light rain
20°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВОЗАЧ КОЈИ ЈЕ УСМРТИО ТРИНАЕСТОГОДИШЊАКА ИЗ ПРИТВОРА ПРЕД СУДИЈУ Суђење за несрећу у којој је страдао дечак почиње 4. октобра

26.09.2023. 08:38 08:44
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

Припремно рочиште А. Г. (24) из Бездана, који се сумњичи да је половином јануара у Сомбору, возећи под дејством акохола, аутомобилом усмртио Д. М. (13), који је од задобијених повреда преминуо у сомборској болници, заказано је за 4. октобар, сазнаје „Дневник”.

Он ће пред судију бити доведен из притвора, који му је поново продужен решењем ванпретресног већа Вишег суда у Сомбору због кривичног дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја у вези са кривичним делом угрожавање јавног саобраћаја и кривичног дела непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди и може трајати најдуже до 26. октобра.

Према речима портпарола сомборског Вишег суда у Сомбору Манеле Оперта Подунавац, притвор је продужен због постојања особитих околности које указују на опасност од бекства, где у том делу образложења наведеног притворског основа стоји да постоји основана сумња да је окривљени извршио кривично дело непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди, те да постоји основана сумња да је након саобраћајне незгоде, коју је проузроковао под дејством алкохола, услед чега је наступила смрт детета старог 13 година, побегао са лица места и наредних шест часова био недоступан органима гоњења. Он је, како је појашњено, тек након шест часова од саобраћајне незгоде пронађен, а затим и ухапшен. Тако да све околности указују на опасност од бекства окривљеног уколико би исти био пуштен да се брани са слободе.

Према незваничним сазнањима, А. Г. приликом саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Сомбору није изнео одбрану, односно користио је право да се брани ћутањем

Притвор му је продужен и због постојања основане сумње да је окривљени извршио два кривична дела: против безбедности јавног саобраћаја, за које је запрећена казна затвора преко 10 година, и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди.

Такође, имајући у виду начин извршења и последицу кривичних дела за које се окривљени основано сумњиво терети, као и све околности које указују на безобзирност окривљеног, а посебно у односу на последицу која је наступила.

Све наведено су околности које указују на неопходност продужења притвора према окривљеном, као и то да се саобраћајна незгода десила у малом месту, Бездану, где се становници међусобно познају и да су средства јавног информисања извештавала о саобраћајној незгоди, као и да су начин извршења кривичног дела и тежина последице довеле до узнемирења јавности, како у Бездану, тако и у Граду Сомбору као и широј јавности и да узнемирење и даље траје.

Иначе, према незваничним сазнањима, А. Г. приликом саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Сомбору није изнео одбрану, односно користио је право да се брани ћутањем.

Подсетимо, овај младић се сумњичи да је 15. јануара око 17 часова на Безданском путу у Сомбору, возећи под дејством алкохола аутомобил фијат панда, ударио тринаестогодишњег Д. М. који је поред коловоза гурао бицикл, а потом напустио лице места.

Несрећа се догодила, према речима житеља, пред кућом у којој је живео сада покојни тринаестогодишњак са мајком, баком и дедом.

Д. Николић

Аутор:
Пошаљите коментар
 „ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ Оптужени за покушај убиства Куљанина у октобру пред судијом

 „ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ Оптужени за покушај убиства Куљанина у октобру пред судијом

19.08.2023. 10:16 10:21
УНУК који је починио ДВОСТРУКО УБИСТВО СЕКИРОМ пред судијом средином септембра

УНУК који је починио ДВОСТРУКО УБИСТВО СЕКИРОМ пред судијом средином септембра

28.06.2023. 09:00 09:05
МЛАДИЋ ИЗ БЕЗДАНА ОКРИВЉЕН ЗА ТРАГЕДИЈУ У СОМБОРУ Против возача подигнута оптужница за смрт детета

МЛАДИЋ ИЗ БЕЗДАНА ОКРИВЉЕН ЗА ТРАГЕДИЈУ У СОМБОРУ Против возача подигнута оптужница за смрт детета

29.07.2023. 11:40 08:45