broken clouds
19°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Скупштина Србије: На ивици физичког обрачуна

24.10.2017. 18:28 18:30
Пише:
Извор: Tanjug (O. Toškić, ilustracija)

БЕОГРАД: У Скупштини Србије и даље траје утврђивање дневног реда, али уз жустру полемику посланика, а у једном тренутку атмосфера је била и на ивици физичког обрачуна. 

Након више краћих пауза и консултација о даљем раду, настављено је утврђивање дневног реда, када су у једном тренутку из сале изјурили посланици СРС Миљан Дамјановић и Немања Шаровић.



Они тврде да их је посланик СНС Милова Дрецун звао да изађу из сале на тучу, након што су поручили посланицима владајуће коалиције да "не својатају генерала Владимира Лазаревића". 



Шаровић је новинарима испред скупштинске сале рекао да је Дрецуну засметало то што су радикали навели да је Лазаревић "у рату бранио оно што су они предали у миру", те их је, тврди, Дрецун позвао да изађу на тучу. 



Дамјановић и Шаровић изашли су испред скупштинске сале, где се окупило и скупштинско обезбеђење, али Дрецун се није појавио. 



Prеthodno су жустро полемисали посланици ДС и СНС, али је и поред узавреле атмосфере и краћих консулатација настављено изјашњавање о допуни дневног реда. 



На критике посланика ДС Балше Божовића који је образлагао предлоге те странке за стављење на дневни ред седнице и између осталог навео да пројекат "Београд на води" смишљен због корупције, реаговао је шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић. 



Мартиновић каже да он и његове колеге из посланичке групе нису ништа украли, да не могу да купе стан у "Београду на води" док, како је навео, Божовић и његов отац, као и лидер ДС Драган Шутановац могу да купе и обе куле.



Оценио је да изјашњавање о допунама дневног реда који се утврђује још од 11 сати не треба претварати у наставак највећих могућих увреда, те навео да је Божовић држао предавање и вређао напредњаке.



Мартиновић је позвао Божовића да донесе индекс како би га упоредио са својим и индексом председника Србије Александар Вучића.



"Па да цела Србија види ко је какав студент био и на чијој страни је памет Србије", додао је Мартиновић.



Навео је да ће СНС узвратити истом мером на наводе Божовића, уколико настави да вређа.



Мартиновић је поново читао детаље из ослобађајуће пресуде Драгану Шутановцу у којој је наведена његова имовина, а prеthodno је шеф посланичке групе ДС Горан Ћирић рекао да је председница Скупштине Маја Гојковић морала да реагује на наводе Мартиновића, јер је говорио приватном животу чланова ДС и вређао их.



Гојковић рекла да је право посланика да предлажу допуне дневног реда и да сваки посланик има право да образлаже свој закон, али не и да вређа.



Навела је да се труди да води седницу, али да количина увредљивих израза које Божовић користи прелази све границе.



"Не може неко стално да говори да је неко лопов и да краде”, каже Гојковић и наводи да би се са Божовићем мењала за имовину. 



Вређање, наводи Гојковић, не дешава се први пут и све је горе и горе, истичући да посланици опозиције цео дан вређају већину посланика, председника државе и политичаре, а не говоре о предлозима закона које би да се нађу на дневном реду. 



"Ако неко читав дан упућује увреде овде посланицима да смо лопови, да смо криминалци, да неког осуђујемо на доживотну казну, емотивно, једноставно, не могу да водим седницу. Ако се овако настави, пуно среће други пут. Ово стварно нема смисла", рекла је Гојковић.



На то је посланик ДС Радослав Милојичић добацио "распишите изборе". 



"Ако то желите, то ћете и гледати, али није проблем за нас”, поручила је Гојковић.



Скупштина и даље утврђује дневни ред седнице. 

Аутор:
Пошаљите коментар
Скупштина Србије: Настављена седница, расправа о амандманима

Скупштина Србије: Настављена седница, расправа о амандманима

09.10.2017. 13:17 13:50