broken clouds
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Наставак првенства Војводина започиње гостовањем Звезди

01.02.2023. 16:13 16:43
Пише:
Извор: sportal.rs

Има ли шта незахвалније у српском фудбалу него причу о сопственим намерама и амбицији било које врсте започињати на гостовању код Црвене звезде у Београду?

Једино су Јавор и ТСЦ успели да на „Митићу“ по једанпут савладају Борјана, с тим да су Бачкотополчани тим једним голом једини колектив који је успео да освоји бод. Статистички подаци не остављају пуно теоретских могућности за маневар фудбалерима Војводине, да у суботњем касном послеподневу започну такмичарску причу на трагу спопствене намере чији циљ завршава у европским квалификацијама.

-Ми се не оптерећујемо статистиком нити подацима који упућују на теоретски закључак како не бисмо ни морали да путујемо у Београд – коментар је Војводининог дефанзивца Марка Бјековића. – Што се мене тиче, Звезда сада или за три месеца, свакако нам следи то гостовање. Што га пре прегрмимо, то и терет мање у обавезама које следе. Пауза је била дуга, много шта се мењало и у саставима екипа и у начину припрема. Радили смо добро, шефова је оцена да смо реализовали све што смо планирали, на нама је да одиграмо најбоље што можемо, а да ли ће то бити довољно за реванш Звезди за пораз на Карађорђу јесенас, то ћемо тек да видимо.

Три месеца и седмицу приде после дербија који је Звезда добила са 2:0, није захвално тражити одговор на питање колико је Витасова повреда, после само пола сата игре, померила одбрамбене линије у саставу Војводине. Извесно је да је, после равноправног односа снага до тог тренутка, у преосталих сат времена шампион државе доминирао тереном, постигао је два гола, пропустио још пар прилика за убедљивију победу, одбијајући сваки покушај домаћих играча да буду на нивоу коме новосадски колектив тежи у такмичарским утакмицама.

-Давно је то било, али нисам сагласан са мишљењем да смо били уплашени и да нас је Витасова повреда избацила из колосека – присећа се Бјековић. – Уосталом, Траоре који га је заменио је поуздан играч на позицији централног бека. Ко код да је у саставу, био стартер или да је ушао са клупе, има тренерово максимално поверење. Једноставно, ми наше шансе нисмо успели да искористимо почетком меча, Звезда је то касније казнила. Тако је то у фудбалу. Ценим да нисмо били у подређеном положају, а сигуран сам да ћемо у суботу доказати да имамо тим достојан европског пута.

По повратку из турског летовалишта неподељена је оцена да је Војводина знатно квалитетнија што се игре тиче у поређењу са јесењим делом првенства. Основ таквом размишљању пронађен је у чињеници да је тим склапан у ходу, са мноштвом играча који нису прошли припреме уочи почетка првенства.

-Сада смо припреме реализовали са барем 30 посто јачим интензитетом него што је то био случај раније – сведочи Бјековић. – Логично је да смо сада знатно спремнији у односу на први део првенства, уигранији смо из једноставног разлога јер смо припреме прошли заједно и у неизмењеном саставу. И што се тиче игре колектива, функционисања свих линија у тиму, али и када је о атмосфери реч, Војводина је на знатно вишем нивоу и то ће се ускоро видети и на резултатима које постижемо у првенству и у националном Купу.

Ко ће у суботу уз десну аут-линију, Бјековић или Лазаревић, то зна једино тренер Милан Раставац. Здрава конкуренција обојицу је довела до нивоа квалитних бекова којима се верује. Ко год да заузме ту позицију у стартној постави Војводине, уверава нас саговорних Дневника, дефанзива Новосађана у том делу биће на захтеваном нивоу. Што се напада и центаршутева у противнички шеснаестерац тиче, то ће у знатној мери зависити и од расположења Звездине одбране.

Л.Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар