overcast clouds
19°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Данас дерби Звезда -Војводина као омаж великом Синиши Михајловићу

03.02.2023. 12:24 09:47
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

НОВИ САД: Војводина у дербију нема шта да изгуби и то јесте основица коју ће тренер Новосађана Милан Раставац добрим делом користити да мотивише колектив пред  гостовање код Црвене звезде у Београду.

Све остало су нијансе чији збир поставља шампиона у улогу фаворита на домаћем терену, на коме у девет утакмица није изгубио, а само једанпут је одиграо нерешено.

- Црвене звезда јесте фаворит и у томе нема ништа спорно – коментар је тренера Раставца на конференцији за новинаре. – Ми своју шансу видимо у томе да можемо да прикажемо нешто што у јесењем делу нисмо успели. На унапређењу наше игре радили смо на припремама, осећам да можемо, а имамо и обавезу према нашим навијачима и према великом Синиши да будемо на репрезентативном нивоу у дербију.

Дерби је најављен као својеврстан омаж фудбалском великану Синиши Михајловићу, који је играо и у знатној мери, крајем осамдесетих и почетком деведесетих година прошлог века, допринео освајању титула Војводине у државном првенству, Звезде од државног, преко континенталног до светског трона.

- Ми верујемо у наше тимско издање, које мора да буде перфектно да бисмо ми нешто постигли у предстојећој утакмици – наставио је Раставац. – Имали смо нешто бољу и лакшу ситуацију за припреме него што смо имали летос. Одређене ствари које су биле раније постављене могли смо да одигравамо, а да се паралелно бавимо неким резервним варијантама за одређене ситуације у току утакмице. Проширили смо сопствени репертоар способности да изводимо неке ствари успешније и верујем да ће се то видети већ у дербију.

На питање којим би резултатом био задовољан на крају сезоне, Раставац је без размишљања одговорио да би то била трећа позиција на табели. Резултатски успех у дербију са шампионом и лидером на табели у знатној мери би представљао разлог више самопоуздању играча, пред сусрете са директним конкурентима за жељену позицију.


Милошевић до краја сезоне

Војводина је почетком године постигла споразум са Штутгартом о трансферу Јована Милошевића у тај немачки клуб. С друге страхне, најбољи стрелац кадетског Европског првенства био је на припремама у Турској и на списку је играча на које тренер Раставац рачуна у наставку првенства.

- Милошевић је наш до лета и ми планирамо да његове услуге у саставу користимо у оној мери у којој проценимо да би он могао да допринесе игри и резултатима екипе – образложио је Раставац. - Успоставили смо здрав однос у оба смера и верујем да ће он одиграти доста утакмица до краја сезоне зато што он то својим квалитетом заслужује. На припремама је доказао да Војводина озбиљно може да рачуна на њега.


- Звезду можете да победите једино уколико је изненадите – сматра тренер Војводине – Истина, сваки клуб па и Звезда има своје успоне и падове и осцилације форме, али задржава један квалитет који је изузетно изражен у нашем првенству. То што је Звезда на припремама имала одређених проблема у игри, то би донекле могла да буде наша шанса, али не и сигурна гаранција добром резултату. Ми смо више окренути себи и томе шта смо то ми радили, како ћемо све да изнесемо на тимском нивоу и колико ће то да буде довољно да бисмо изненадили Звезду. Једино у шта пуно верујем то је рад који смо уложили и у идеју коју настојимо да реализујемо.

Дерби на стадиону „Рајко Митић“ у Београду, између Црвене звезде и Војводине, почиње данас у 16 часова. Пренос је на каналу Арена премијум 1 (А1П).

Л. Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар
Пред сутрашњи дерби са Звездом: Време је за нову Војводину

Пред сутрашњи дерби са Звездом: Време је за нову Војводину

03.02.2023. 09:16 11:36