clear sky
20°C
22.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0275
usd
107.7403
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Фудбалер Војводине Вељко Симић с нестрпљењем очекује сутрашњи дуел с Партизаном

01.03.2021. 10:02 10:04
Пише:
Фото: Вељко Симић, фото: Ј. Грлић

Уписали су фудбалери Војводине три плнирана бода у утакмици с Напретком, иако су морали да се помуче као би савладали полетне Крушевљане.

Већ сутра пред тимом тренера Ненада Лалатовића је дерби 25. кола Суперлиге, у којем путују на мегдан захукталом Партизану. Београђани се налазе у серији од чак 12 везаних победа и нема сумње је да ће желети да је наставе и у дуелу с црвено-белима из Новог Сада. С друге стране, Воша је тријумфовала у последње три међусобне утакмице, показујући да има игру и адуте за сусрете с црно-белима.

- Важно је то што смо савладали у прошлом колу Напредак и уписали три важна бода за нас - рекао је Вељко Симић, офанзивни везни фудбалер “Старе даме”, који је зимус на “Карађорђе” стигао из редова Црвене звезде. - Мучили смо се у том дуелу да отворимо ривала и успели смо у томе тек у другом полувремену, али победи се у зубе не гледа и најважније је то што смо успели да остваримо циљ.


Недостајаће нам Човић

Немања Човић је постигао једини гол у утакмици с Напретком, али је у том дуелу зарадио и жути картон, због којег ће морати да пропусти сутрашњи дерби с црно-белима.

- Сигурно је да ће нам Човић недостајати, јер је реч о играчу који пуно значи за нашу игру - истакао је Симић. - Ипак, имамо ми доста квалитетних појединаца  који могу да га замене, тако да ме Немањин изостанак посебно не брине.


Сада је пред четом из Новог Сада један од најозбиљнијих испита у пролећном делу сезоне.

- Без обзира на серију победа која је иза Партизана, већ само име ривала нас мотивише да пружимо и више од максимума. Не плаши нас противников низ, јер и ми имамо веома квалитетне играче и тим који жели и може да остварује одличне резултате. У сваком случају, сутра ће да уследи судар две озбиљне екипе и у њему очекујем добар фудбал.

Партизан нема у саставу класичну “деветку”, већ је више играча, на челу с Јапанцем Асаном, способно да тресе мреже ривала.

- То нас упозорава да ћемо морати да будемо максимално фокусирани, јер црно-бели у средини терена, наш као и у нападу, имају више запажених појединаца. Колико знам, неће за њих моћи да игра Зђелар, али ту су Шћекић, Natho, Асано, Јојић и да не набрајам даље, на основу чега може да се закључи да нас чека заиста тежак испит. Међутим, немамо баш никаквог разлога да се прибојавамо утакмице, важно је да одиграмо добро, онако како можемо и знамо и, у том случају, имаћемо право да се надамо повољном исходу.

На питање да ли би и нерешен резултат могао да се сврста под тај „повољан исход”, наш саговорник је одговорио:

- Тешко ми је да причам на ту тему пред утакмицу, али би нам и реми пуно значио. Ипак, уколико нам се укаже прилика, трудићемо се да се кући вратимо са сва три бода. Верујемо у наше могућности, у наш квалитет и самопоуздање које нас краси, тако да ништа није немогуће када причамо о исходу дербија. Војводина је велики клуб, уз раме је Звезди и Партизану и може да се с играчима ова два клуба равноправно носи. Знам да и код њих постоји поштовање према нашем клубу и играчима који за њега наступају, тако нам преостаје да такво мишљење потврдимо и игром на терену стадиона Партизана - нагласио је Вељко Симић.

Утакмица Партизан - Војводина игра се сутра у 16 часова.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Воша остаје без једног, могуће и двојице првотимаца: Младеновић у Ираку, Ђурић у Јордану

Воша остаје без једног, могуће и двојице првотимаца: Младеновић у Ираку, Ђурић у Јордану

01.03.2021. 09:20 09:22
Напретку пресудио Човић с беле тачке

Напретку пресудио Човић с беле тачке

27.02.2021. 12:38 12:42