САВРШЕН ПЕЧЕНИ КРОМПИР Савети професионалног кувара, треба да обратите пажњу на само пар „ситница”
Професионални кувар открио како да исепечете савшрено укусан кромпир. Тајна је у темепратури и времену, све је једноставно.
Кромпир спада у јефтино поврће, а од њега можете да правите најразноврснија јела. Можете да га служите у салати, као прилог, главно јело, да правите лепиње... Не постоји особа која га не воли, а један од најпопуларнијих начина припреме, поред прженог, јесте и печени кромпир.
Без обзира што се печени кромпир једноставно припрема, често се дешава да не испадне како треба. Кора не испадне хрскава, а унутрашњост није мекана, зато је професионални руски кувар, Свјатослав Спиваоков, открио је тајну савршено печеног кромпира.Трик је у температури, као и времену печења.
Ако желите да направите хрскав кромпир мекане унутрашњости, онда га обавезно премажите уљем и зачините, па ставите у тепсију и пеците на 180-190°Ц. У овом случају, кора ће се појавити сама, не морате ништа посебно да радите.
Ако сте исекли кромпир дебљине око 2 цм, пеците их 20-25 минута, док се цео кромпир пече око 35 минута, објаснио је чувени кувар.
Kurir.rs/ Дневник