clear sky
13°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Дете Војводине Драгољуб Савић постаје узданица  бечког Рапида 

18.04.2022. 10:14 10:17
Пише:
Извор: Red Wing shots/Daniel Widner/ Драгољуб Савић

Пре три године, тек што је заиграо за сениорску екипу Војводине у дуелу с Партизаном, Ковиљчанин Драгољуб Савић, дете новосадског клуба, прихватио је позив аустријског великана, трофејног Рапида и одважио се на авантуру.

Иако су му врата првог тима новосадских црвено-белих била широм отворена, одлучио је да крене у непознато, вођен искључиво сновима какве могу да сањају само младе душе, широм отворених очију. Прихватио је храбро борбу за „место под сунцем“, дубоко верујући у квалитет којим располаже. 

Ових дана из Беча је стигла вест да је управо „мали“ Савић, сада већ 20-годишњак, решио сусрет између Рапида и Волфсберга, голом који је постигао у 81. минуту, само 77 секунди по уласку у игру. И то каквим голом! Био је то сјајан ударац са 18 метара, који је голман ривала једино погледом могао да испрати.

– Остварио ми се први дечачки сан – искрен је био Драгољуб Савић. – Невероватан је осећај био када сам затресао мрежу, а пун стадион узвикивао моје име. Е, сада ми преостаје да испуним и остале жеље, пре свих, да се усталим у првом тиму. Ојачао сам и на менталном и на физичком плану, верујем у себе и надам се да ћу то и да докажем у  наредним утакмицама.


Пратим Вошу, наравно

И поред тога што је већ скоро три године житељ Беча, Драгољуб Савић, кад год то може, прати утакмице Војводине посредством ТВ преноса.

- Наравно, јер Војводина је моја друга кућа – подвукао је млади крилни фудбалер. – Уз то, редовно се чујем са Зуком (Дејан Зукић) и Топом (Мирко Топић) с којима се и виђам сваки пут када дођем у Србију. Уз то, родитељи су ми највећа подршка, како у животу, тако и у изградњи каријере, а били су на трибинама и на утакмици у којој сам постигао дебитантски погодак за Рапид.


Савић је члан генерације Војводине, састављене од момака рођених 2001. године. Играо је заједно у екипи са садашњим узданицама црвено-белих, капитеном Дејаном Зукићем, иначе његовим најбољим другом, као и Мирком Топићем.

– Тачно тако. Тренер Радован Кривокапић ми је указао поверење да дебитујем за први тим, када је стигла понуда из Беча. Желео сам да пробам нешто ново, осећао сам да сам сазрео за такав изазов. Иако сам био пројекат Војводине, решио сам да покушам и прихватио сам позив из Рапида.

Наравно, кренуо је од другог тима, али је убрзо уследио напредак и прелазак у најбољу екипу славног клуба.

– Одиграо сам у том мандату и две утакмице, а онда је клуб решио да ме врати на додатни период каљења у Б екипу. Нисам клонуо, напротив. Добио сам још већи мотив да се докажем, као и потребно време да реализујем замисли које сам имао. Мислим да сам у томе успео и доказао да имам квалитет за најбољи састав.

Рапид се тренутно налази на трећем месту аустријског првенства и, како нам је Савић рекао, основни циљ му је да у плеј-офу избори место у квалификацијама за Лигу шампиона.

– Поново смо у врху, на табели смо одмах иза Салцбуга и Штурма и верујем да ћемо успети да, уз помоћ сјајних навијача, остваримо план. На лето ми истиче уговор, али преговарамо о томе да га продужимо. Задовољан сам, савладао сам немачки језик удовољној мери да и интервјуе дајем на том језику и осећам се заиста веома добро.

Драдољуб Савић је наступао за све млађе српске селекције, изузев оне до 21 године.  

– Нисам до сада добио позив, али му се надам. Волео бих да поново обучем дрес Србије, то је моја земља и био бих пресрећан уколико будем и тај циљ реализовао – додао је Драгољуб Савић, момак који као да је створен да сања, али и да фудбалске снове претаче у јаву.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар