broken clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић: Вакцинишите се, заштитићете и себе и друге

07.05.2021. 10:32 15:52
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

ОБРЕНОВАЦ: Председник Србије Александар Вучић поручио је данас грађанима у Звечкој да треба да се вакцинишу, јер тако штите и себе и друге.

Вучић је у аутобусу за вакцинацију разговарао са баком Веслинком Тадић из села Вукићевица код Обреновца и запитао је коју вакцину прима.

Она је рекла да ће примити кинеску, а Вучић је рекао да не брине, пошто је ништа неће болети, као и да то говори из свог личног искуства.

"И ја сам примио кинеску и није ме ниста болело, нећете ни да осетите. Заштитићете себе и биће сигурнији сви око вас, а чланови ваше породице ће се мање плашити да вас не заразе. Зато је важно да се вакцинишете", поручио је Вучић.

Хвала Веселинка, помогли сте и себи на нама, додао је Вучић након чега је она примила вакцину пред представницима медија.

Председник Александар Вучић обишао је данас мобилни пункт за вакцинацију у селу Звечка код Обреновца, а испред аутобуса у којем је процес имунизације данас почео, сачекао га је велики број мештана међу којима су и они који су пријављени за вакцинацију у току данашњег дана.

Вакцинација у аутобусу у коме се налази опрема за рад две екипе за вакцинацију, почела је јутрос око 9.30.


Вакцинација битна да Србију померамо брже од других

Вучић је апеловао на грађане да се вакцинишу, уз констатацију да уколико бисмо успелиготово сви да се вакцинишемо онда бисмо могли би да радимо, да живимо нормалан живот, померамо Србију неупоредиво брже од других.

„Ми се налазимо у такмичењу са свима“, указао је он.

Вучић је, након обиласка мобилног пункта за вакцинацију у селу Звечка код Обреновца, рекао да пре свих морамо да изађемо из короне, да се посветимо раду, послу и животу да бисмо урадили све оно што нисмо стигли до сада да урадимо.

Он је нагласио да мобилни пунктови треба да помогну људима да се лакше и брже вакцинишу.

„Људи се често питају зашто је то све важно за наш, зашто претерујемо и инистирамо да се вакцинишемо. Инсистирамо због здравља сваког нашег човека, наших живота“, подвукао је Вучић.

Рекао је да је у Звечки разговарао са Веселинком Тадић из Вукићевице која је рекла да јој је важно да буде заштићена, лично, али и како би заштитила своју породицу.

Указао је и значај градње школр у Звечки и која ће се отворити 1.септембра, као и на то да се заврсава канализациона мрежа, те додао да је остало да се асфалтирају локални путев и истакао да смо то све могли да сањамо и радимо само када је наша економија ојачала, када је ојачала држава.

Истакао је да Србија треба пре свих да изађе из короне.

Нагалсио је да је аутопут ставио Обреновац на европску мапу, и да је тиме поскупео и квадрат простора у центру.

Суштина је да се виде резултати, шта све можемо да направимо заједнички, али је услов да се вакцинишемо“, истакао је он и скрену пажњу по0пново да је речц о озбиљном вирусу и и да не треба веровати разним теоријама завере.

„Ја сам примио две дозе кинеске вакцине, нисам ни осетио и данас знам са 95 одсто сигурности да ћу да преживим ако се разболим. То ми даје могућност да се осећам слободније, да могу да планирам“, казао је он.

Вучић је рекао да грађани виде да постоје проблеми у образовању, стварању радних навика код деце због короне и поручио "морамо да их учимо да раде, не да лењствују“

Изградња аутопута, и школа не представља крај,нагласио је, већ нови поцецтак за нове снове и ствари које морају да се оставаре у целој Србији.

„Молим да ред за вакцину буде још већи не само овде, већ читавој Србији“, поручио је Вучић окупљеним грађанима.


