Темељне припреме за највећу кобасицу
ТУРИЈА: Припреме за једну од највећих гастро-туристичких манифестација у Србији увелико су у току, а промотивна турнеја чувене „Кобасицијаде” започеће у петак, 7. фебруара на сомборском Ћелавом тргу, од 8 до 16 сати.
Манифестацију која ће се одржати последњег викенда у фебруару, организатори ће представити и у Суботици, 14. фебруара, те у Новом Саду 21 овог месеца. Они ће пролазницима нудити да пробају аутентичан производ, чувену „туринску кобасицу”.
- Кобасицијада почиње у петак, 28. фебруара и траје до недеље 1. марта када ћемо угостити на десетине хиљада гостију из земље и иностранства који ће Турију посетити у три дана, колико траје 36. по реду Кобасицијада – најавио је у име Удружења „Кобасицијада” Ранислав Станков. -Долазе и гости из региона, али нам питања када ће се одржати манифестација стижу из целе Европе, јер смо захваљујући пре свега добрим кобасицама, али и гостопримству, познати далеко изван граница наше земље.
Он истиче да ће Турија и ове године на најбољи начин промовисати општину Србобран, Војводину и Србију. Организатори из Удружења „Кобасицијада” планирају да рекорд још једном помере за читав метар, те ће најдужа кобасица на свету у комаду, овај пут бити дугачка 2.036 метара. Та дивовска кобасица биће презентована у суботу, 29. фебруара.
Посетиоцима ће, као и ранијих година, бити понуђене свеже суве и печене кобасице по популарним ценама.
М. Сћ