overcast clouds
23°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Изјавио сам саучешће породици Глигоријевић јер Бабић није

20.09.2019. 09:56 10:54
Пише:
Извор: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је да је пре неколико дана посетио породицу Станике Глигоријевић, страдале у саобраћајној несрећи на наплатној рампи у Дољевцу, и изјавио саучешће зато што то није урадио директор Коридора Србије Зоран Бабић.

Он је позвао супруга Санике Глигоријевић, Велимира, да кад год буде у могућности дође у Београд и погледа снимак са наплатне рампе

Мој посао је да изразим саучешће људима, а то није урадио онај ко је требало то да уради, а прошло је толико месеци, рекао је Вучић гостујући јутрос на ТВ Пинк.

На питање новинара да ли је могуће да то није урадио Бабић - чији је возач изазвао ту саобраћајну несрећу у којој је и Бабић повређен, Вучић је рекао да је Бабић изјавио саучешће, али телефоном.

Председник је замерио Бабићу што, како је рекао, није стигао да оде до породице да изјави саучешће, а стигао је да оде у међувремену и у Грчку, у Петровац, на Брионе и у Минехен и запитао како онда није стигао да оде до Књежевца.

Зашто је било тешко да одете до породице и изјавите саучешће?, запитао је Вучић.

За разлику од других политичара увек станем иза људи и браним их, бранио сам Бабића и када је рекао ''ваздуплохов'' јер то може сваком да се догоди и увек ћу да станем иза људи, додао је Вучић.

Вучић је позвао Велимира Глигоријевић, да кад год буде у могућности дође у Београд и погледа снимак са наплатне рампе.

Упозорио сам га да је снимак језив. Неко је огромном брзином ушао у аутомобил у којем је била Станика. Ја не знам шта је било у глави тог возача, није заспао, није био пијан, да ли је мислио да са електронском картицом може да прође и да нема никог испред њега. Ипак, та брзина је апсолутно немогућа, рекао је Вучић.

Неупоредиво бољи изборни услови за опозицију него 2012.

Председник Србије истакао је да опозиција данас има неопуредиво боље изборне услове него што је то био случај 2012.године, да имају далеко бољу ситуацију по питању приступа медија, али да се не одазивају на позиве да гостују у емисијама, јер немају одговоре на питања.

Вучић је, упитан за бојкот разговора о избрном процесу дела опозиције нагласио да је сада, у поређењу са 2012. годином неупоредиво чистији бирачки списак, неупоредиво боља ситуација са правима опозиције да приступи медијима, јер се,како је рекао, данас на 50 одсто телевизора на броју 1 и 2 налазе њихови канали.

Друго је што људи не желе да гледају те канале јер виде пристрастност и кампању. Исто као и Си-Ен-Ен, где можете видети 24 сата мржњу према Доналду Трампу. Ја њима ништа не верујем, и када узмете Фокс и Си-Ен-Ен можете да направите слику о стању. Не држите нам придике јер је код вас стање лошије, скренуо је пажњу Вучић на критике САД.

Указао је да је опозиција говорила о бирачким списковима, и поновио да слободно могу да их уреде како они хоће, као и када је реч о питању финансирања странака.

Све што ви нисте прихватили спремни смо да прихватамо, не зато што сте нам потребни, како ви кажете, као икебана, већ што можемо увек да вас победимо нашим радом и резултатима, поручио је Вучић.

Он је додао да наравно зна да људи не живе богато у Србији, јер иде међу грађане, и зна колико тога још треба да се мења,и да је то разлика између опозиције и њега.

Важно је да РТС има много бољи приступ него 2012. Сваке недеље зовите њихове представнике у емисије нека гостују, поручио је Вучић.

Он је указао да је представнике опозиције звао Пинк, али да неће да дођу, јер немају шта да кажу и немају одговоре на питања.

Како да одговоре зашто су претукли Гоцу Узела и Мару Драговић. Они су постављали људе који су на челу РТС-а. Дајте им што више простора да људи виде ту мржњу и ништа друго. Нека чују њихов програм за Косово, а програм је да је Вучић zlločinac као Харадинај, те и да су злочинци Срби на северу. Нека то људи чују, подвукао је Вучић.

Казао је да њему не смета што стално објављују лажи о њему.

Није у природи човека да му буде свеједно. Сваки дан о мени изађе 1.000 лажи. Мени је постало нормално, јер је то израз немоћи оних који не могу да нас победе, рекао је Вучић.

