Јапански ПАМУК КОЛАЧ од САМО 3 САСТОЈКА: Убраја се међу најпопуларније светске посластице
Од само три састојака добићете веома лаган, мекан, савршен пенасти укус колача од сира.
Специфичност се добија тиме што се печење колача врши у посуди која је окружене врелом водом, познатије као водено купатило. Када будете пробали памук колач, уверени смо да ће постати омиљен и у вашем дому.
Састојци:
3 јаја
120 г крем сира
120 грама беле чоколаде
Припрема:
Чоколаду отопити на пари. Умутити беланца у чврсти снег.
У отопљену чоколаду сипати крем сир, мешати док се не добије глатка смеса, додати жуманца, наставити са мешањем, потом постепено и снег од беланаца. Мешати све док не нестану грудвице.
Калуп у коме ћете пећи колач премазати путером, обложити папиром за печење, па на њега сипати смесу.
Калуп ставите у већу посуду (идеалан би био плех из рерне), сипајте врелу воду у плех до трећине нашег калупа, све заједно пажљиво ставите у рерну. Потребно је да направимо водено купатило.
Колач се пече у три етапе: 15 минута на 170 степени, затим још 15 минута на 160 степени, а затим се остави у угашеној рерни још 15 минута.
Krstarica.rs/ Дневник