light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВУЧИЋ: Рекли су ми - најави санкције Русији И НЕЋЕ БИТИ САНКЦИЈА ВУЛИНУ

29.07.2023. 11:12 11:23
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је вече пре увођења санкција Александру Вулину од једног званичника добио најексплицитнији савет да се то неће десити ако барем најави санкције Русији.

"Да сам вече пре него што је (америчко Министарство финансија) донело санкције Александру Вулину, не званично увео санкције већ само их најавио, или напоменуо да ће бити промена у политици, како ми је речено, санкција Вулину не би било, а ја сам ћутао", рекао је председник Србије гостујући на Првој ТВ. На питање од ког званичника је добио такав савет, председник је рекао да се то не говори.

"Најексплицитније, најједноставније тако ми је речено, ћутао сам", рекао је председник.

"И немам проблем са тим, моја политика се неће руководити тиме, Александар Вулин је коректан човек, али да је држава у опасности, рекао бих му да поднесе оставку", рекао је председник. Додао је да неће да било који појединац буде испед политике државе, а да ли ће држава бити у неком тренутку угрожена па ћемо, како каже, морати да мењамо политику, то, рекао је, не зна.

Санкције Вулину вид притиска на мене

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су санкције које су САД увеле Александру Вулину - вид притиска на њега.

"Да ли је то порука за мене? Јесте, сасвим сигурно. Немам никакве сумње да јесте. Шта би требало да радим, да клекнем на колена да бих опстао три или четири месеца дуже на власти", питао је Вучић гостујући на ТВ Прва.

Додао је да у делу наше јавности постоји бескрајна сервилност према странцима, Американцима, Европљанима, Немцима, свима.

"Они стварно мисле да постоји нешто што је неко њима обећао, Косово и слично, па то слушам већ 11 година. Они ми тако више од 11 година држе батину за вратом да сам ја нешто обећао. Тако мали Ђокица замишла политички живот", рекао је Вучић.

Истакао је да је то тако зато што су људи који то причају, живели у време када је тако било.

"Не заборавите да су 2008. формирали владу у кафани. Тајкун, плус амерички амбасадор и припадници коалиције ДСС и ДС. То је опште познато, постоје комплетни извештаји о томе како су странци утицали на то. Да ли можете да замислите да неко дође код мене и каже "Влада мора да изгледа овако"?", питао је Вучић.

Додао је да Србијом не управљају Американци.

"Ми их поштујемо, они су велесила, као и Кинези и Руси и Европљани. Ми се налазимо на европском путу, али овом земљом управљају грађани Србије преко својих представника. Овом земљом ће да управља наш народ док год сам председник Републике, бар још четири године", поручио је Вучић.

Немам проблем са неистинама и лажима опозиције

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић поручио је опозицији да, ако жели да живи у сопственим неистинама и лажима, он са тиме нема никакав проблем.

"Ја нисам чуо да ми кажу када је била прича о глумцима, да ли боље зарађујете данас или раније, више радите данас или раније? А то да вам нико не одговори на то када ви кажете су марва, овце и свиње и говеда они који долазе на нечије туђе политичке скупове и мислите да то не заслужује одговор, како то мислите? Јесте ли се извинили за то? Нисте. Мислите да имате право да то говорите и да вам нико ништа не одговори. Јесте ли ви Богови, а они који припадају већинској Србији су марва?", рекао је председник.

Они који су prеthodno били на власти, упитао је председник, јесу ли много паметни, па објашњавају где Србија треба да иде, како би је вратили на 500.000 отпуштених људи и закатанчене фабрике и уништену Србију.

"Морате да водите рачуна и будете фер према свима, зато и бирам речи када говорим о њима и о свему другом. Још нешто, да ми не говорите да увек говорим о истим стварима, болнице, путеви и друго, у време ових веома модерних који нису крезуби, имали смо нула научно технолошких паркова, сада имамо четири. И градимо још један на Торлаку. Колико смо имали научних института у њихово време? Ни један. Ми смо направили три - један у Крагујевцу за информационе технологије, и Биосенс у Новом Саду и још један за вештачку интелигенцију у Новом Саду", рекао је председник гостујући на ТВ Прва.

 

Аутор:
Пошаљите коментар