Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Брзе мекике са јогуртом готове док трепнеш: Рецепт за мекано и ваздушасто тесто које свима успева

21.02.2024. 14:32 14:44
Пише:
Фото: Youtube printscreen/ Moja mala kuhinja

Брз и укусан доручак који ће обожавати цела породица

Мекике воле сви – и стари и млади, а ево како да их направите брзо и лако.

Састојци:

180 г јогурта

2 јајета

1 кашичица соли

1/2 кашичице прашка за пециво

400 г брашна

Припрема:

У одговарајућу посуду усути јогурт, додати јаја и размутити ручном жицом за мућење. Додати прашак за пециво, посолити и измешати. Постепено додавати брашно и замесити мекше тесто.

Тесто развити оклагијом на побрашњеној радној површини и исећи на комаде жељене величине (коцке, правоугаонике – по жељи).

Пржити на загрејаном уљу док не порумене са обе стране (уље добро загрејати, па, када спуштите мекике, смањите температуру како би се лепо испржиле и како не би гореле). Готове мекике одлагати на кухињски папир како би се оцедио вишак масноће.

Мекике сервирати и послужити.

САВЕТИ:

Испржене и прохлађене мекике можете посути шећером у праху, мазати их кремом, џемом, или пак послужити као слану варијанту-уз кајмак, сир, ајвар, пршуту – по сопственом избору. Пријатно!

(Крстарица)

Пише:
Пошаљите коментар