clear sky
14°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Јубилеј СНС: Брига о људима, услови за нормалан рад и живот

21.10.2017. 18:47 21:14
Пише:
Извор: Танјуг (Раде Прелић)

БЕОГРАД: Српска напредна странка обележава вечерас девет година постојања и рада, а присутнима се, на скупу на стадиону Ташмајдан, прва обратила лекарка Тамара Сарић, један од оснивача СНС која је истакла да је оне, који су формирали ову партију, окупила брига о људима.

"Препознали смо у СНС бригу о људима, да је то странка која брине о сваком човеку, која не размишља само о својим, већ пре свега о интересима грађана Србије, то је идеја која нас спаја, коју подржава сваки здравствени радник" рекла је Сарић.

Захваљујући напорима председника странке Александра Вучића, Србија је само повећавала улагања у здравство и бригу о најрањивијим категоријама, поручила је Сарић и назначила да се око СНС окупљају грађани који желе нормалну и стабилну Србију.

Она је лидеру СНС пожелела још много година успеха, изградње здраве земље и доброг друштва.


Вучић: Радите као до сад и нико вас неће скоро победити

Поштујте прошлост, али тражите будућност, будите достојни онога што смо урадили у последњих девет година и нико вас у скорој будућности неће победити, поручио је вечерас председник Српске напредне странке Александар Вучић на обележавању девете годишњице странке, под ведрим небом, на стадиону Ташмајдан.

"Србија је данас земља на европском путу. Србија има своје име и презиме, има своје ја, Србија сме и да загрми и када тихо говори, Србија се данас чује онако како се није чула у последњих 20 или 30 година", рекао је Вучић пред препуним ташмајданским стадионом, "подвлачећи црту" и учинак странке од њеног оснивања.

"Чувајте драги моји напредњаци и брините о будућности Србије, чувајте мир и стабинлост, чувајте оно што вам у овом тренутку не изгледа најпрече, а то је прилика да са свима у комшилуку разговарамо, а не да се сукобљавамо", рекао је.

Сви они са којима преговарамо, понавља Вучић, морају да знају да то није резултат наше слабости, већ наше жеље да живимо у миру, да би нам деца тако живела, и да би нам свима било много боље, само немојте да помислите да то радимо што смо много слаби.

"Будите достојни свега онога што сте урадили prеthodnih девет година, у тешком времену, верујте, радите, мењајте се, учите, будите бољи сваког дана. Сањајте своје снове о јакој и успешној Србији и радите још више да их остварите", рекао је лидер напредњака.

"Поштује прошлост, али тражите будућност и нико вас, сигруно, ускоро у Србији неће победити", поручио је.

Он је истакао да је странка, на девету годишњицу постојања, јача и да је досегла историјски максимум у истраживању јавног мњења, који је било која странка имала од увођења вишестраначког система у Србији, поручивши да треба чланови да раде напорно и даље за добробит земље.

Рекао је да не преноси резултате истраживања јавног мњења да би се чланови улењили, већ да се даље боре за нашу земљу још снажније, јаче, брже и боље, него што су чинили до сада.

Казао је да је долазећи на скуп пребирао по глави моменте с почетка странке и да се сетио Бране Црнчевића, који је једнако значајан за странку као Томислав Николић, а који је казао да сви ми дугујемо деци, да будемо потомци, да би били преци.

„Све је у тим речима, наша политика и начин којим желимо да се бавимо земљом. Брана је веровао у велику прошлост и дужност нам је да будемо доследни, како би сами могли да будемо велика прошлост. Веровао је у дуг према деци, чији преци треба да постанемо“, рекао је он.

Потомак је, како је подвукао, само онај који преузме одговорност за себе и историју, који се не плаши изазова, који трага за решењима, решењима која доносе добробит новим потомцима.

„Бити предак и потомак, то је идеал којим је тежзио велики писац, и мора бити идеал странке и сваког члана. Да будемо достсјни прошлости и будућности коју правимо данас. Да радимо тако да нас се не стиде они који били пре нас и који долазе после нас“, нагласио је Вучић.

Казао је да је СНС губио у прошлости и то нека убедљиво, али да је то чинио уз особину коју нису имали други, а то је да је учила из пораза, мењала се, није кривила другог него себе, хзнала да је то једини начин да буде јача и постане што је данас - победници.

„Зато данас кажем побеђујте али радите, мењајте се учите као да и даље губите“, поручио је он.

Србија, како је истакао данас је другачија земља, политички и војно снажнија, има много више биоскопа, позоришта и музеје.


"Ми здравствени радници смо ту и одговорно ћемо обављати важан посао помажући да Србија буде добро место за живот", закључила је Сарић.

Ученик Математичке гимназије Лазар Радојевић, освајац бројних награда на међународним Олимпијадама знања и другим такмичењима рекао је да жели да настави студије у Србији и остане у својој домовини.


