clear sky
5°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КАД СВЕ ПОПЛАЋАТЕ, НИШТА НЕ ОСТАНЕ ОД ПЛАТЕ Александар деценију живи у Енглеској, описао ПАКАО куповине стана: Траје годину дана

21.05.2024. 09:56 11:29
Пише:
Фото: Screenshot YouTube Engleski gastarbajter

Процес куповине некретнине у Енглеској није нимало лак, готово свако гледа на неки начин да се угради, а на усељење у купљену некретнину можете чекати и годину дана.

Процедура уопште није једноставна као у Србији, а наш човек Александар који скоро 10 година живи у Енглеској прошао је кроз прави пакао током процедуре куповине стана.

О томе је посветио један снимак на свом каналу "Енглески гастарбајтер", његово искуство преносимо у целости:

- Ко није куповао некретнину у Енглеској, тај не зна шта је патња. Енглеска јесте развијена земља. Међутим, у неким стварима су као пре 500 година. Тако исто процес куповине и продаје некретнина. Ја сам мислио да је то много савременије него што јесте.

Сада ћу вам испричати како сам ја прошао када сам куповао ову некретнину, овај стан. Ја нисам знао да толико пуно људи има умешано у том процесу куповине и продаје некретнине. Да свако ту хоће да се угради, да узме неки свој "комишн", неки "феед" да вам нешто ували итд. То нисам знао. Иначе, ми смо у том тренутку изнајмљивали стан један и хтели смо да купимо станчић неки за нас. Ја сам у том тренутку баш мењао посао.

Дао сам отказ у старој фирми и прелазио сам у нову фирму. И онда сам пронашао на интернету, скинуо сам неку књигу па сам ту мало истражио како све то функционише, те термине па да знам кад ме неко нешто пита од тих људи са којима ћу да комуницирам. Ја сам то све онако прочитао и решио сам да одем на вебсајт да видим колико могу да добијем кредита. Имате овде доста тих сајтова које упоређују понуде банака, то јесте "мортгаге лендера". И онда можете да унесете ваше податке - колико вам је плата, на колико година узимате кредит, колико кошта та некретнина итд.

Онда вам ти сајтови упореде све понуде, све банке које постоје на тржишту и онда вам избаце шта вам је најповољније. И избаци мени ту једну банку и они ми дају као тај "агреемент инпринципле" то вам је као у начелу вам они одобравају кредит, али морате да одете код њих и онда да им дате ваше праве податке - да скенирате и пасош и да дате "payslipovе" (изводе из банке задња три месеца), да прикажете висину ваших примања итд. И пише ми тамо неки референтни број, каже да одем у ту филијалу од те банке и да дођем са тим папиром и тамо ће ми онда конкретније дати неку понуду. И ништа, одем ја, закажем ја "слот", одем у ту филијалу, уђем тамо, а оно ради нека жена, благе везе нема са животом.

Овде каквих све људи има што раде на разноразним позицијама, то није нормално. Гледа она мене, гледам ја њу, гледа ме као теле у шарена врата. Она ту нешто укуцава у компјутер, нешто ме пита, занимања... И на крају њој компјутер избаци да ја могу да добијем четрдесет нешто хиљада фунти кредита... Као то не може нешто, видим ја да нема ништа од тога, да она не зна свој посао, да она ту не зна како то функциониште. И ја сам причао са колегама на послу и кажу ми они да би било боље да одем, да ангажујем неког "мортгаге адвајзора", то јест брокера. То је иначе особа која вам помаже да пронађете бољи кредит. И да је много лакше ако идем преко њих, зато што оне тачно знају како све то функциониште. Оне исто имају увид у цео систем, чак и боље имају, имају боље апликације, могу да боље виде какве се понуде има на тржишту. И онда могу лакше преко њих да аплицирам. И великом већином не морате ништа да им платите, него они живе од тога што те банке њима дају "commission фрее", то је као провизија нека. Сад зависи који је износ кредита у питању, они могу да добију по том једном дилу, могу да зараде и по 600, 700, 800 фунти, некада чак и преко 1.000.

