few clouds
17°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДЕСЕТИ ДАН ПОТРАГЕ ЗА ДАНКОМ (2): Аустријска полиција званично обавестила МУП да на снимку није Данка

04.04.2024. 06:50 09:36
Пише:
Фото: МУП Србије, комбо

Девојчица Данка Илић (2) из Бора нестала је у уторак у 13.45 у насељу Бањско поље, на себи је у тренутку нестанка имала љубичасте панталоне и маслинастозелену јакну. У Србији је због њеног нестанка укључен Амбер алерт систем, и цела држава је позвана да је тражи.

Министарство унутрашњих послова обавештено је од стране бечке полиције да на снимку који је провераван у склопу потраге за несталом девојчицом, није двогодишња Данка Илић, која је нестала 26. марта у Бањском Пољу.

Припадници Министарства унутрашњих послова настављају интензиван рад на проналаску девојчице и утврђивању свих околности и чињеница у вези са нестанком детета.

Полицијски службеници из више организационих јединица МУП-а су на терену и испитују и проверавају све информације и сазнања у вези са нестанком Данке Илић.

Мистерија бечког снимка са девојчицом налик несталој Данки Илић могла је бити решена истог дана када је фамозни снимак и објављен, у недељу, да локална полиција у Аустрији није све - забрљала!

Испоставило се да на снимку ипак није Данка, већ ћеркица Румунке А. Ц. С. (36) која живи у Бечу. То бисмо сазнали много раније и не бисмо прошли кроз четири дана напетости и ишчекивања да аустријска полиција није у први мах практично отерала Румунку А. Ц. С. која им се у недељу сама пријавила и објаснила да је дете са снимка њено.

Она је истакла да од 31. марта преживљава пакао, након што је примила више порука да се снимак са њеним ликом дели на свим друштвеним мрежама и медијима у Аустрији, Румунији и Србији. Она се у том тренутку налазила у Велсу, видно уплашена отишла је да се пријави полицији у нади да се забуна која је настала реши што пре.

"Полиција ме је послала кући"

- Одмах сам у недељу отишла у полицију у Велсу и затражила помоћ, али су ме послали кући и саветовали да се пријавим полицији у Бечу у мом округу. У уторак сам отишла у полицију у 21. округ, тражила сам да ми помогну и заштите мене, моје дете и моју мајку, само су ме послали кући. Они су ме само послали кући. У среду је ситуација постала алармантна јер је моје лице било лако препознатљиво у свим медијима. Била сам јако уплашена, нисам знала шта да радим. Обузео ме страх да ћу остати без посла - изјавила је жена за "Космо".

Жена је приликом одласка у полицију била јако узнемирена, јер јој је једино на памети било да је њен и живот њеног детета угрожен, како каже, не сме ни да замисли шта би се десило да је неко на улици препознао.

- Оно кроз шта пролазим је страшно! Нико на свету не може да схвати каква је ово ноћна мора! Могла сам невина да страдам. Ја сам мајка, саосећам због детета из Србије и волела бих да га нађу. Али оно што пролазим са својом мајком је исто тако застрашујуће, - рекла је забринута жена.

Извињење аустријске полиције

Она је навела да је јуче полиција отишла код ње и да је том приликом потписала протокол који ће бити достављен Србији.

- Полиција је дошла у моју кућу, све сам им испричала и на крају су се извинили за патњу коју сам претрпела. Замолили су ме да дођем данас код њих да потпишем протокол. Само желим да ова прича остане иза мене и да покушам да је заборавим - нагласила је Румунка за "Космо".

У међувремену, настављају се истражне радње на месту Данкиног нестанка.

Полиција је јуче на месту око куће у Бањском поново почела да копа.

Репортери, које су померили јер су направили шири периметар око места несреће, јављали су да се у близини куће налази велики број инспектора.

Незванично, горе су и припадници форензике, међутим, ова информација још увек није потврђена.

Шта они тачно раде близу куће још увек није познато.

Новинарима је строго забрањено да се приближавају кући.

 

Аутор:
Пошаљите коментар
ДЕВЕТИ ДАН ПОТРАГЕ ЗА ДАНКОМ (2): Аустријска полиција хитно саопштила: На снимку је највероватније Данка, ОБЈАВЉЕНЕ СУ И ФОТОГРАФИЈЕ ОСУМЊИЧЕНИХ (ФОТО)

ДЕВЕТИ ДАН ПОТРАГЕ ЗА ДАНКОМ (2): Аустријска полиција хитно саопштила: На снимку је највероватније Данка, ОБЈАВЉЕНЕ СУ И ФОТОГРАФИЈЕ ОСУМЊИЧЕНИХ (ФОТО)

03.04.2024. 06:22 17:13