clear sky
19°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Лига шампиона: Звезда у групи са ПСЖ-ом, Наполијем и Ливерпулом

30.08.2018. 19:04 08:41
Пише:
Фото: UEFA

У Монаку у Грималди форуму обављен је жреб за Лигу фудбалских шампиона.

Фудбалери Црвене звезде нису имали пуно среће добили су можда и најтежу групу, играће са Пари сен Жерменом, Наполијем и Ливерпулом.

Парижани су ове сезоне једни од фаворити Лиге шампиона у својим редовима имају неколико вансеријских фудбалера. “Светце” предводи најбољи играч бразилске репрепрезентације Нејмар ,а ту је и набољи млади фудбалер недавног Мундијала Килијан Мбепе. На београдску „Маракану” француски првак доћи ће под вођством новог тренера Томаса Тухела, а распоред ће показати да ли ће уз Килијана Мбапеа, Единсона Каванија, Марка Вератија, Јулијана Дракслера, Данија Алвеша и саиграче у Београду бити и Ђанлуиђи Буфон, јер ће морати да паузира три утакмице због и даље актуелне суспензије. Из другог „шешира” Звезду је дочекала њекипа Наполија, на чијој клупи ове сезоне седи Карло Анћелоти. Италијански тим већ је почео да игра према замислима легендарног тренера, и то се видело и у победама у дербијима Серије А против Лација и Милана. Долазак екипе Дриса Мертенса, Лоренца Инсињеа и Марека Хамшика такође ће бити празник у главном граду Србије.

А, шта тек рећи за Ливерпул, актуелног вицешампиона Европе, који и овог лета игра „рокенрол” фудбал Јиргена Клопа. Иако су прошле сезоне играли у финалу, „Редси” су жребани у трећем шеширу и били су убедљиво најтежи противник у том друштву. Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане биће у центру пажње, као што ће и гостовање Ливерпулу бити једна од утакмица какву је Звезда чекала годинама.

Церемонију жреба водили су бивши великани светског фудбала Бразилац Каки и Уругвајац Дијего Форлан. Жреб је био полудиригован, водило се рачуна да клубови из истих земаља  не нађу у истој групи,а ни екипое из Русије и Украјине (Шахтјор) нису могли да се састану у групној фази такмичења.  Чини се да је група у којој је Звзеда и најјача, али су и остале групе врло уједначене, можда ту треба издвојити и Б групу у којој су Барселона, Тотенхем, ПСВ Ајндховен и Интер и група Х са Јувентусом, манчестер јунајтедом и Јанг Бојсом. Свакако најслабија је група у којој су Локомотива, Порто, Шалке и Галатсараја,а то се видело и на лицима Турака, када им је жреб доделио Д групу.      

Најпрестижније клупско такмичење у Европи почиње 18. септембра и трајаће све до 1. јуна 2019, када ће се играти финале и то у Мадриду на стадиону Атлетика. Подсећамо, трећепласирани из свих група такмичење ће наставити у Лиги Европе 

Г. К.

Београђани су у Групи Ц: Пари Сен Жермен, Наполи, Ливерпул, Црвена звезда.

Група ААтлетико Мадрид, Дортмунд, Монако 



Група ББарселона, Тотенхем, ПСВ, Интер.



Група ЦПари Сен Жермен, Наполи, Ливерпул, Црвена звезда. 



Група ДЛокомотива Москва, Порто, Шалке, Галатасарај.



Група ЕБајерн Минхен, Бенфика, Ајакс, АЕК. 



Група ФМанчестер сити, Шахтјор, Лион, Хофенхајм. 



Група ГРеал Мадрид, Рома, ЦСКА, Виторија. 



Група ХЈувентус, Манчестер јунајтед, Валенсија, Јанг бојс. 

Дејвид Бекам је добио "Председникову награду" за 2018. годину. 



Голман Реал Мадрида, Костариканац Кејлор Навас, освојио је награду за најбољег голмана сезоне. 



Серхио Рамос, Навасов колега, проглашен је најбољим одбранбеним играчем прошле сезоне. 



Лука Модрић, још један фудбалер Реала, проглашен је најбољим везним играчем сезоне.

Кристијано Роналдо, Реал Мадрид, проглашен је најбољим нападачем сезоне.

Календар УЕФА:

1. коло – 18. и 19. септембар

2. коло – 2. и 3. октобар

3. коло – 23. и 24. октобар

4. коло – 6. и 7. новембар

5. коло – 27. и 28 новембар

6. коло – 11. и 12. децембар


Терзић: Чекамо ванземаљце; Милојевић: Дуели за нове хероје

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић и тренер Владан Милојевић поручили су да ће Београд бити домаћин три велика спектакла у Лиги шампиона против Пари Сен Жермена, Наполија и Ливерпула и да ће то бити мечеви за уживање.

"Генерално није било лаких група, евентуално група у којој су Локомотива, Порто, Шалке и Галатасарај, али искрено не бих волео да смо добили ту групу. Све групе су изузетно јаке и мислим да нас чека фудбалски спектакл ове јесени у Београду. Народ ће моћи да ужива, за ово смо живели и, ево, дочекали смо", рекао је Терзић за клупски сајт.

Он је додао да се нада да ће ПСЖ до краја прелазног рока да прода Нејмара или Мбапеа, као и да ће се Ричмонд Боаћи вратити у Звезду.

"Направићемо добре анализе и тактички се спремити да се супротставимо таквим асовима. То су, једноставно, ванземаљци који чине ове три екипе. Наполи је компактна екипа која може да парира Јувентусу, Пари Сен Жермен је тренутно најбогатији клуб на свету са вансеријским асовима. Ливерпул и ПСЖ су главни фаворити за освајање титуле првака Европе ове сезоне", истакао је он.

Жребом је задовољан и тренер Владан Милојевић.

"Добили смо изузетно квалитетну групу која обећава велике утакмице пред нашим навијачима. Поносни смо на чињеницу да смо им то омогућили јер они и цела Србија заслужују такве спектакле", навео је Милојевић.

Према његовим речима јасно је о каквим противницима се ради у Ц групи елитног такмичења.

"Биће ово прилика за наше играче да се доказују против најбољих и за нашу публика да ужива у тим дуелима. Верујем да нас чекају изузетни мечеви у којима се рађају шампиони баш против таквих екипа и да ће ови дуели у Лиги шампиона донети нове хероје Звезди", поручио је Милојевић.

Аутор:
Пошаљите коментар