Тако да сам се ја онда одлучио да пронађем неког "мортгаге адвајзора", саветника, да ме саветује како да купим некретнину, да ми нађе неки добар "дил". И сада ми смо ту гледали куће, пошто овде у Енглеској иначе када изнајмљате некретнину, не можете као у Србији да направите уговор, па сад иде месец за месец, па сад изнајмиш на два месеца, па онда ћао, здраво, идеш у неки други стан и то. Овде, када направите уговор, тражи се да буде бар шест месеци или годину дана, углавном је годину дана и онда када вам се приближи крај тог уговора, онда би требало да продужите опет уговор и онда опет, минимум је шест месеци. И онда јако је тешко то синхронизовати, да пронађете некретнину коју ви желите да се уселите, да купите једну другу некретнину, а рецимо ову где живите сада да тако наместите да нема ту пуно преклапања зато што ћете морати да плаћате газди кирију док траје тај уговор.

Постоји фора, можете да се договорите са газдом, рецимо ако желите раније да изађете из стана, онда он покуша да стави стан у огласе. Ако се пронађе неко ко жели да се усели раније, онда можете да се договорите са газдом тако да се тај уговор раскине. Али док се не пронађе нека нова особа која ће да уђе, а ви имате уговор да сте закупили тај стан на шест месеци, морате да плаћате тих шест месеци.

И одемо ми да гледамо куће, и сад ту преко агенције, имате овде исто као и у Србији те агенције, и онда имате агента који вас води па вам показује некретнину. Неки Британац, када га човек погледа онако одело кравата, мислите да је неко и нешто, Енглез... И идемо ми за њим, каже он да га пратимо колима да нам покаже ту некретнину и идемо ми ту, идемо и видим ја да се мени понавља пут. Пратим га, видим прошао сам једном кроз тај део града, тако два, три пута људи моји.

Он се погубио, он не може да пронађе где је та некретнина. Каже он, ајде даћу вама "пост код" па онда ви пробајте да тражите, нешто га зеза навигација. Укуцам ја навигацију и успеомо ми да пронађемо где је та некретнина. Он је требало да ме води до некретнина, а уствари ја треба да користим моју навигацију да гледам. Значи то је невероватно какви људи раде овде на разноразним позицијима, почевши од те банке па до овог агента. И одемо ми ту и свиди се нама та некретнина и ми решимо да дамо понуду. Иначе, овде имате то што продавац тражи, колико тражи новаца да би желео да добије, ви дате вашу понуду, па онда покушате да се нађете негде и онда ви можете колико год желите пута да дајете понуду. Ако постоји још једна страна која је заинтересована да купи, онда неће вам рећи колико та друга страна нуди, али ће вам рећи да је неко дао више од ваше понуде, па ви онда можете да размислите па да дате још више. И онда у случају да она друга страна опет да више, онда вам кажу да је неко дао још више па да ли бисте дали још више. Значи, није оно фора да имате да дате само једну понуду, него можете колико год желите.

Међутим, само смо ми били заинтересовани да купимо тај стан и ми дамо понуду и они то прихвате. Зову ме из агенције, прихватили су као моју понуду, честита ми, ајде. И сад као купили смо стан. И креће сад ту лудило. Сад питају ме ови из агенције да ли имам ја свог "солиситора" (адвокат, прим. аут.) или сам океј да користим њиховог "солицитора". Они имају неког кога они препоручују, као они јако брзо могу да му проследе податке. Ја рекао ајде океј, питао сам ја колега, мање више су исте цене тих услуга.

Иначе, свакако ко купује и свакако ко продаје некретнину мора да има свог "солицитора". То је правник који је специјализован за куповање и продају некретнина овде у Енглеској. И онда све иде преко њега, цела та комуникација у ствари функционише преко тог "солицитора". И ајде реко може онда и преко тог њиховог "солицитора". И сад ту креће лудило, сад ту свакако хоће да зграби неки свој колач. Идем ја код тог свог "адвајзора", код тог свог саветника и он ту гледа и сад он мени каже најбоље ми је да узмем кредит на две године да ми је фиксирана каматна стопа. Зато што ћу опет за две године моћи да дођем код њега па да ми уради "ре-моргаге", значи да узмем поново други кредит. Али ће ми бити онда као бољи услови. И ајде реко мени то ок звучало, океј рекох да зна шта ради, саветује ме. И каже он треба да му платим 200 фунти услугу. Каже то само сад му платим 200 фунти, први пут. А сваки наредни пут не плаћам ништа. И ја реку океј, ајде добро.

