Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

САВРШЕН ПЕЧЕНИ КРОМПИР Савети професионалног кувара, треба да обратите пажњу на само пар „ситница”

24.01.2024. 15:25 15:33
Пише:
Фото: Pixabay.com

Професионални кувар открио како да исепечете савшрено укусан кромпир. Тајна је у темепратури и времену, све је једноставно.

Кромпир спада у јефтино поврће, а од њега можете да правите најразноврснија јела. Можете да га служите у салати, као прилог, главно јело, да правите лепиње... Не постоји особа која га не воли, а један од најпопуларнијих начина припреме, поред прженог, јесте и печени кромпир.

Без обзира што се печени кромпир једноставно припрема, често се дешава да не испадне како треба. Кора не испадне хрскава, а унутрашњост није мекана, зато је професионални руски кувар, Свјатослав Спиваоков, открио је тајну савршено печеног кромпира.Трик је у температури, као и времену печења.

Ако желите да направите хрскав кромпир мекане унутрашњости, онда га обавезно премажите уљем и зачините, па ставите у тепсију и пеците на 180-190°Ц. У овом случају, кора ће се појавити сама, не морате ништа посебно да радите.

Ако сте исекли кромпир дебљине око 2 цм, пеците их 20-25 минута, док се цео кромпир пече око 35 минута, објаснио је чувени кувар.

Kurir.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: МАЈА ПЕТРОВИЋ открива како да направите необичне ПАЛАЧИНКЕ с КОЗИЈИМ СИРОМ, ЦВЕКЛОМ и ОРАСИМА

РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: МАЈА ПЕТРОВИЋ открива како да направите необичне ПАЛАЧИНКЕ с КОЗИЈИМ СИРОМ, ЦВЕКЛОМ и ОРАСИМА

27.08.2023. 13:10 11:19
РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: глумац СЛОБОДАН СТЕФАНОВИЋ открива како да направите НАЈУКУСНИЈИ РОГАЧ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА

РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: глумац СЛОБОДАН СТЕФАНОВИЋ открива како да направите НАЈУКУСНИЈИ РОГАЧ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА

20.08.2023. 13:00 11:04
ЧУВЕНИ ТАРАШКИ КРОМПИР ПРЕД НЕСТАНКОМ Био синоним за добру и квалитетну намирницу, а сада га све мање ратара сеје

ЧУВЕНИ ТАРАШКИ КРОМПИР ПРЕД НЕСТАНКОМ Био синоним за добру и квалитетну намирницу, а сада га све мање ратара сеје

12.12.2023. 09:22 09:37