Вучић: Победите у Београду, зато што мисле да су већ победили

„Победите убедљиво у Београду, баш зато што мисле да су већ победили“, поручио је председник СНС Александар Вуцић напредњацима и исткао да се побеђује радом и резултатима, а не лажима, крађом и дуговима.

Лидер СНС је на обележацању 9. годишњице странке навео и да је он отворио више фабрика, него што су неки његови политички противници уопште отишли на посао, а да не говорим о километрима пута, пруга...

Он је рекао да такве не треба мрзети али им треба одгворити радом и поручио напредњацима да буду неустрашиви, да немају разлога да се плаше јер имају резултате и раде биоље и више негос сто су они у стању.

"Србија је боља данас, Београд је бољи него што је био и сваки град у Србији је бољи него што је био пре пет година", рекао је Вучић.

"Немојте да се плашите њихове агресије у Београду, оних који воле да спавају и ништа не раде", додао је.

Поручио је да је тачно, како то они говоре, да су гужве у граду, јесу, каже, јер се ради, гради и биће гужве довека, али ће зато деца знати и ко је Тесла, и Урош Предић и Иво Андрић...

"Ви који сте затварали фабрике, музеје - будућност Србије - говорите шта хоћете, а ви који сте отворили хоризонте и будућност - говорите гласно, јер и бољи сте и храбрији и способнији и јачи и немојте да вам говорим колиико вас је више" рекао је лидер СНС.


"Желим да своје знање ставим у функцију напретка Србије, јер ми млади можемо да градимо своју будућност овде. Многе моје старије колеге отишле су из земље и раде у институцијама широм света. И ми смо раније имали снове да напустимо земљу, али данас се промене на боље одвијају пред насим очима" рекао је Радојевић.

У том смилсу истакао је да се Београд гради и иде корак са светом, а ђаци и научници имају услове за рад.

"Ми млади имамо узоре који достојанствено живе од свог рада", казао је Радојевић који је још једном поручио да ће млади остати у Србији и заједно градити бољу Србију.

Пензионер Милинко Мишкељин рекао је да захваљујући одговорној економској политици, политици мира, стабилности и сарадње са скоро свм земљама света а посебно са земљама Европске уније, Кине, Русије, Америке и Турске у Србији расте производња и извоз и долази до економског раста и раста БДП-а.

"Све ово омогућило је смањење дуга наше земље и створило реалне услове за повећање плата и пензија - то је био сигнал да смо на правом путу. Долази до опоравка наше привреде, Србија стаје на своје ноге", рекао је Мишкељин.

Према његовим речима, данас се јасно види светло на крају тунела - које значи прогрес у сваком погледу.

"То нам даје за право и обавезу да подржимо даље реформе", поручио је он.

Он је подсетио и да никад, као до сада није изграђено толико савремених аутопутева и осталих саобраћајница, отворено савремених фабрика, смајњена стопа незапослености, да никад није било више градилишта у Београду, да се граде нове клинике, домови здравља, реновирају се стари здравствени објекти, школе, ничу нова дечија игралишта, граде се објекти за боравак пензионера.

Такође се, како је додао, врши модернизација наше војске, наших одбрамбених снага најсавременијом техником, авионима

"То пре свега гарантује слободу, мир и стабилност нашем народу, земљи па и окружењу", рекао је Мишкељин.

Сви ови кораци Владе Србије и председника Александра Вучића, како је навео, предуслови су за раст и свеукупни развој што сада омогућава ново повећање пензија и плата, виши животни стандард и бољи живот свих грађана Србије.

Захвалио је свим пензионерима што пружају подршку политци Српске напредне странке и председнику Александру Вучићу који је, како је истакао Мишељин, својом храброшћу, програмима, трудом и залагањем, поштењем и искреношсћу послао поруку свима како да се бори за своју земљи и свој народ.

Прослави присуствују највиши државни и функционери СНС, Маја Гојковић, Небоја Стефановић, Зорана Михајловић, Јадранка Јоксимовић, Никола Селаковић, Горан Кнежевић, Зоран Ђорђевић, Златибор Лончар, Нела Кубуровић, потпредседници Миленко Јованов, Милош Вучевић, Марија Обрадовић...

 

Ту су и представници коалиционих партнера, Александар Вулин, Драган Марковић Палма, Расим Љајић, Ненад Поповић, а има и познатих личности из јавног и културног живота, глумци Лазар Ристовски, аутомобилиста Душан Борковић, тениски тренер Богдан Обрадовић, Веселин Шљиванчанин...

Дачић: Кад видим ко га све напада, Вучић ми је још дражи

„Кад видим ко га све напада, Вучић ми је још дражи“, рекао је вечерас лидер СПС Ивица Дачић на обележавању девет година постојања и рада СНС, и додао да је у најбољем интересу Србије то што је лидер СНС победио на председничким изборима и да једва чека да "Вучић одлучи да поново идемо на изборе".