Чуо сам од ових колега да су неки исто тако прошли, да су давали по 200-250 фунти и први пут су платили. Онда после тога сваки пут када се приближи крај тог фиксног периода, када вам истекне, када се приближи крај истека периода када вам је фиксирана каматна стопа, тада контактирате тог брокера и онда вам он пронађе неки бољи дил па се уради онда "ре-мортаге", да не бисте прешли на ту варијаблу каматну стопу.

Сви тако раде овде. И ок, ми прихватимо то, платимо му 200 фунти и кажемо ок да аплицира. И баш као за инат, исто та банка где сам ја био лично да аплицирам и он исто преко те банке нађе да ми је то најбољи деал. И он уместо мене аплицира за тај "деал" где је две године камат била 2,04% и ми ту све прикупимо податке, све то он узме и мени одобре кредит. И онда он ту мени почне да би било добро имати неко здравствено осигурање па да ми ту слаже неку причу како је ту била нека, неки његов клијент сад скоро па имао, па су узели то здравствено осигурање па имао после карцином па онда како је то јако добро имати ако нешто деси. Ја сад размишљам опет није то мало, овај 200 хиљада, није ми било онда баш свеједно, био сам тек скоро овде нов па реко не знам, оно добијеш отказ нешто, разболиш се ово, оно није ти свеједно, још ми је он нудио ту и нека осигурања у случају отказа. И ја ту размишљам и реко ајде узећу то неко основно здравстено осигурање, то није скупо, и животно, које не могу да се сетим тачно колико је било некако 60 фунти, ако имам неки "сериоус illnеss" (озбиљна болест, прим. аут.), тако нешто. И ми ту као ајде ок, узмемо и он мени покаже само тај последњи папир, да се потпишемо ту, узели смо животно осигурање жена и ја и узмем ја то као "сериоус illnеss", у случају да имам неке озбиљне здравствене проблеме и то, да ми то осигурање покрива.

Рекох, ајде узећу то, па сад онако ако ми се не свиди, могу увек да откажем. А пазите после шта се десило.Прихватим ја све то и ми сад чекамо, они из те агенције промене тамо у огласима да стан више није доступан, него пише као "солд субјецт то цонтрацт". То значи да је продат стан и да сад се чека да се уради та документација. И тада почиње лудило, крећу да ме зову са свих страна. Ови из агенције, што знају да сам купио, продали су мој број, дали су мој број разноразним неким тако агенцијама.

Кажу ови из агенције, прво ће вас звати сад неко, нека фирма која сарађује са нама, која треба да истражи да ли сте ви за спречавање прања новца и то да истраже да ли је све ок, да нисте нешто сумњиви. То кошта 80 фунти, то треба да платите, ја реку добро. И како ми је он то рекао, рекао зваће вас ових дана, мене за 15 минута зове неко из те агенције. И он је ту онда љубазан смешка се преко телефона и тражи да му дам податке из пасоша, адресу, шта купујемо, колико имамо депозита, све то. И онда они ту проверавају нешто и 80 фунти, буп. И онда још ми ували и каже, за тих 80 фунти смо ми урадили те претраге, које су неопходне вашој агенцији да они могу да наставе даље. И сада ви имате ту са нама као неке услуге, не знам шта. И то је три месеца као фрее, а онда после три месеца се аутоматски пребацујете на неки "субсцриптион", као на неку претплату и треба да плаћам не знам ја колико, 9-10 фунти месечно нешто што ми уопште и не треба, али ми то увале. И као зваће ме они кад се приближе крај тог трећег месеца па могу ја да откажем то. То сад држим у глави, записао сам да морам да откажем то, да ми не би скидали за нешто безвезе. Овде сад са сви страна хоће нешто да вам скида за ово, за оно, за рачун, за неку претплату.

На крају кад се све то поплаћа, ништа вам не остане од плате. Значи тако су се организовали, само гледају да вам нешто увале. Онда зове ме тамо неки, нуди ми неко осигурање, буилдинг инсуранце. А то ми уопште и не треба зато што ћу имати сваки стан овде у Енглеској. Када плаћате селфисх chargе то већ имате тамо у рачуну, а то тај буилдинг инсуранце. Нуди ме па ми ту убеђује да ми треба буилдинг инсуранце. Онда продали мој број телефона, ођедном видим пропуштен позив на телефону. Узмем да видим ком је звао, ја га зовем назад, реку сигурно неком је зове у вези некретнине и то. И оно видим говори као this ис премиум нумбер. Значи оно неки специјалан број почео да ми скида тамо паре са телефона. Значи неко ме је цимнуо само и сад у том неком лудилу када вас тако на стоп неко зове, нешто тражи тотално сте слуђени.

Зове ме онда тај солицитор, тај њихов правник, зове ме он да ми каже да сад као морају да крену у нека истраживања, значи овде када купујете некретнину, онда као мора да се плате неки извештаји да се истраже, да се види као да ли постоји неки ризик од поплава, од воде, од ово оно. Онда се ту гледа, не знам, близина школе и тако даље, има ту загађеност ваздуха и разноразне ствари и они ту мене зову ово и то само на цап, цап, плаћај, овај је извјештај 200, ово је 300, значи ја сам ту пукао једно 500, 600 фунти само овако. И то се све завршило, ја добијам те извештаје, мање више су били океј и чекам и ништа се не дешава, значи пролази сад ту време, пролази једна недеља, друга недеља, сви ћуте, ништа се не дешава, ја као купио стан, а нема помака. Ја питам, зовем тога агента што нам је показао тај стан, ја га питам шта се дешава, рекао када ће ту моћи да се напредује са овим и то.

Каже он па ти си у чејну, каже у ланцу, ја реку чему, каже он у цеину, у ланцу, каже ти си једна карика у том ланцу, ти си ова последња карика, дошао сам ја као фирст тиме buyеr, први пут купујем овде некретнину и ја сам сад као, ја немам тај ланац, ја сам чејн фрее, али каже ове што је вама продао некретнину, они још увек нису пронашли некретнину коју би они желили да купе. Јер овде то тако функционише да и тај што је власник те некретнине, он то није власник да је то његаова све, него он је узео кредит, то је под хипотеком и сад он ту жели да остане и да плаћа ту кредит и да он пронађе себи нешто што одговара, значи он је хтео да купи неку кућу нешто веће и онда ја сад треба да чекам њега да он пронађе себи неку некретнину, а онда и питање и та некретнина, тај што продаје, да ли је тај већ нашао нешто или није, то може да буде дугачак, тај чејн ланац може да буде, да буде пет, шест људи који су ту увезани и то сад све треба да буде перфектно синхронизовано, да се сви договоре тачно у време, значи ког дана ће да се разменете ти уговори да се све то синхронизује. Ја гледам, овај човек тражи некретнину да купи ко зна да ли ће наћи, ја овде живим на кирији, значи истиче ми већ, или морам да обновим или морам да тражим други стан, ако тражим други стан да изнајамљујем онда опет морам да узмем бар на шест месеци и онда шта ако он нађе за месец дана па успем да се уселим за два, три месеца у овај нови стан онда морам да плаћам тамо кирију три, четири месеца без везе.

Ако се будем селио у неки други стан, баш је била незгодна ситуација и ја овај, ја кажем ко зна колико ће то потрајати рекао ја не знам али ја размишљам рекао боље ми да гледамо неку другу некретнину која је чејн фрее, ко зна овај човек да ли ће уопште да пронађе. После сам баш испратио, зато што смо после тога решили да нађемо други стан који је чејн фрее и онда смо нашли овај стан који смо купили. Значи овај стан је газда се иселио, он је изнајамио кућу у некој близини супер школе, зато да би му деца добила ту школу. Онда је овај стан држао празан и једва је хтео да га прода што пре да га прода како не би у ствари без везе бацао паре овде на трошкове одржавања овог стана тако да је њему било у интересу што пре да се усели, а и нама је било да у ствари прода стан, а нама је у интересу било да се што пре уселимо у ово, да не плаћамо тамо киирију и тако да смо нашли овај стан и то нам је било онда, како се зове, ту смо били сретни што је овај стан без тог ланца, без чејна, да значи само треба да се та документација одради.

