few clouds
8°C
07.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић на седници ГО СНС: Док сам жив, само народ одлучује

01.09.2019. 11:48 12:15
Пише:
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

БЕОГРАД: Док сам ја жив, само ће народ одлучивати ко ће бити на власти, поручио је председник Српске напредне странке Александар Вучић и прецизирао да неће бити никакве техничке владе, већ само народне, нити ће странци одређивати код ће да влада у Србији. 

Вучић је, на седници Главног одбора странке, рекао да су се Чедомир Јовановић и Бошко Обдрадовић ујединили око једне идеје, у једном дану.

Кажу ''ајде, Вучићу да ти својом већином изгласаш нас у техничку владу, постоји пример у Македонији'', рекао је он поводом предлога та два опозициона политичара да се састави прелазна техничка влада.

Док сам жив, неће бити прелазних влада, већ влада народа, само ће народ одлучивати ко ће да влада. Криминалне варијанте у којима на власт хоће да дођу криминалци без гласа народа неће моћи док сам жив“, подвукао је он додајући да у Србији „неће бити никаквих Бокија 13“.



Док сам жив, бранићу Устав и ову земљу. Када од народа добијете поверење онда можете да владате. Без народа на власт, лопуже, не можете! Колико гласова Чедомире имаш? Колико Обрадовићу имаш? Нема власти без избора. Ако ти народ да глас, онда можеш на власт, поручио је Вучић.

То је, каже, једногласно подржало и Председништво странке, раније данас.

Према његовим речима, неће ни ниједан представник стране државе да уређује ко ће да влада у Србији.

Ви, странци добродошли сте, драги сте нам гости, а да срушите Србију, да влада онај који нема народно поверење - сиктер! Нема ништа од тога. Србија ће да чува своју слободу, независност и сувернеитет, поручио је Вучић.

Више наших на листи, да измеримо снагу СНС

Председник Александар Вучић је поручио да ће на листи кандидата за посланике, коју "носи" СНС, бити више напређака него раније, и поред сарадње са коалиционим партнерима, јер је, каже, важно да се измери снага СНС и снага других.

СНС ће имати значајан број посланичких кандидата, више него раније. Ми смо увек били веома дарежљиви, поштовали смо и поштујемо коалиционе партнере, али колико год поштовали, на крају крајва - они који се боре су малобројни из СНС-а. Ове друге ни микроскопом не могу да нађем, приметио је Вучић говорећи о изборној платфроми СНС за 2020. годину.

Како је рекао, када је тешко и када има проблема, када дође до сукоба са политичким противницима или се трпи притисак међународне заједнице - ту су само људи из СНС да се томе супротставе, или и партнери, који се, каже, ретко огласе и то после његових порука у јавности.

Сарађиваћемо и даље, али ћемо тачно да измеримо снагу СНС и снагу других, рекао је Вучић.

Такође, најавио је да ће и на центрланој листи СНС бити промењено више од 50 одсто људи, те да ће остати они малобројни, који су се доказали борбеношћу, као и да ће бити 30 одсто нових, младих људи.

Неће бити промена зато што је неко неуспешан, већ је потребна нова енергија, додао је он и поновио да ће 50 до 60 одсто у влади бити нових министара, ако СНС добије поверење грађана.

Да покажемо да нисмо срасли са фотељом, да нам је важно да Србија иде напред, да нисмо посвећени личном богаћењу, рекао је Вучић и приметио: "Како људи из ГО најмање тапшу на овакве речи".

Ово се односило и на мене, не само на њих, додао је.

Вучић је поручио да ће СНС на изборе да изађе с резултатима.

Он је поручио да је Председништво СНС усвојило закључак којим се до 10. октобра даје рок локалним самоуправама да доставе идеје - како ће листе да им изгледају, какав им је план, колико ће нових људи бити, колико се њих доказало, колико је оних који нису завредели поштовање народа и који ће отићи, шта је урађено до сада и шта би требало да се уради.

То исто, каже, важи и за Војводину.

Вучић је истакао да ће пре тога, 6. октобра бити одржани избори на КиМ, као и да је његов савет Српској листи да на тим изборима учествује и победе.

Биће то тешки избори за Српску листу, али очекујем победу у нашој јужној покрајини, истакао је Вучић.

Иако ће имати најтежу кампању, јер не постоје начини на који албански портали, Квинта нису укључили да Срспка листа, која ради са Београдом, и живи и ради за Србе с КиМ, изгуби од њихових миљеника, рекао је Вучић.

Он је, на почетку обраћања, изразио задовољство што на седници нема само највиших функционера странке, већ и других  чланова, те се свима захвалио на подршци, раду и великом труду, који су уложили.

Аутор:
Пошаљите коментар
Вучић: Србија растрзана због различитих интереса великих

Вучић: Србија растрзана због различитих интереса великих

01.09.2019. 10:57 11:28
Сутра седница руководства СНС о изборној платформи

Сутра седница руководства СНС о изборној платформи

31.08.2019. 12:57 12:59