ШТИТИ ВАШУ КОЖУ, ОЧИ И СРЦЕ, утиче на ИМУНИТЕТ и помаже при МРШАВЉЕЊУ Ево које воће би требали чешће конзумирати
Брескве су многима омиљено воће у ком уживају нарочито током лета.
Пожељно је да уврстите брескве што више можете у своју исхрану јер захваљујући својим влакнима, антиоксидансима и витаминима, доприносе бољем стању организма.
Позитиван утицај на пробавни систем
Како преноси Health Схотс, брескве су воће које садржи влакна кључна за нормалан рад пробавног система. Отприлике сто грама брескви има 1,5 грама влакана, а управо су влакна кључна за промовисање здраве пробаве, тврди дијететичарка Девананда ВМ.
Редовно једење брескви помаже с проблемима попут пролива и затвора јер осигуравају глатку пробаву и рад црева, истиче дијететичарка.
Утичу на мршављење
Брескве су нискокалоричне и не садрже масти, а захваљујући садржају влакана, одличан су избор за све оне који желе изгубити килограме или одржати жељену телесну тежину. Брескве су изврстан избор за међуоброк јер подстичу и осећај ситости, чиме се осигурава да се особа током дана неће преједати и одабрати можда не толико здраве грицкалице.
Јачање имунолошког система
Осим што су укусне, брескве могу помоћи у ојачавању имунолошког система. Дијететичарка истиче да једење брескви "јача имунолошки систем, штити од болести попут прехладе и побољшава целокупну имунолошку функцију", преноси Health Схотс. Ово воће садржи и полифеноле те противупалне антиоксидансе који помажу у смањењу упала.
Позитиван утицај на здравље срца
Они појединци који имају мањак калијума, чешће би требало да једу брескве. Како преноси Health Схотс, око сто грама брескве има 122 милиграма калијума који може помоћи у регулацији крвног притиска и у одржавању здравља срца.
Заштита коже
Једење брескви утиче на заштиту коже од штетних ултраљубичастих зрака захваљујући антиоксидансима, витамину Ц и бета-каротену. Ово воће не штити само кожу, већ и побољшава њен изглед, дајући јој здравији и блиставији изглед.
Утицај на здравље очију
"Брескве су богате витамином А и бета-каротеном који позитивно утичу на здравље очију", тврди дијететичарка. Редовна конзумација овог врло популарног воћа помаже у одржавању доброг вида и значајно смањује ризик од катаракте или сиве мрене, преноси Health Схотс.
Б92