light rain
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Наш циљ 3. априла је победа у првом кругу избора

12.03.2022. 12:45 14:16
Пише:
Извор: Танјуг/Информативна служба

БУСИЈЕ: Наш циљ је да 3. априла направимо историјску победу, убедљиву никад до сада забележену у првом кругу предсеничких избора, поручила је данас на предизборном митингу у Бусију члан Председништава СНС-а Ана Брнабић.

"Да кажемо какву Србију желимо и да кажемо да желимо да наставимо да радимо, да желимо да видимо резултате и завршимо посао започет 2013. и 2014, када је Александар Вучић почео да се пита како се живи у овој нашој Србији", поручила је Брнабић окупљенима.



Навела је да је за њу 3. априла избор једноставан, јер ће бирати између прошлоисти и будућности.



"Бираћемо између тога да наставимо да градимо или да дођу они који желе да руше. Да ли желимо да наставимо да отварамо радна места или желимо да на власт дођу поново они који су само затварали фабрике? Да ли желимо да побеђујемо или желимо да се вратимо у прошлост? Ја мислим да ће наш народ умети да одлучи и да ћемо остварити, ко што смо од 2014. увек остваривали наше цилејве. Историјска победа, то је оно на шта идемо", рекла је Брнабић.



Додала је да је политика СНС-а гарантовање мира и стабилности и да ће се за то борити у овим тешким временима, како би Србија наставила да побеђује.



"За Бусије сам први пут чула од Александра Вучића, као што сам први пут чула и за Кошаре, за Паштрик и за све наше патње и јунаштва. Тек кад је Вучић дошао на власт смели смо да причамо о свим нашим патњама и да кажемо да је Олуја злочин и погром, највеће етничко чишћење након Другог светског рата", истакла је Брнабић.



Она је навела да се Србија више не "извињава над злочинима који су над нашим народом учинејни, него назива те злочине погромом и злочином, што они јесу. Србија је данас довојно снажна и храбра да каже да неће више никада бити ни Олуја и Бљесака".



Нагласила је да смо ми свој на своме, да ћемо бранити наше и нећемо никада дати на нас.



"Поштујемо друге, али Србија више никада неће бити онаква кава је била. Земља која се свима извињава и за злочине који су почињени над нашим народом. Хвала вам председниче на томе и сада не кажем ни као председница Владе ни као поносни члан Српске напредне странке, кажем као неко ко је из ове наше Србије, хвала Вам што смо вратили достојанство нашем народуи и нашој земљи и дајте да изаберемо 3. априла паметно и да наставимо да јачамо", поручила је Брнабић окупљеним грађанима.

Сада нам је најважније да сачувамо мир и стабилност

ОБРЕНОВАЦ: Никада избори нису били игра, али су сада важнији него раније и зато нам је сада важно да чувамо мир и слатабилност по сваку цену, рекао је данас на предизборном скупу у Обреновцу председнички кандидат и носилац изборних листа СНС-а Александар Вучић.

 

"Морамо да се изучемо и не учествујемо у било кавим ратовима, да сачувамо живе главе и да наставимо да радимо, да будемо једна од најуспешнијих економија у Европи, као претодне две године", рекао је Вучић на митингу на које га је сачекао велики број грађана са заставама Србије и СНС-а и узвицима "Победа, победа".



Вучић је рекао да је много пута долазио у Обреновац и у она теска времена 2014. и после тога и да нема села у овој београдској општини у коме није био.



Рекао је да му се допала идеја кандидата СНС-а за градоначелника Београда Александра Шапића да у кабинету градоначелника има људе који ће се бавити посебно приградским општинама.



"Никад ми се није допчладала та синтагма приградске, па би ваљда оне по природи ствари требало да буду запослтављене у односу на оне градске. А ја не мислим да је Обреновац у било чему лошији, као ни Младеновац, ни Лазаревац ни Гроцка ни Барајево ни било које друго место", рекао је Вучић.



Додао је да је заједно са релубличком, градском и локалном влашћу урађенпо мнопго тога у Обреновцу.



"Од довођења Меите која данас 3.300 људи запошљава и огроман новац уплаћују у буџет Обреновца до тога да данас градимо канализацију од 94 километра цеви за читав Обреновац чија је вредност 53 милиона евра", рекао је Вучић.



Навео је да је урађена канализација у Уровцима и да се сада ради у Младости, Белом Пољу, Звечкој, Бресцвима и још неким наслељима.



Подсетио је да су обновљене школе, спортске дворане и да је остало још једно обданиште да буде изграђено за шта је већ издвојен новац.



"Треба још поликлиника да буде урађена од три милиона евра у коју су уложили општина, град и ми кроз опрему. Данас 20.000 Обреновчана иде на прегеледе у центар Београда. Зар не би било лакше за све те људе да 80 одсто прегледа обаве у Обреновцу, па ако је потребно онда да иду у Клинички центар. То је мислим од пресудног значаја за људе оцвде.



Додао је да ће бити спроведена топлификација свих насеља ооко ТЕНТ-а како се не би грејали на чврста горива.



Најавио је брзу саобраћајницу Остружница-Умка-Барич и да се реши питање клизишта у Дубокој, јер се тиме решавају велике саобраћјајне гужве и боље спјање са центром Београда, што је начин да стигну нови инвеститори у Обрановац укључујући оне који улажу у истраживачке центре и дају највеће плате.



"Обреновац смо инфраструктурно припремили за будућност. Он је после полпаве обновљен тако да данас представља много боље место за живот него што је био пре тога", истакао је Вучић.



Он је нагласио да ће странка коју води увек морати да баштини политику смосталног одлучивања и независност спољне политике.



"Да сами доносимо своје одлуке, а не по било чијем налогу. Да се не подразумева да смо увек ту, јер имамо свој став своју земљу и наш став се тиче само онога што можемо да урадимо за свој народ и за своју земљу, а не не за неке друге земље. Нисмо ми ничији потрчко, ми смо овде да водимо политику за свој народ и за своју Србију", рекао је Вучић.



Навео је да га плаши то што живимо у свету у ком се све променило.



"Осећам да сте дошли да чујете шта може да се очкује, јер ни ја не знам, јер се на дневном нивоу ствари мењају и све су теже. На дневноом нивоу велики сукоб великих сила је на нашу жалост свакога дана бар за мало извесницји него што је био prеthodnog дана", оцвенио је Вучић.



Додао је да зато није лако да се предвиди како ће се ситуација одвијати, јер је "завладало неко лудило у којем нико никог не слуша".



"Када разговарам са светкиим лидерима трудим се да на прагматичан и рационалан начин укажем колико је важно да сачувамо мир и чини ми се да многи не разумеју у каквој се опасности свет налази. Надам се да ће сви то да разумеју", рекао је Вучић.



Он је навео да забрана извоза житарица није уведена да би остала трајно, већ да увек буде довољно хлеба и свих намирница за наш народ.



"Нисмо стигли ни да установимо све иако имамао добре тимове, из четири земље смо добили позиве ''дајте ту пшеницу што пре''. Даћемо је нарадвно, јер имамо довољно, али то говори о психози која влада", истакао је Вучић.



"Нити су избори игра, нити је држава играчка. И зато нам је важно да чувамо мир и стабилност по сваку цену. Никада важније", рекао је Вучић.



Оценио је да више нико не верује онима који тврде да ће за шест месеци решити све проблеме, је то тврде људи који ниједан пробелм нису решили, него су уништили све национално у воој земљи, ћутали на погром на тзв. Косову и који нису знали ни где је Јасеноац, а камоли Кошаре.



"Наши политички противници кажу да треба да удејмо у НАТО. А наш одговор је да ми мислимо да имамо лепу земљу који волимо највише на свету и да ми мислимо да ту земљу треба да чувамо сами. И њенои небо и њењу слободу и да имамо довољно снаге да то мурадими и наша војска је многоструко снажније него раније. Што се НАТО тиче лепо је да праштамо, али не можемод азаборавимо ми мали Милицу Ракић, ни малу Бојану Тошовић ни малу Сању Миленковић, ни једно од 82 убијене деце, наших војника, полицајаца, цивила", нагасио је Вучић.



Поручио је да је да људу треба да донесу одлуку о томе коме ће дати глас некоме ко може да сачува мир и стабилност и да се без обизра на све бори за све људе у Србији сваког дана.

Аутор:
Пошаљите коментар