Упитао је шта је он украо негде и где има нешто што није имао 2012.

Нека пошаљу све што имају. Нема ни 6 ни 9 милиона. То су све биле смешне приче, а они полазе од себе јер мисле да када си на власти онда си милионер и милијардер, казао је он.

Навео је да су чак неки у Бечу ангажовали две агенције да нађу наводну његову имовину.

Осврнуо се и на БИРН рекавши да је 2014. лагао у тексту о испумпавању воде из копа Тамнава, и још био награђен за то од Мајкла Девенпорта.

Све је урађено у складу са порцедуром Светске банке, а испало је да су приватне фирме радиле за двоструко мање пара. А нико никада није рекао извините што смо лагали, већ су још и награђени, констатовао је Вучић.

На нове приче о продаји оружја и умешаности Небојше Стефановића Вучић је казао да ако имају доказе нека их дају па да се ухапси отац министра.

Сада им смета продаја оружја. Је л треба да угасимо нашу наменску индустрију. Хоћете да не продајемо оружје Саудијској Арабији, а продаваће им сви други. Што Срби не би продавали оружје. Ја ћу се борити да продамо што више, нагласио је он.

Обилазићу грађане и без камера,тако чујем и за проблеме

Александар Вучић најавио је да ће све чешће без камера и новинара обилазити грађане, јер су људи тако слободнији да му кажу шта мисле и изнесу све проблеме које имају.

Коментаришући ненајављени обилазак у среду општине Књажевац, када је посетио и етно село у Кални код Књажевца, да без камера нема те врсте дистанце и да су људи слободнији да кажу шта би да промене на локалу.

Тако можете да чујете шта све траже, сазнате који су им путеви потребни и слично.

На пример, тако сам сазнао да имамо проблеме са наплатом туристичких ваучера, али не зато што нисмо дали новац, пошто смо дали и унапред, већ је проблем што су се појавили лажни ваучери и онда проблем имају људи који издају собе и етно куће.

Вучић, такође, каже да чим је нешто добро да се појави фалсификат и да му није пало напамет да се то ради и да је то управо сазнао када је отишао међу људе.

Додаје да види и да на градилиштима има доста старих радника који су близу пензије и да ћемо морати више да плаћамо и возаче и конобаре, вариоце, водоинсталаре, браваре и друге, јер то тржиште намеће.

Вучић је рекао да дуално образовање у Србији даје резултате, али да може и још боље.

Говорећи о посети етно селу код Кањажевца, Вучић каже да су то вредни људи који су га лепо угостили, да су изнели срнеће шницле, затим шницле од дивље свиње, парадајз са луком, љуту паприку и захвалио им на гостопримству.

Више је људи гледало то са љутом паприком него отварање аутопута у који смо уложили више од 800 милиона евра, приметио је Вучић.

Каже да када је кренуо у прве две године откада је на власти у обрачун са тајкунима у земљи да је цветео криминал и да су тајкуни управљали земљом и да му је отац говорио једну пословицу да волови који се боре и боду имају и највише рана.

Вучић истиче да он никада не препушта борбу другоме, као ни преузимање одговорности.

Навео је да је тако успео да реши проблем грађана задужених у швајцарцима који је настао током prеthodnе власт, проблем Маје Павловић, али и људи у хотелу Бристол...

Важно је да покажете више добре воље и да пронађете улазе са споредних врата и да убедите мало те људе да смање захтеве, додао је Вучић.

Ја не могу да разговарам са шест милиона људи. Видели смо пример када смо били у Кини, чланови Комунистичке партије Кине су у обавези да разговарају са грађанима и пишу белешке о њиховим потребама. Наши слушају само себе, иду на ручак, гледају како су скоцкани. Сада покушавамо да тај пример из КП уведемо и у СНС, зато што морате да имате добар однос са људима, подвукао је Вучић.

Аутор:
Пошаљите коментар
Михајловић не зна којим се аутомобилом возио директор “Коридора Србије” Зоран Бабић

Михајловић не зна којим се аутомобилом возио директор “Коридора Србије” Зоран Бабић

01.02.2019. 13:36 13:39
У саобраћајки код Дољевца погинула једна особа, Зоран Бабић тешко повређен

У саобраћајки код Дољевца погинула једна особа, Зоран Бабић тешко повређен

31.01.2019. 10:28 13:19