Другог фебруарског викенда у Шиду на проби најбоље сремске кобасице
ШИД: Дођите и пробајте најбољу сремску кобасицу, поручују организатори 22. Сремске кобасицијаде и свињокоља. Манифестација се увек одржава другог викенда, другог месеца у години, овај пут 9. и 10. фебруара у Спортској хали и Словачком дому у Шиду.
Првог дана, у суботу, од 11 сати предвиђено је такмичење у обради меса, посебно такмичење у прављењу кобасице, где је котизација за екипу од најмање три члана 5.000 динара. Следи такмичење у брзом једењу кобасица, а у 17 сати је проглашење победника.
Од 12 сати за све посетиоце организован је ручак у сали Словачког дома у Шиду, Улица Светог Саве 76, по цени од 500 динара, а од 19 сати на исти начин служи се вечера. Током целог дана и у вечерњим часовима госте у Словачком дому забављаће жива музика. Суве ферметисане кобасице оцењиваће се другог дана манифестације, у недељу, али се узорци могу предати и дан раније и на дан такмичења. Програм се завршава свечаном свињокољском вечером и проглашењем победника од 19 сати. Улазница је 1500 динара.
Додатне информације могу се добити у Туристичкој организацији Шида, и путем телефона: 064 318 93 91, 062 541 758, 063 556 180
В. Х.