Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОТРОШАЧКО ЋОШЕ: Брескве, кајсије и диње овладале тезгама

26.06.2018. 10:11 10:14
Пише:
Фото: Dnevnik.rs

Један поглед међу редове пијачних тезги довољан је да потврди најтраженије намирнице.

Током последње седмице, кад је реч о воћу, највише се помињу диње и кајсије, а где су кајсије, не заостају ни брескве. Популарност не губе ни лубенице, које су се појавиле пре месец дана, а с обзиром на то да њихова сезона тек долази, из недеље у недељу избор је само већи. Држе се још увек и вишње и трешње.

Цена килограма диње је од 40 до 50 динара, а по речима првих купаца, сласт је достигла задовољавајући ниво. Килограм кајсија, у зависности од квалитета и величине, кошта од 100 до 120 динара, а брескве се могу наћи по 60 до 80 динара килограм или два килограма за 100 до 150 динара. Ту су и нектарине по 65 до 80 динара, и два килограма за 150. Килограм вишања могуће је приуштити за 100 до 130 динара, а трешње за 150.

Као што је поменуто, лубеница је све више, а у складу с тим и цена је пристојна, те се килограм може купити за 60 до 70 динара, што је готово упола мање у односу на период кад се појавила. Ваља, међутим, истаћи да је њихова цена у „Идеа” маркетима снижена 50 одсто, па тамо килограм кошта 30 динара.

Банане су свакако воће које на пијачним тезгама „живи” током целе године, а тренутна цена килограма је 80 динара. Ни у маркетима није много скупља, па коме је лакше и ближе, на поменуту цену додаће од 30 до 50 динара. Килограм лимуна на пијаци кошта од 250 до 280 динара, а pomoranyе се могу наћи по 150 динара. Јабука на пијаци нема много, а цена килограма је 50 динара. Далеко већи избор је у маркетима, те је за килограм сорте ајдаред потребно издвојити од 100 до 140 динара, за грени смит 140 до 150, а за златни делишес 180.

Текст и фото: Б. Павковић

Пише:
Пошаљите коментар