак лед падао неколико минута, а након тога је наставила да пада јака киша, а јак ветар и град захватило је и Добој.

Десетине грађана пријавиле су оштећења на путничким аутомобилима после данашњег невремена која је захватило Бањалуку, а велика штета причињена је и у воћњацима и баштама у селу Поткозарју, где су оштећена стабла бресака, кајсија, шљива, крушке, јабуке и другог воћа.

Град величине ораха захватио је и Градишку, наведено је.


АПОКАЛИПСА У ИВАЊИЦИ: Снажан град тукао у селима, невреме опустошило малињаке и однело путеве

ИВАЊИЦА: Јако олујно невреме током поподневних сати погодило је ивањичка села. На најјачем удару наша се Пресека, Брезова, Маскова, Катићи и Бела Река.

- Град већи од лешника тукао је око 15 минута, у два наврата је падао. Трешњу коју имамо у дворишту читаву је упропастио, на малињацима је такође огромна штета. Оне су тек приспеле на бербу, рекао је за РИНУ Милојко Вујашевић из села Брезова.

Осим на пољопривредним усевима, штета је причињена и на локалној путној инфраструктури.

Поједини путни правци су потпуно однесени.

Према првим информацијама, противградна заштита је реаговала али није познат број испаљених ракета.

РИНА


Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење због невремена, тј. на јак грмљавински развој из БиХ који се преко Подриња (Мали Зворник – Крупањ) премешта ка унутрашњости Мачванског округа условљавајући јак пљусак, грмљавину, град и потенцијално јак или олујни ветар.

У понедељак ће вероватноћа за непогоде краткотрајно опасти, осим на југу Србије.

Аутор:
Пошаљите коментар