few clouds
14°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вулин: За годину дана више од милион евра у Војну болницу Ниш 

16.09.2018. 16:45 16:48
Пише:
Извор: FoNet

НИШ: Министар одбране Александар Вулин обишао је данас реконструисано Одељење за радиологију у Војној болници Ниш и том приликом рекао да је Министарство одбране у ту болницу у протеклих годину дана уложило више од милион евра. 

Осим инфраструктурних радова, с циљем пружања квалитетније здравствене заштите војним и цивилним осигураницима, набављена су и четири дигитална рендген апарата нове генерације који омогућавају бржу и прецизнију дијагностику, саопштило је Министарство одбране.



"То је најозбиљније улагање и реконструкција овог објекта у протеклих 30 година, током којих смо чекали да осигураници у Војној болници Ниш добију најбољу и најсавременију дијагностику и негу", рекао је Вулин приликом обиласка у коме је био у пратњи начелника Управе за војно здравство бригадног генерала Угљеше Јовичића.



Вулин је оценио да је војни систем, па и систем здравства у оквиру војске, био урушаван плански и системски. 



"Радило се све што је могло да се ради, од 2000. године на овамо, да се војска унизи, смањи, уништи, да не буде способна да задовољава ни своје одбрамбене потребе, а ни потреба заштите својих осигураника.



Ми се боримо против тога и веома брзо, захваљујући, на првом месту, огромном разумевању врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и читаве Владе, имамо могућности да обновимо војно здравство", рекао је Вулин.

Он је додао да војни осигураник мора да зна да ће увек имати најбољу могућу негу.



"И свако ко уђе у састав Војске Србије, ко свој живот веже за одбрану земље и војске, мора да зна да је у систему који стварамо поново, у систему који ће бринути о њему и његовој породици од почетка до краја.


Харадинај се ништа не пита и с њим се не преговара

Вулин је додао да се косовски премијер Рамуш Харадинај ништа не пита у вези с преговорима Београда и Приштине и да се с њим не пеговара.



"Када би се Рамуш Харадинај нешто питао, онда Србије не би ни било, али пошто се не пита, и с њим се не преговара, биће онако како се буду договорили наши преговарачи и како буду прихватили грађани Србије", рекао је Вулин поводом Харадинајеве изјаве да ће споразума са Србијом бити ако Србија призна Косово и ако општине Прешево, Бујановац и Медвеђа са југа централне Србије, буду припојени Косову.



Како преноси Министарство одбране, он је нагласио да је председник Србије Александар Вучић човек који је показао да је у стању да се избори за интересе Србије и српског народа и тамо где се мислило да нема никакве наде.



Вучић је исто тако "и човек који се не заклања ни иза кога, који ће врло јасно и гласно рећи када нешто буде било близу договора и када нешто, ако буде било близу договора, да се стави пред лице читаве нације и да се свако од нас изјасни о томе, о резултатима разговора и преговора", додао је министар. 



Он је оценио и "некажњени терориста као што је Харадинај не може ништа друго ни да каже, него да покуша да поквари споразум, да га осујети, јер ако буде осујећен и покварен споразум, ако буде задржан статус кво, Харадинај ће бити на слободи".



"Ако споразум буде био постигнут и ако будемо могли да кажемо да можемо да идемо даље, онда ће функционисати Суд за ратне злочине ОВК-а и све оно што Харадинај и њему слични покушавају да избегну", поручио је министар Вулин, додаје се у саопштењу.


Од тога да има добру униформу и добру плату, да има најсавременије системе наоружања на којима ће се обучавати и бранити ови земљу па до тога да ће он и његова породица имати најбољу могућу здравствену заштиту. То је систем који је уништаван и урушаван, а који ми поново градимо. Војска брине о својима, баш као што брине и о свим грађанима ове земље, али брине о сваком свом припаднику", поручио је Вулин.



Управник Војне болнице Ниш пуковник др Јовица Станојковић захвалио је Министарству одбране и министру Вулину на испуњеном обећању да ће се наставити с инфраструктурним и техничким опремањем Војне болнице Ниш.



"У плану је да се изради идејни пројекат за изградњу ургентно-пријемног блока, као и његово опремање. Војна болница Ниш ће у наредном периоду имати могућности да пружа већи број здравствених услуга и да осавремени свој рад, а све то на обострано задовољство и војних и цивилних осигураника који се овде лече", нагласио је Станојковић.



Радиолог потпуковник др Милорад Пејчић рекао је да је дигитализација у Одељењу за радиологију од великог значаја.



"Постоји више бенефита дигитализације - осим квалитета и комфора постиже се већа ефикасност приликом рада, као и уштеда на материјалу и свакако су и пацијенти и медицинско особље веома задовољни", рекао је Пејчић.



Реч је о савременим дигиталним радиодијагностичким уређајима најновије генерације, а створени су услови за увођење нових инвазивних и неинвазивних дијагностичких процедура из области радиолошке дијагностике.

Аутор:
Пошаљите коментар