Недеља италијанске кухиње од 19. до 25. новембра у Новом Саду
БЕОГРАД: Треће издање Недеље италијанске кухиње у свету биће одржано од 19. до 25. новембра у Београду, Новом Саду, Нишу и Суботици.
Организатори најављују семинаре о традиционалним италијанским производима, предавања и демонстрације кулинарских умећа угледних италијанских кувара, радионице италијанске кухиње, дводневни сајам који представља високо квалитетне италијанске производе и посебно вече посвећено италијанској кухињи на авионским летовима прве класе.
Поред тога, од 15. новембра у Макси супермаркетима у Србији, који је главни партнер манифестације, биће промовисани италијански производи.
Такође, сада већ традиционално, 28 ресторана у Београду, Новом Саду, Нишу и Суботици имаће у понуди италијанске меније посебно намењене за своје госте.
Италија ове године организује Недељу италијанске кухиње у свету са преко 1.000 догађања у својих 296 дипломатских и конзуларних представништава.
Тема овогодишњег издања биће "Медитеранска исхрана".
Недељу италијанске кухиње у Србији организује Амбасада Италије у Београду у сарадњи са Италијанским институтом за културу (ИИЦ), Италијанском агенцијом за спољну трговину (ИЦЕ), Комором италијанско-српских привредника (ЧИС), Удружењем италијанских привредника у Србији (Цонфиндустриа Сербиа), Почасним конзулатом Италије у Суботици и Културним центром Пиажа Италиа из Суботице, уз подршку српских и италијанских компанија.