Почиње Друга бечејска кобасицијада
БЕЧЕЈ: Група гурмана, а уједно фудбалских заљубљеника окупљених око прволигаша ОФК Бечеј 1918, одлучила је лане да приреди оцењивање домаћих кобасица у омиљеној бази, кафићу „Давидоф“, а скуп су назвали Прва бечејска кобасицијада. Другу су заказали за сутра у 18 сати.
- Не копирамо Туринце, јер је наш скуп више дружење пријатеља који, између осталог, воле добар залогај. На нашој кобасицијади не учествују мајстори, мада и они могу да узму учешће, већ домаћини који у кућним условима спремају кобасице. Наши домаћини некад ангажују кобасичаре да им по укусу ураде специјалитет, па има примера да је исти мајстор радио више кобасица, али разлике ипак има. Код нас учествују љубитељи укусног залогаја, они који током прављења дегустирају масу и дозирају зачине. Лане је било десетак кобасица за оцењивање, а ове године је већ пријављен који пар више. Заинтересовани још увек могу да се пријаве у кафићу „Давидоф“, а рампа за пријављивање спушта се пола сата пре почетка оцењивања, значи сутра у 17.30 - рекао нам је један од организатора бечејске кобасицијаде Славиша Дабижљевић.
Организатори у Бечеју немају претензије да све прерасте у масовну манифестацију, већ је њихов жељени формат дружење уз врхунски залогај.
В. Ј.