light rain
13°C
05.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТАЊА БОШКОВИЋ ХТЕЛА ДА СЕ ЗАМОНАШИ Није то учинила ИЗ ОВОГ РАЗЛОГА

20.06.2024. 21:44 21:48
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Чувена глумица Тања Бошковић сјајна је и глумица и певачица, позната по мудром и понекад оштром језику, највише према себи.

Никада се није устручавала да каже оно што мисли, нити је дозвољавала да јој неко други кроји правила по којима ће живети, али једна ствар јој је увек на првом месту - да буде човек, те да јој праве вредности буду звезде водиље у свему.

Већ годинама уназад разговор са монасима јој доносе спокој и срећу, а посете нашим манастирима су у њеном случају незаобилазне. Када је у Београду, најчећше недељна јутра проводи у Храму Светог Саве. Колико је вера значајна у њеном животу показује и чињеница да је размишљала и да се замонаши.

- Размишљала сам о томе да се замонашим. Међутим, мора човек да буде свестан својих немоћи. Ја немам моћ послушања, то је велики дар, а ја сам била бунтовница у младости. Али постоји нешто у креативном бићу крајње непослушно. Да не бих и ја добијала батине, јер нико мени други не треба да ме кажњава, сама то најбоље чиним, престала сам да маштам о монашком животу - рекла је Тања за "Глорију".


Негујте душу, не вреде вам креме

Њен рецепт за лепоту је посебан, истиче да нису кључне креме и третмани, већ душа.

- Ако говорите о физичким стварима, волим лепоту и цели живот јој служим. Креме и шампони су мање битни. Ужасно ме нервирају рекламе које обећавају срећу која долази споља. Срећа се негује другачије. Тој нези посвећујем време. Ове боре које имам, све сам зарадила највећом радошћу. Умем да старим, наша тела су пропадљива. Презирем жене које, убризгавајући отрове у своја лица, мисле да ће њихове очи бити мање рањиве. Џаба вам силикони, кога ћете уверити, себе у огледалу, шта?


Вера јој помаже у томе да одржи и здрав дух.

- Спадам у људе челичног здравља. Последњих 36 година нисам имала ни кијавицу. Не знам како су људи постали инертни. И даље трчим, скачем, јурим, лудујем и певам... Волим море и да пливам. И даље једем шаку хране дневно. Ником није потребно више. Живим један здрав сељачки живот. Немам потребу за преједањем у било ком смислу. Вероватно ме молитва, причешћивање и исповест држе у добром духовном и физичком здрављу. То је моја радост. Никад се нисам простирала више него што могу. Господ ми је дао дара колико ми је дао, а ја задовољна. Господ је дао да имам децу, ја пресрећна - каже глумица којој љубави кроз живот није мањкало.

- Трудим се да немам лоше мисли. Доживљавам их као грех... И кад дођу лоше мисли, очеткам их са себе. Нисам морала да носим туђим именом потписане хаљине да би ми рекли да сам вредна. Нахрањена сам љубављу својих родитеља, сестре, деце, пријатеља и комшија. Ништа нисам морала. Не требају ми аутомобили и свуда идем пешке. Уђем у градски превоз само ако журим. Здравље се налази у нашим душама. И тело одреагује на сваку ружну и рђаву мисао. Уби вас памет и калкулација, ово се обраћам читаоцима. Растеретите своје душе и радујте се - истакла је за "Курир".

Нисмо научили децу да схвате да само оно што смо дали, то имамо. Основна реченица која описује 21. век је: “Изгледам, дакле постојим.” У 19. је било: “Мислим дакле постојим”, а у 20. је: “Имам, дакле постојим.” Боли ме 21. век, јер људи некако пропадају. Волим језик и говор, то је највеће људско достигнуће у развоју. Теши ме да неће све бити урушено док постоје фантастични људи који нас чине бољима него што јесмо”, закључила је Тања.

Курир

Аутор:
Пошаљите коментар
Тања Бошковић: За мене је дошло време када се жеље саме остварују

Тања Бошковић: За мене је дошло време када се жеље саме остварују

05.07.2022. 00:01 00:06
(ВИДЕО) БИО У БРАКУ С НЕДОМ АРНЕРИЋ И ТАЊОМ БОШКОВИЋ Познати Србин љубио манекенке и НАЈЛЕПШУ ЖЕНУ СВЕТА, али само ЈЕДНА је ЗАРОБИЛА срце ДЕЈАНА КАРАКЛАЈИЋА

(ВИДЕО) БИО У БРАКУ С НЕДОМ АРНЕРИЋ И ТАЊОМ БОШКОВИЋ Познати Србин љубио манекенке и НАЈЛЕПШУ ЖЕНУ СВЕТА, али само ЈЕДНА је ЗАРОБИЛА срце ДЕЈАНА КАРАКЛАЈИЋА

18.10.2023. 18:20 18:33