И онда опет зову солициторе, и онда опет бум, опет та истраживања, плаћај, опет све исте те извештаје, значи пукао сам тамо пара за ту прву некретину што сам хтео да је купим, значи нисам могао да дочекам да он пронађе и јшј сам пратио баш после, ја мислим да је тај лик тек за годину и по дана пронашао шта се њему свида, значи ја сам сад требао да чекам као будала годину и по дана да он пронађе себи некретину, значи невероватно. Тако да је добро да смо одустали од тога, али на крају то тако функционише, у ствари да овде уопште није то тако као на Балкану, да се ви договорите сад оно и одете за, добијете кредит, одете за три дана, пребаците паре, готово, него увек то траје бар три месеца та процедура и што је интересантно, до тог дана док се не размене уговори, све је отворено. Значи то што сам ја као купио тај стан, то ништа не значи. И други пут кад сам дао понуду и кад ми је била прихваћена понуда, зове ме агенто опет, цонгратулатионс, сва као робот.

Већ сам знао шта, да то ништа не значи. То што сам ја, што ми је прихваћена помоћ. Значи може и то продаваци да одустане могу и ја, може свашта да се деси. И буквално овде у Енглеској, до самог краја, догод се ти уговори не размене, све виси о концу и било која страна може да се повуче у било ком тренутку. И онда кад имате тај чејн људи који су повезани у то, значи што мењају некретнине. Било ко да одустане, да му се нешто не свиди, на пример у том извештају што дође, нешто није задовољан са нечим, то све пада у воду. Онда се чека да се ту нађе нека замена, да онда се ту нађе неко решење. И то може да потраје јако дуго.

То може да потраје и годину дана, цео тај процес. Некада буде чак и дуже. Значи се некада вам чак и истекне та понуда што сте добили од банке, понуда за кредит. Углавном те понуде важе 6 месеци. И онда када видите да нећете успети да завршите тај процес куповине, некретнине, онда морате опет да тражите од банке да вам дају опет понуду. Па се може да се промени каматна стопа. Значи јако, јако велики стрес. Али неће нико ту да изађе из свог стана па да оде у кирију привремено или тако нешто. Неће, зато што је то овде јако тешко. Селидба свих тих ствари и те кирије каже да су бар на 6 месеци. Неће нико да губи новац. Тако да сви гледају да буду онда увезани у том ланцу и да чекају. Значи катастрофа систем како то функционише. И ништа ми оно кренемо у процес куповине ове некретнине. И сад шта се ту десило. Значи тај мортгаге адвисор који је мени требао да саветује, да ми даје неке добре савете и то. Када је ту прошло, када је овај кредит прошао и све то. Прво тај солицитор што је радио за нас је био катастрофа.

Значи уопште нисам задовољан са њим. Они су само узели тог солицитора. Нама су нам дали зато што су они повезани. Онда вероватно узимају неки проценат. Ово им набацују посао. Солицитор је био катастрофа. Солицитор је зезнуо неку ствар. Тако да ми када смо ушли у овај стан ја сам почео да добијам дупле рачуне. Добијам, пошто овде плаћамо као неке трошкове везано за одржавање зграде, а плус плаћамо неке трошкове везано за одржавање околине зграде, као трава, дрвеће, паркинг и тако даље. И ођедном мени почели да стижу дупли рачуни. На једном рачуну ми стижу рачуни за ову зграду, плус за одржавање спољашности, а додатно добијам други рачун само за спољност. Ја гледам, плаћам исте ставке два пута. И онда зовем солицитора да му кажем нешто ту није у реду. Каже оно, не, не, то је добро, све је у реду. Па сам морао онда сам да вијам те људе, да истражујем ту, да видим шта се дешава.

Рекли су ми из те фирме да је направљена грешка, да солицитор нешто није добро одрадио посао, да сад то треба се променити. Па су ми после вратили назад паре. Значи настао је тотални циркус, тако да морате имати јако доброг солицитора овде када купујете, да он то све уради како треба, да провери, да све то прочешља како треба. Али мени су увалили тог неког, њиховог само да би узео провизију од тог солицитор. И после кад сам ја узео тај кредит који је био фиксиран на две године, значи после две године је истекла та фиксна каматна стопа која је била око 2%, и после две године сам требао да се пребацим на ову варијабилну каматну стопу. И онда сви људи овде пре него што истекну те две године, онда гледају да опет ангажују свог брокера, да им пронаде неки други дил па да се пребаце на нешто боље, неки бољи овај моргаге, значи раде ре-моргаге. И тај лик је, тај мој мортгаге-адвисор, мој саветник ми је рекао да це ми он то урадити џаба и да ће ми се јавити. И ја чекам и стварно човек ми се јави. И опет он мени нуди да се ради на две године тај ре-моргаге и кажем 300 фунти да му платим. Ја причам с овим мојим колегама на послу, кажу као, нама тако нико није узео паре, само први пут смо платили, после нисмо ништа плаћали. Ја кажем рекао, па мислим, кажем ја и том мортгаге-адвисору, рекао прошли пут сте ми рекли да само једном се плаћа и више ништа се не плаћа. Каже он не, не, не, каже он има породицу, он треба да храни своју породицу, да издржава, не може он то радити бесплатно. Уопште ми не спомиње тај фрее који ће да добије свакако од банке.