Пункт су, са председником, обишли и министар здравља Златибор Лончар, заменк градоначелника Београда Горан Весић, председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Међу окупљеним грађанима су и они који су се до сада већ вакцинисали, али и они који су дошли како би поразговарали са председником и пружули му подршку.

Директор Дома здравља Обреновац др Обрад Исаиловић испричао је за Танјуг да су о посети председника Вучића обавештени су пре два дана, а за вакцинацију баш на том мобилном пункту за данас се пријавило 150 грађана.

„У Звечкој самој није било дневно толико пријављених. Долазак председника је утицао као додатни мотив да се људи вакцинишу“, каже др Исаиловић.

у Обреновцу је до сада вакцинисано првом дозом око 17.000, а ревакцинисано је 13.000, односно укупно је вакцинисано око 30.000 грађана, што је отприлике 30 одсто у односу на број пунолетних грађана те општине.

Наводи да су и раније имали вакцинални пунктови, односно у 10 месних заједница и ТЕНТ А и ТЕНТ Б.

„Ту имамо доста добар оџив, у тим подручним амбулантама у ТЕНТ а и ТЕНТ Б је јуче вакцинисано 167 грађана, а укупно незаказаних јуче је било 285 грађана, нешто више него prеthodnih дана“, казао је др Исаиловић.

Додаје да је јуче одзив био нешто већи јер су грађани вероватно мотивисани најавама од 3.000 динара додатне помоћи државе за оне који су вакцинисани.

„Али, ја верујем и да наши свакодневни апели да се вакцинишу урођују плодом“, наводи др Исаиловић.

Имамо новца за помоћ, немамо проблем са јавним дугом

Председник Александар Вучић је одбацио критике на рачун новчане помоћи државе грађанима и истакао да у буџету има новца за исплату, јер су предвиђене уштеде, додајући да спасавање живота грађана нема цене.

Додао је и да су га више забринуле изјаве о тобожњим задужењима Србије на Далеком истоку, односно у договорима са Кином, те истакао да Србија нема проблем са јавним дугом.

Он је тако одговорио на питање како види критике проф. Дејана Шошкића да је селективна помоћ грађанима упитан потез у време пандемије Вучић је рекао да не жели да га дисквалификује, али да је то говори човек који НБС преузео када је један евро вредео 75 динара, а по његовом одласку 118 динара.

"Толико о његовом успеху, стручности и самокритици. Чини ми се да када сад таком лошим резултатима владате, а после некоме држите придике, ономе ко тај курс држи без промене девет година, онда то више говори о њему", рекао је Вучић.

Како је рекао, по питању помоћи грађанима, шта год да уради, неће ваљати, јер ако се не издвоји новац, неко би то критиковао, јер људи тешко живе, чега је каже, и сам свестан, али има и помака.

"Одлуку смо донели да мотивишемо људе, да покажемо да нам је стало да се вакцинишу. Неко је јуче рекао да није нормално да обезбедимо вакцине, а да онда морамо да им платимо што им спасавамо животе... Интерес државе је да спасавамо животе. Некад неког не можете да уверите да му тиме спасавате живот, и на који год начин да морамо да убедимо људе, то радимо, то није питање цене", рекао је Вучић.

Он је истакао да има довољно новца у буџету за исплату новчане помоћи, јер да са планираним уштедама у буџету има и за више од 3.000 динара, које издвајају за вакцинисане.

"Али, забринуле су ме лажи и бесмислице око задуживања. Србија нема проблем са јавним дугом. Нас не занимају политички ратови великих сила, нас занима да се не презадужимо, да не остављамо дугове нашој деци", рекао је Вучић.

У том смислу, навео је да Црна Гора има јавни дуг 105 одсто, што је, подсећа, он већ годинама говорио.

"Имамо доброг министра финансија, гувернерку, никад то себи не бисмо дозволили. Дуг може да нам буде максимално 60,5 одсто", рекао је Вучић.

Додао је и да се не сме заборавити да држава се све ради и успева у време корона кризе, када је то најтеже.

Аутор:
Пошаљите коментар