Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Нутрициониста открива: НЕ УЖИНАЈТЕ У ОВО ДОБА ДАНА уколико желите да смршате

05.07.2023. 13:24 13:26
Пише:
Фото: pixabay.com

Иако многи калорије које унесу између оброка не рачунају у дневни мени, оне и те како постају видљиве у виду вишка килограма после само неколико недеља под условом, наравно, да прерасту у навику.

Нутриционисткиња Сара Бери каже да је 75 одсто грицкалица које конзумирамо превише обрађено, што није добро за здравље, пише "The Сун".

Слаткиши и слане грицкалице које радо конзумирамо, посебно у вечерњим сатима, пуне су шећера, засићених масти и рафинисаних угљених хидрата, а сиромашне влакнима и протеинима.

- Истраживање јасно показује да, када једете касно, односно после шест сати поподне или веома касно, односно после 21 сат, то има неповољан утицај на ваше здравље - децидна је др Бери.

Зашто већина људи има порив да једе увече?

Професор Тим Спектор доводи ноћно грицкање у везу са гледањем ТВ садржаја у ком се, такође, пропагира уживање у храни.

- Грицкање уз ТВ програм постала је нека врста традиције - каже професор Спектор.

Нездрава храна

Нутриционисткиња Бери наводи да уживање у ултраобрађеном оброку чини да једемо више, што доводи до метаболичког хаоса; тачније, шећер у крви расте, а онда нагло пада. Узрочно-последична веза је унос већег броја калорија током наредног оброка.

Др Бери упозорава да нису само слане грицкалице и колачи на тој листи, већ и оне које се рекламирају као здраве, а то заправо нису.

 (Ona.rs)

Пише:
Пошаљите коментар