И ја слушам, слушам, и каже он као да це ми попуст као 100 фунти, као оно, урадиће ми за 200 фунти. И тај лик је у ствари хтео да мене, овај, сваке две године да ја идем преко њега, да му плаћам сваке године 200-300 фунти, и да он сваке две године мене шалта из једне у другу банку, зато што он добија тај комишан фии онда. Значи, буквално једне године узме 600 фунти, онда за две године, ем што му ја платим 200 или 300 фунти, за ту његову, као, услугу, после он опет добија тај комишан фии за две године. Њему је било у ствари у интересу да он мене шалта из једне у другу банку, и да ми узима на сваке две године од мене да му плаћам, он од банке да узима провизију. Уопште, њега није било брига да ми даје неки добар савет.Он је хтео само да ме навуче, да ја плаћам, ту, као, идиот. И онда кад сам ја видио шта се ту дешава, а нисам вам рекао оно здравствено осигурање, овај, како ме зезнуо, знаци, и то здравствено осигурање, када смо ми ушли у овај стан, ја сам ту после неких шест месеца видио да мене ту уопште не треба. Да ја плаћам то неко здравствено осигурање, кад сам ја то мало боље, значи, истражиио то. Није свеједно, кад имаш карциному, значи, то је баш оно, само направљамо тако да вам узме новац, овај, само неки специјални случај, овај, ту као покривено и то. Не треба мени то осигурање, и ја решим, ја назовем ту компанију и ја кажем, реку, ја више не желим да плаћам то здравствено осигурање, имам на послу, имам овај неко животно осигурање, имам и неко здравствено шта знам, не треба ми ово, безвезе бацам паре. Ту се и баш и дете родило, не треба ми то и ја то откажем.

После недељу дана стиже писмо из те фирме од тог мортгаге адвисора, вам пише тамо као да нисам смео да раскинем тај уговор са том компанијом, зато што на крају је испало у ствари да је та компанија за здравствено осигурање у ствари платила тој агенцији за коју ради тај мој мортгаге адвисор, платила му је неки commission фее, типа не знам, на хиљаду и нешто фунти, зато што су они мене нашли као клијента и услов за тај commission фее је то да ја две године редовно плаћам, сваки месец да ја године плаћам то здравствено осигурање. И сад како сам ја прекинуо то, та компанија за здравствено осигурање је тражила назад новац, да се ваљда врати назад од те агенције. И сад та агенција је тражила од мене да ја исплатим хиљаду и нешто фунти, зато што ја тај уговор нисам ни видео, значи тај мени је овај адвисор од милион тих папира када ми је тражио да донесем те слипове и све то, он је мени дао овако један папир и рекао ми је да, значи, плаћам 10 фунти ово, 10 фунти оно, или се ту попишем, уопште ми није показао тај неки део где је у ствари било напоменуто, где је било стављено напомена где је била, да ја у суштини овај не смем прве две године да прекинем. Дакле, онда сам морао да наставим да плаћам две године то здравствено осигурање, онда сам раскинуо и то здравствено осигурање и рекао сам да више не идем преко тог мортгаге адвисора, рекао сам му да више нећу, немам никаква посла са њим и онда сам после нашао неког другог, неког онлине мортгаге адвисора који је био 100 пута бољи, који ми ништа није наплатио, који је био скроз транспарентан..

Невероватан систем, али ето тако је моја било искуство овде, сада сам много паметнији него што сам био и кажем, мој савет је да отворите четворо очију овде када купујете нешто зато што сви гледају да вас зезну овде, уопште није наивно, испричао је Александар.

Kurir.rs/ М. Б. / YouTube Енглески гастарбајтер

Аутор:
Пошаљите коментар