overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Терзић: Личимо на стару Звезду, остају Боаћи и Канга

29.08.2017. 14:08 15:33
Пише:
Извор: Танјуг архива

БЕОГРАД: Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић prеthodna два месеца оценио је као најуспешнија у последњој деценији, након пласмана у групну фазу Лиге Европе, али да не жели да заустави на томе већ презими на међународној сцени.

"Испунили смо обећање и остварили сан чекан 10 година да Звезда уђе у Лигу Европе. Задовољство је велико, ушли смо скромно у тај пројекат, показали смо да смо направили квалитетан тим са тренером Милојевићем који има победничку црту. Са правом очекујем да, без обзира на прејаку групу, презимимо у Европи", рекао је Терзић новинарима на стадиону Рајко Митић.

Терзић је нагласио да неће бити одлазака и да су одбијене понуде за Ричмонда Боаћија у износу од четири милиона, Гелора Кангу три милиона, као и Мичела Доналда и  Рачића од 1,5 милиона.

"Одбили смо све понуде, ниједан играч не може да иде. Не знам шта треба да се уради да нас неко напусти. Желимо са најјачим саставомбпокушамо да прођемо даље у ЛЕ. Велики новац смо могли да добијемо, прави изазов је био, због дугова и инфраструктурних радова, али смо одбили. Биће беспарице и муке, али навикли смо на то ових година".

Он је додао да ће клуб понудити нове уговоре Гелору Канги, Мичелу Доналду, Дамијану Ле Талеку и Славољубу Срнићу и да би требало да се направи договор.

"До краја недеље обавићемо разговоре са свима. Што се тиче Кангине плате, нисмо још дошли до тога, у суботу . Канга заслужује , показао је да , али морамо да водимо рачуна о балансу и доброј атмо, не смемо да кваримо атмосферу. Имамо лимите које нећемо прелазити".

Са тренером Владаном Милојевић око нове сарадње неће бити проблема када дође право време.

"Имамо сјајну сарадњу, пресрећнан је Милојрвић у Звезди, а и ми са њим. Ствари нека иду својим током и не може доћи до застоја када време дође за то".

Терзић је потврдио да више неће бити појачања јер је екипа добро попуњена на свим позицијама.

"Констатовали смо да нам не требају нови играчи. Размишљали смо о могућим новајлијама, али с обзиром да никога не продајемо нема потребе за њима. Доласком Крстичића закључили смо прелазни рок. Многи играчи нам се нуде, они који су нам одбијали у јулу, свесни шта сада носи долазак у Звезду".

Он је открио и цифре прихода и расхода црвено-белих због пласмана у Лигу Европе.

"Од пласмана у ЛЕ добили смо 3,2 милиома евра, менаџеру Ћаласану морамо да исплатимо 1,5 милиона, играчима за награде 1,2, што значи да клубу остаје 500.000 евра. Играчи и стручни штаб су то заслужили, обрадовали су нацију и треба да буду награђени. Поред тога, добићемо од Гаспрома још 240.000 евра као награду".

Терзић је изразио задовољство што ће Арсенал, БАТЕ и Келн да гостују у Београду.

"Почињемо да личимо на Звезду од пре 20 или 25 година, успели смо да доведемо Келн и Арсенал у Београд, враћају се сећања... Претити Арсеналу било би неозбиљно, иако му неће бити лако на "Маракани". Да више никог не победимо ово је историја, али верујемо да можемо да савладамк БАТЕ и Келн", поручио је Звездин челник, додавши да ће приход од улазница у ЛЕ бити између 1,5 и два милиона евра.

Открио је и да је садашњи дуг око 33,5 милиона евра, а да би новим кредитом који би био усмерен ка решавању обавеза према Агробанци био 26 милиона.

Терзић је додао да је од доласка у клуб увек веровао, у супротном не би био у Звезди, као и да је задржавање окоснице тима финансијски ризик, али да је потребна еуфорија како би остала позитивна енергија.

Партизан се провукао у дербију

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић изјавио је данас да су црвено-бели у 155. вечитом дербију показали да имају бољи тим, али да су бројни промашаји и голман Владимир Стојковић спасили Партизан пораза.

"Општи коментари су били да је Звезда била доминантна, пропустили смо четири или пет стопостотних шанси. Први пут у историји се десило да је један голман неоцењен, а други најбољи на терену. Промашају су последица умора играча и стање терена. Боаћи, Канга, Пешић и Срнић не промашују такве ситуације", рекао је Терзић новинарима.

Он је додао да би победа над Партизаном била прави "шлаг на торти" после успеха и пласмана у Лигу Европе.

"Жао ми што нисмо победили, Партизан се провукао", казао је директор Звезде.

Фудбалери Црвене звезде, после ремија без голова против Партизана, на стадиону "Рајко Митић" задржали су три бода предности у односу на ривала након 7. кола Суперлиге Србије.

Аутор:
Пошаљите коментар