Дачић се напредњацима обратио са драги пријатељи јер је "то суштина нашег међусобног односа и зато вам се тако и обраћам.

Како је као за протејклих неколико година Србија је остварила велике промене, власт води земљу а СПС и СНС су прескочиле све препреке, многе и вештачке, које су биле између њих, а сада заједно прескачу све препреке и Србија иде напред.

"Вратили смо веру у будућност, извадили земљу из банкрота, магови пљачкашке приватизације су отишли, долазе инвестиције" рекао је Дачић али и поручио "хоћемо у ЕУ, али не по цену рушења традиционалних пријатељских односа са Русијом и Кином".

Како је нагласио, нећемо прихватити ни двоструке аршине, нити да ћутимо о свим непоравдама које су нам учињене.

Председник СПС је рекао да нећемо ни заборавити ни геноцид у Првом светском рату, у Другом такође и геноцид нас Србима у НДХ, ни онај почињен овде у Србији, ни 90-е јер нас оптужују за геноцид и етничко чишчење "а Срби су највеће жртве етничког чишћења и геноцида".

Нећемо, каже, прихватити ни лажну слику коју су нам наметнули како би оправдали што су нас бомбардовали,а нећемо дозволити ни да нас "пљујуи" они који кажу да је РС геноцидна творевина, који свашта причају против своје земље ни они "који се одричу велике Србије, а неће да бране ни малу Србију".

Подвукао је и да је Србија сада поштован и поуздан и предвидив партнер свуда у свету.

Додао је и да су социјалисти Вучиха подржали на председницкцим изборима јер је народни кандидат и да је у најбољем интересу Србије то што је победио на прерсдницкцим изборима.

"Када видим ко га напада и како се уједињују против њега некако ми је још дражи, када то видим моја је подршка још чвршћа" рекао је лидер СПС.

Дачић је рекао да следе избори за Београд или Србију "свеједно" да се ужелео скупова и народа и да зато једва чека "да Вуцицћ одлучи да поново идемо на изборе".

Како је рекао, на изборе ће ићи растерећено, јер ће заједно победити.

Страни гости: СНС гарант стабилности у Србији и региону

Српска напредна странка (СНС) је гарант стабилности и просперитета Србије и региона, поручили су вечерас страни гости на обележавању девете годишњице владајуће странке, коју води председник Србије Александар Вучић.

Као права европска странка, СНС зна да је најбоље решење за Србију да се учлани у Европску унију, истакао је посланик Народне странке (Партидо Популаре) у парламенту Шпаније Рубен Морено Паланкес.

"Будући да делите све европске вредности можете да рачунате на нашу помоћ да се Србија учлани у евроспку породицу народа којој припада", подвукао је он.

Шпански посланик је казао да је невероватно да једна странка окупи оволико људи на једном страначком скупу, додајући да у Шпанији то ниједна странка не би могла.

"Веома сте срећни председниче да имате тако дивне људе и пријатеље који желе да раде на добробит земље", рекао је он.

Паланкес је указао да Шпанија пролази кроз тешко време и изразио уверење да ће Шпанија сачувати владавину права.

"Сви народњаци Шпаније желе честитају вама председнику Вучићу деветогодишњи јубилеј", подвукао је он закључивши обраћање са: "Вива Сербиа".

Посланик грчке странке Неа Димократија Ставрос Калафатис пренео је поздраве сестринској странци због њене пожртвованости у остваривању заједничког циља европских интеграција и проширења.

"Овде сам да вам пренесем уверавање о подршци Грчке вашој посвећености европској перспективи и заједничкој вери у европске идеје. Овде сам да вас уверим да се одговор на нове претње, као што су тероризам или верски фундаментализам могу дати само кроз сарадњу и посвећеност демократским идеалима којима је посвећена ЕУ. Сарадња је кључ, а солидарност су врата кроз која морамо заједно проћи, то је дугогодишње искуство Грчке у европској породици", подвукао је он.

Грчки посланик је на српском закључио "Желим вам сваки успех и идемо ка бољем".

Обележавању девет година постојања СНС присуствовали су и Золтан Бона заменик шефа валдајуће мађарске странке ФИДЕСЗ, потпредседник босанске Партије демократског прогреса Игор Црнадак, представник Комунистичке партије Кине Чи Лин Чун, те и директор Фондације Ханс Сајдел Луц Хобел и представник Фондације Конрад Аденауер Гордана Филиповић, а прочитане су и бројне честитке чланица Европских народних партија, међу којима су биле честитке владајуће немачке ЦДУ, као и лидера Народне партије Аустрије (ОВП) Себастијана Курца.

 

Аутор:
Пошаљите коментар