broken clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Oсумњичени за троструко убиство приведен на саслушање у Тужилаштво

29.05.2019. 08:14 12:39
Пише:
Извор: Привођење Горана Јанковића у ПУ Нови Сад Фото: МУП Србије

НОВИ САД: Горан Јанковић (37) из Новог Сада, који је осумњичен за троструко убиство приведен је данас у 10 часова на саслушање у Тужилштво. Како Дневник сазнаје, он је ноћ пре него што је починио злочин, био је с друштвом у изласку.

Он је најпре око 19 часова с пријатељима био у једној кафе-пицерији у крају, а потом отишао у други локал, где је пио до четири-пет сати ујутро.

У кафе-пицерији су нам потврдили да је ту био с друштвом, али да није дуго остао.

– Седео је с друштвом и с неким се телефоном договарао да иду у излазак – сазнајемо од саговорника који је то вече био у локалу. – Понашао се нормално. Није показивао ни знаке нервозе, ни да га нешто мучи. Умео је често да дође и с женом и децом. Деловали су као складан пар.

Он је из кафане, наводно, отишао кући, у оближњој Ветерничкој улици на Адицама и легао, да би око пола шест устао и одлучио да оде до куће Пајића на Телепу, с намером да се освети супрузи.

На саслушању у полицији, како сазнајемо незванично, био је смирен и није показао кајање, а по ономе што је испричао оперативцима, наводно га је изреволтирало то што га је жена 11. маја пријавила полицији за насиље у породици, и с тим није могао да се помири па је због тога је почео да пије.

Јанковић је, како сазнајемо незванично, признао да је таста и ташту убио чекићем, а да је Мирјану најпре тукао и давио и да је на њој искалио сав бес.

Наводно, није имао намеру да се сам преда полицији и због тога се скривао. Није могао побећи у иностранство јер није имао пасош код себе и није могао легално прећи границу.

Јуче пре подне у породичној кући Јанковића у Ветерничкој улици репортер „Дневника” није затекао никога. Комшије кажу – родитељи и родбина не желе да било шта коментаришу у овом тренутку.

– Шта ће људи, очајни су. Шта и да кажу, велика је то трагедија – каже један комшија.

– Знам Горана, радио ми је кола, баш сам се изненадио када сам чуо. Ја мислим да је ту систем заказао. Да је ухапшен када га је Мирјана пријавила, мислим да би се избегла ова језива трагедија – каже један познаник.

У породичној кући Пајића у Улици Петефи Шандора на Телепу и даље мук и неверица. Ни јуче нису били спремни да причају за медије.

– Шта ће јадни људи, уморни и измучени, не могу још себи да дођу – каже једна комшиница, и додаје да још увек није чула када ће бити сахрана.

Подсетимо, Горан Јанковић је осумњичен да је у петак ујутру усмртио супругу Мирјану Јанковић (32) и њене родитеље, мајку Наду (57) и оца Бранислава Пајића (57). Злочин који је шокирао јавност догодио се наочиглед његових и Мирјаниних малолетних синова од три и десет година.

Горан Јанковић је ухапшен у понедељак око 11.30 часова на Рибарском острву, код Бродоградилишта, након тродневне даноноћне потраге.

Један од сведока хапшења рекао је за „Дневник” да су полицајци направили блокаду – левак код бившег Бродоградилишта и касарне Речне флотиле Војске Србије.

– Било их је свугде – каже један од очевидаца. – Током викенда су све детаљно прегледали. Контролисали су сваку викендицу, кола, ресторане…

На лицу места могло се чути да је полиција у недељу увече добила дојаву да је осумњичени близу Рибарског острва па су детаљно контролисали тај део града, Лиман 4 и потес око Улице цара Душана.

Иако се претпостављало да је осумњичени за троструко убиство могао извршити и самоубиство или да је побегао преко границе, испоставило се да се крио на једном старом броду, усидреном на улазу у Рибарац.


Данас пред тужиоцем

Саслушање Горана Јанковића (37), осумњиченог за троструко убиство супруге, таста и таште, биће обављено данас у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, сазнаје „Дневник”. Он би требало да буде саслушан до 14 часова, када му истиче 48 сати задржавања.

Јавност очекује да ће тужилаштво, након саслушања, поводом кривичног дела тешког убиства отворити истрагу и тражити притвор за  осумњиченог.

За то кривично дело прети му казна до 40 година затвора.


Како су репортери „Дневника” сазнали на лицу места, њега је прекјуче пре подне на броду затекао син лађара.

– Син лађара, који користи тај брод, је дошао, откључао врата и кад их је отворио угледао је осумњиченог – прича нам један од очевидаца, и додаје да врата нису била обијена, тако да претпостављају да је Јанковић ушао кроз прозор.

По незваничним информацијама, Горан Јанковић је код себе имао нож, који није ни покушао да употреби, и није се опирао хапшењу.

Како смо сазнали од власника бродића на том делу Дунава, није искључено да се осумњичени ту мувао и скривао од суботе.

– У суботу смо видели неког мушкарца на комшијином броду, али нисмо придавали томе велики значај, јер смо мислили да је то неки њихов пријатељ – каже један од власника бродића, и додаје да је посумњао да нешто није у реду када је у недељу увече видео да на комшијском броду ради телевизор.

– Позвао сам одмах комшију и рекао да је телевизор на његовом броду укључен. Он ми је одговорио да мисли да га је искључио када је последњи пут био, али да ће послати сина да провери да ли је све у реду. Син је дошао, искључио ТВ и отишао, да би се, јуче пре подне, вратио да провери по дану да ли је све у реду и имао је шта да види – сазнајемо од једног лађара. – Чим је отворио врата, угледао је непознатог мушкарца. На сву срећу, ту се нашла и полиција, која му је, сигуран сам, била за петама. Како сам чуо, није се опирао хапшењу и сам је рекао да се ту крио два дана.

Д. Николић

Аутор:
Пошаљите коментар
Осумњичени за троструко убиство  Горан Јанковић у среду пред тужиоцем

Осумњичени за троструко убиство  Горан Јанковић у среду пред тужиоцем

28.05.2019. 12:34 12:51
Убица из Новог Сада признао злочин: Сав бес сам искалио на њој

Убица из Новог Сада признао злочин: Сав бес сам искалио на њој

27.05.2019. 22:54 22:57