few clouds
14°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Црвена звезда завршила припреме у Анталији, Станковић задовољан

04.02.2022. 11:28 11:30
Пише:
Фото: FK Crvena zvezda

Фудбалери Црвене звезде завршили су после три недеље преданог рада припреме у Анталији и за то време настојали да се што боље спреме за изазове које их очекују током пролећног дела сезоне.

Шеф стручног штаба црвено-белих Дејан Станковић рекапитулирао је урађено на припремама.

- Нормално је да је против Шахтјора (2:3) био доста јачи интензитет него на prеthodnim утакмицама, јер је доста времена прошло. Против Марибора (1:1) је био нешто слабији ритам, јер смо тек почели са припремама,  док је против ЛАСК-а (2:1) већ могао да се види напредак. Против Шахтјора је била генерална проба и задовољан сам. Да ли ћемо играти са четири, пет или шест у одбрани, то уопште није важно. Битно је да знамо шта радимо на терену у сваком моменту. Имена и поставе уопште нису битни, већ је важно да имамо наш идентитет. Нека свако настави да даје свој максимум. Сви они знају шта треба да ураде на терену. Не верујем да ће било ко од њих добити неке друге задатке него оне где ми сматрамо да могу да дају свој максимум. Треба да се осећају комотно док играју, као и до сада. Не верујем да ће било коме бити лакше нити теже, него да сада. Припреме су дакле протекле веома добро, комплетан утисак је чиста петица – рекао је млади стручњак.


Киша и град прекинули меч са Алтахом

Фудбалерима Црвене звезде није успела последња провера на припремама у Анталији. После само 22 минута велика киша и град су прекинули меч са ауситријским Алхтахом. У том тренутку није било голова.

За то време Црвена звезда је била бољи ривал, погодила је и пречку после ударца Ришаира Живковића, који је био у још једној шанси, али је није искориостио. Са друге стране, Алтах је имао само један опасан ударац Монштајна, који је завршио мало преко гола.


Говорио је Станковић и о бисерима Црвене звезде, који су пуном паром радили на припремама како би оправдали поверење.

- Сва деца су доста добро одрадила припреме. Станковић је био и прошле године са нама, а сада као да гледамо другог момка. Доста је зрелији и конкретнији, и види се велики напредак. Пријатно изненађење је и Лучић који је млад, али се и поред тога одлично уклопио. Велики је професионалац и предан је оном што ради. Види се велика жеља за напретком. Радуловић је одиграо једну утакмицу, али се након тога пожалио на повреду. Његов квалитет сви знамо, и то се не доводи у питање. Браћа Митуљикић су право благо Црвене звезде, и сигурно да ћемо мотрити на њих и даље. И Ибрахим се добро показао, и када погледамо све комплетно, мислим да Црвена звезда има светлу будућност са младим играчима. Неко од младих ће остати сигурно.

Задовољан је Станковић појачањима, с обзиром да су дрес црвено-белих задужили Охи Омојуанфо, Кристијано Пићини и Немања Мотика.

- Дошли су Охи и Пићини што представља два велика појачања за нашу екипу. Што се Охија тиче, не може један да искочи, ако цео тим ради за њега. Охи је пре свега интелигентан момак и играч. Добро чита шансе и добро се креће на терену. Радимо у сврху свих њих, како би им што више олакшали игре на терену. Јесте да сам тражио још једног играча, конкретно име, али некад су жеље једно, а могућности друго. Не могу да причам док неко не дође. Тачно је да сам тражио једно посебно име, али могућности су једно, а реализација нешто потпуно друго. Свакако није реч о штоперу. Што се Мотике тиче, ми смо прошли припреме. Видећемо како ће се он уклопити, што се брже адаптира, биће боље за све – поручио је тренер Црвене звезде.

Осврнуо се стратег црвено-белих и на први део сезоне и пет бодова минуса у односу на Партизан.

- Морамо да будемо реални, не може баш све да се победи. Одиграли смо 35 званичних утакмица у прошлој години, признали киксеве, али исто тако и остварили велики успех пласманом у осмину финала Лиге Европе. Гледаћемо да окренемо точак среће на нашу страну, јер ћемо у 16 мечева ући као да је сваки финале. То вам обећавам. Навијач Звезде треба де се препозна међу нашим играчима. То је лична карта коју ја желим.

Међутим, Станковић је велики оптимиста.

- Менталитет који ми спремамо сада је из утакмице у утакмицу. На свакој од њих ћемо ићи на три бода и победу. Сигурно да је тешко када имамо заостатак, али морамо дати све од себе. Још сам самоуверенији него раније. Идемо на одбрану оба трофеја и нема калкулација. Имамо три и по месеца и довољно времена да урадимо нешто велико за наш клуб -  закључио је Станковић, уз још још једну напомену да је Владимир Петровић Пижон велико освежење у стручном штабу.

И. Лазаревић

Аутор:
Пошаљите коментар