overcast clouds
17°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Пронађена црна кутија, више теорија пада руског авиона

11.02.2018. 18:06 22:05
Пише:
Извор: russianplanes.net, ilustracija

МОСКВА: На месту пада руског авиона "Ан-148" са 65 путиника и шест чланова посаде у близини Москве пронађена је једна црна кутија, а истражитељи испитују неколико теорија због чега се летелица срушила, саопштили су данас званичици.

Званичници су навели да се операције потраге наставља.

Истражитељи испитују више теорија због чега се авион срушио, укључујући неповољне временске услове, људску грешку и техничке проблеме, изјавила је портпаролка руског Истражног комитета Светлана Петренко, пренео је Тас с.

Руски председник Владимир Путин је одложио планирану радну посету Сочију због координације рада владине комисије оформљене после несреће.

Истовремено, руски министар саобраћаја Максим Соколов је потврдио да у несрећи нема преживелих. 

Руски медији су објавили да је на месту пада авиона компаније "Саратов ерлајнз", који се данас срушио у Подмосковљу, уочен велики број коверти.

Ту чињеницу је објаснила Пошта Русије наводећи да се у авиону налазила пошта укупне тежине око 30 килограма.


У авиону били техничари који су га прегледали пре полетања

Двојица техничара, који су prеthodno прегледали авион Ан-148 који се данас срушио четири минута по полетању са московског аеродрома, били су у летелици, изјавио је заменик тужиоца за саобраћај региона Саратов.

"Техничари који су прегледали авион пре лета били су у њему у тренутку несреће. Они нису имали примедбе на техничке услове летелице. На жалост, то не можемо да их питамо", рекао је Саратов за ТАС С.

Према његовим речима, авион је последњи пут проверен јуче у Пензи, а такве провере се изводе свака два дана. 


Агенција Тас с наводи да су поједини медији јавили да се авион наводно сударио са хеликоптером Пошта Русије. Та компанија је одмах демантовала наводе медија, истичући да немају хеликоптере.

Руски истражни комитет покренуо је истрагу о паду авиона руске авиокомпаније "Саратов ерлајнз" који се срушио у Московском региону са 65 путника и шест чланова посаде, а истрага је покренута на основу оптужби за кршење прописа о безбедности лета.

Објављени су и први снимци са места пада авиона, а руски медији наводе да су на месту несреће спасиоци пронашли два тела и да је на списку путника било и једно дете.

Извори из службе за ванредне ситуације наводе да нема преживелих.

Агенција Тас с је, позивајући се на извор из те службе, јавила да су пронађени делови авиона "Ан-148" који је нестао са радара убрзо после полетања са московског аеродрома "Домодедово".


Међу жртвама дете, двоје тинејџера, троје странаца

Једно дете, двоје тинејџера и троје странаца су међу жртвама авионске несреће која се данас догодила у близини Москве.

Како се наводи, један од странаца је држављанин Швајцарске.

На месту пада руског авиона "Ан-148" са 65 путника и шест чланова посаде у близини Москве пронађена је једна црна кутија, а истражитељи испитују неколико теорија због чега се летелица срушила, саопштили су званичици.

Званичници су навели да се операције потраге наставља.


Авион Ан-148 летео је ка граду Орск у области Урала, у близини руске границе са Казахстаном, у Оренбуршкој области, а срушио се у раним поподневним сатима по локалном времену, наводи Би-Би-Си.

На Твитер налогу сајта за праћење летова Flightradar24 наведено је да је авион падао брзином од 1.000 метара у минуту, и то пет минута након што је полетео.

Извор службе за ванредне ситуације наводи да би лоши временски услови, грешка пилота или технички квар могли да буду узрок несреће.

Тај извор је додао да, међутим, временски услови нису били толико лоши.

Руски председник Владимир Путин упутио је изразе саучешћа породицама особа које су настрадале приликом пада путничког авиона Ан-148 у Московском региону, и наложио успостављање владине комисије која ће се бавити истрагом о паду авиона, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Председник је влади издао налог да формира специјалну комисију за пад авиона у Московском региону. Путин је, такође, надлежним службама наложио да организују операцију потраге", изјавио је Песков, преноси Тас с.

Аутор:
Пошаљите коментар