clear sky
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Ураганке вечерас бране боје Србије на Евросонгу

20.05.2021. 08:30 09:31
Пише:
Извор: Промо

РОТЕРДАМ: Српске представнице на „Песми Евровизије“, чланице групе „Hurricane“, наступиће вечерас под редним бројем девет у оквиру друге полуфиналне вечери овог такмичења, које ћемо уживо пратити на првом програму Радио-телевизије Србије од 21 час.

Сања Вучић, Ксенија Кнежевић и Ивана Николић покушаће песмом „Лоцо Лоцо“ да се домогну места у финалу, које је заказано за суботу у исто време. Након што се у првој полуфиналној вечери „Песме Евровизије“ у финале нису пласирали такмичари из Хрватске, Словеније и Северне Македоније, све очи у земљама бивше Југославије током вечерашњег другог полуфинала биће упрте у њих три. Делегација из Србије нада се да ће дијаспора, али и суседне нам земље, вечерас све своје гласове усмерити ка популарном женском трију, који је својом појавом, спотовима али и музиком већ освојио фанове из Европе.

Иако им се победа, бар према подацима са кладионица, не смеши, три атрактивне и талентоване даме могле би добро да се пласирају у финалном скору, будући да су новинари који су пратили њихове пробе у Ахој Арени њихов наступ оценили као ватрен. Ипак, како њихове оцене не могу да се сматрају сигурном проценом, као ни прогнозирање на кладионицама, не можемо знати хоће ли се „Hurricane“ пласирати у финале. Какав шоу су припремале prеthodnih месеци публика ће моћи да види већ вечерас, а њих три су у специјалном интервјуу за наш овонедељни ТВ магазин истакле да су преузбуђене и да са великим узбуђењем излазе на сцену Евровизије.

Пуне смо енергије, спремне да изађемо на бину у пуном сјају. Коначно смо дочекале и својих евровизијских пет минута тако да ћемо дати све од себе да будемо најбоље што можемо (Ивана Николић)

– Пуне смо енергије, спремне да изађемо на бину у пуном сјају. Коначно смо дочекале и својих евровизијских пет минута тако да ћемо дати све од себе да будемо најбоље што можемо. Што се тиче очекивања ми смо заиста вредно и радно радиле на овом пројекту тако да нам је најбитније да то нашој публици и покажемо. Све остало како год буде бићемо срећне – рекла је чланица групе „Hurricane” Ивана Николић за наш лист.

Њена колегиница Сања Вучић додала је да је код њих све урагански - у складу са називом њихове групе, па је нашим читаоцима обећала ватрени наступ и прави спектакл на сцени.

– Иза нас стоји читав тим људи и професионалаца који су радили на овом пројекту тако да смо сигурне да ће све до краја бити перфектно. Не смемо пуно да откривамо јер желимо да публика то све доживи уживо – истакла је Сања Вучић. 

Српске представнице ће се за место у финалу надметати вечерас са такмичарима из Сан Марина, Естоније, Чешке, Грчке, Аустрије, Пољске, Исланда, Молдавије, Грузије, Албаније, Португалије, Бугарске, Финске, Летоније, Швајцарске и Данске. Подсетимо, у финалу се сваке године, осим земље домаћина нађу и представници земаља који су основали Евровизију. Тако су своје место у финалу већ заузели Холандија, Француска, Немачка, Италија, Велика Британија и Шпанија. 


Српкиња доноси победу Французима?

Највећи фаворит за победу на овогодишњој Евровизији по проценама на кладионицама је дефинитивно представница Француске двадесетосмогодишња Барбара Прави, која се песмом „Воила” издвојила због јединственог стила, жанра и топле емоције коју доноси у тој нумери. Занимљиво је да је Барбара, иако рођена Парижанка, заправо српског порекла. Њена мајка је иранског порекла, а деда са очеве стране је Србин од којег је и наследила презиме Пјевић. То је, иначе, и њено право презиме, а Прави користи као уметничко на основу српске речи и то управо у част свом деки и српским коренима. Певачица је истакла да се осећа као српкиња јер воли свог деду. У суботу ћемо гледати њен први наступ на Евровизији, који би, подсетимо, према свим проценама могао да буде победнички. То би за Француску била прва победа после 1977. године, када су последњи пут били на трону овог такмичења.


У финале су се прве вечери, по избору стручног жирија и гледалаца из свих земаља које су учествовале тог дана, пласирали Норвешка, Израел, Русија, Малта, Кипар, Литванија, Azеrbеjyan, Шведска, Белгија и Украјина. Евровизијски фанови на друштвеним мрежама исказали су највеће незадовољство што се Албина, представница Хрватске, није нашла међу десет најбољих, будући да су јој прогнозирали веома добар пласман на такмичењу.

Током Евровизије кроз програм нас током све три вечери воде Шантал Јансен, Едсилија Ромбли, Јан Смит и јутјуберка Ники де Јагер, познатија као NikkiеTutorials, која је прошле године у видео клипу на свом каналу признала да је трансродна.

Публика, али и водитељи и сви учесници били су врло узбуђени током прве вечери, будући да смо на такмичење за најбољу песму Европе чекали две године, будући да је због коронавируса прошле године оно било отказано. Први пут у историји „Песма Евровизије” одржава се уз дистанцу и под маскама, а да прави спектакл на сцени због коронавируса не изостане ове године потрудили су се организатори у Ротердаму где се од уторка одржава ово музичко такмичење. Организатори су захтевали да сви који се налазе у Ахој арени морају са собом да донесу доказ о негативном пи-си-ар тесту. Ипак, у уживо преносу са прве полуфиналне вечери могло се видети да нико из публике, али ни чланова делегација и представника иза бине није носио заштитне маске, упркос најавама да ће такмичење моћи да се одржи уз поштовање строгих епидемиолошких мера.

Владимир Бијелић

Аутор:
Пошаљите коментар