broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Држављанин Србије пуштен из болнице после напада ножем на Илиџи

14.01.2023. 19:47 00:02
Пише:
Извор: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

САРАЈЕВО/БАЊАЛУКА: Београђанин, отац младог фудбалера ФК Звездаре повређен у данашњем нападу ножем недалеко од хотела у сарајевском насељу Илиџа, осећа се добро након указане лекарске помоћи, потврдио је за Танјуг Иван Стојимировић секретар ФК Звездара.

Након указане медицинске помоћи у локалној болници држављанин Србије, отац нашег фудбалера који је повређен ножем, враћен је у хотел и осећа се добро, рекао је Стојимировић.

Секретар ФК Звездара је објаснио да је до напада дошло током повратка са утакмице када је група маскираних момака напала родитеље младих фудбалера.

Настала је гужва у којој је ножем убоден родитељ нашег младог фудбалера. Потом је дошла полиција и деца су безбедно стигла до хотела и вечерала су. Сада је све у реду, али данашњи напад је оставио ружну слику о турниру који се одржава већ годинама уназад, рекао је Стојимировић.


Дачић: Тражимо од органа БиХ да казне нападаче

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић затражио је од надлежних органа Босне и Херцеговине да казне учеснике напада на српску децу у Сарајеву.

Он је у изјави за Танјуг оценио да је напад на српску децу који се данас десио у Сарајеву "директна последица антиспрске кампање и стварања атмосфере мржње према Србима у Босни и Херцеговини".

Тражимо од надлежних органа Босне и Херцеговине да казне починиоце овог злоцина. Наша будућност мора да почива на изградњи добросуседских и пријатељских односа наших дрзава и народа, а не на мржњи и инцидентима, поручио је Дачић..


Он је потврдио да је полиција присутна у хотелу и да је представник амбасаде Србије дошао у хотел да посети младе српске фудбалере и понуди сваку врсту помоћи.

Стојимировић је рекао да клуб још увек није донео одлуку да ли ће остати на турниру или ће се с децом раније вратити у Београд.

Амбасадор Србије у БиХ: Кантонална полиција обећала да ће привести нападаче

Амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић рекао је за Танјуг да је једна особа затражила медицинску помоћ након што је данас у Сарајеву нападнута група родитеља младих фудбалера ФК Звездара из Београда.

Амбасадор је прецизирао да су четири особе нападнуте у Сарајеву, од којих је само једна затражила медицинску помоћ.

Један мушкарац, тачније један од родитеља деце која су на фудбалском турниру, је убоден ножем и примио је тетанус, рекао је Ђорђевић.

Додао је да је мушкарац, један од родитеља, превијен, да није ушиван и да је добио убод ножем у пределу дебелог меса или мало изнад дебелог меса, али да се претпоставља да није у питању ништа озбиљно јер је две убодне ране добио преко јакне.


Додик: Што пре пронаћи и казнити нападаче

Председник Републике Српске Милорад Додик изразио је жаљење због инцидента који се догодио у Сарајеву.

Сматрам да до оваквих инцидената не би требало да долази, поготово не на дечијим спортским манифестацијама, написао је Додик на Твитеру.

Истакао је да овакав и сваки други вид насиља "не сме и неће бити толерисан".


Остали нападнути родитељу су, како је навео Ђорђевић, попрскани бибер спрејом и претпоставља се да им је било боље одмах након што су се умили.

Амбасадор је рекао да се чуо са представницима безбедносних структура који су му дали обећање да ће у најскоријем року нападачи бити приведени и да су у питању хулигани од раније познати органима реда.

Ђорђевић је додао да су му се сви представници безбедносних структура са којима се чуо упутили низ извињења због напада, као и да су реаговали одмах након што се догодио напад.

Родитељи и деца ФК Звездара вечерас су под полицијским обезбеђењем, рекао је амбасадор Србије.

Аутор:
Пошаљите коментар